Σάββατο 19 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
  • «ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ»: Από νωρίς σήμερα το ξημέρωμα, οι εργαζόμενοι της «Καραμολέγκος» δίνουν στην πύλη του εργοστασίου τη μάχη της περιφρούρησης της 24ωρης απεργίας που κήρυξε το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών, αντιδρώντας στην τρομοκρατική απόφαση της εργοδοσίας να απολύσει δύο συνδικαλιστές, μέλη της Εργοστασιακής Επιτροπής. Στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκονται συνδικαλιστές και εργαζόμενοι από άλλους κλάδους, ταξικά σωματεία και Συνδικάτα, εκφράζοντας έτσι έμπρακτα την αλληλεγγύη τους. Οξύνοντας την εκφοβιστική της τακτική η διοίκηση της «Καραμολέγκος» κατέφυγε χτες στη Δικαιοσύνη, ζητώντας να κηρυχτεί η απεργία των εργαζομένων παράνομη και καταχρηστική. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένονταν αργά χτες το βράδυ.
  • Συνδικάτο Μετάλλου: Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, ενάντια στην πολιτική της λιτότητας, τις απολύσεις και τις καθυστερήσεις των δεδουλευμένων πραγματοποιούν την Τετάρτη 2 Μάρτη οι μεταλλεργάτες της Αθήνας, ύστερα από απόφαση του Συνδικάτου τους. Με στόχο να συντονίσουν τη δράση τους απέναντι στα κοινά προβλήματα και το ενιαίο μέτωπο κυβέρνησης - κεφαλαίου, που εντείνει την κατά μέτωπο επίθεσή στα δικαιώματα των εργαζομένων, μια σειρά ταξικά σωματεία και συνδικάτα αναμένεται τις επόμενες μέρες να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση. Το αγωνιστικό ραντεβού των εργαζομένων (προσυγκέντρωση) ορίστηκε για τις 4:30 το απόγευμα στο ΕΚΑ.
  • «ΕΛΛΑΤΕΞ»: Με συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας, την επόμενη Τετάρτη 23 Φλεβάρη στις 10 το πρωί, οι απολυμένοι της «ΕΛΛΑΤΕΞ» δίνουν συνέχεια στις κινητοποιήσεις τους, διεκδικώντας την υλοποίηση των υποσχέσεων της κυβέρνησης για την αποπληρωμή του έκτακτου επιδόματος. Η κινητοποίηση αποφασίστηκε κατά την προχτεσινή μαζική Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στα γραφεία της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού και Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ) που στέκεται σταθερά στο πλευρό τους, από τα πρώτα βήματα του αγώνα τους ενάντια στο κλείσιμο της επιχείρησης.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ