Τρίτη 12 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ: Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας που ξεκίνησαν από την περασμένη Παρασκευή οι εργαζόμενοι στα εργοτάξια της «Θεμελιοδομής» σε Τούμπα και Χαριλάου Θεσσαλονίκης. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα που τους οφείλει η επιχείρηση για τους τελευταίους 6 μήνες. Στο εργοτάξιο της Χαριλάου, οι εργαζόμενοι περιφρουρούν καθημερινά το χώρο ώστε να εμποδίσουν οποιαδήποτε προσπάθεια της εργοδοσίας να συνεχίσει τις εργασίες. Στο πλευρό τους έχουν και τους συναδέλφους τους που απασχολούνται στο ίδιο έργο, όμως έχουν προσληφθεί σε θυγατρική της επιχείρησης. Και αυτοί αντιμετωπίζουν προβλήματα και καθυστερήσεις στις πληρωμές. Ενεργός συμπαραστάτης στην πάλη τους βρίσκεται καθημερινά το ΠΑΜΕ.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ: Τη διασφάλιση των δεδουλευμένων τους, την εφαρμογή των συμβάσεων και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας διεκδικούν οι εργαζόμενοι στους Βιολογικούς Καθαρισμούς Θεσσαλονίκης - Νέας Μηχανιώνας. Από αύριο, Τετάρτη 13 του Απρίλη μέχρι και την Παρασκευή 15 του Απρίλη προχωρούν σε 3ωρες στάσεις εργασίας από τις 11 έως τις 2 το μεσημέρι. Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, για τις πολύμηνες καθυστερήσεις στις πληρωμές των δεδουλευμένων τους υπεύθυνη είναι η «Θεμελιοδομή», βασικός μέτοχος της κοινοπραξίας που έχει αναλάβει τη λειτουργία του έργου ως εργολάβος. Ευθύνες όμως αποδίδουν και στην Εταιρία Υδρευσης-Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, που έχει την επίβλεψη του Βιολογικού Καθαρισμού.

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη νομαρχία πραγματοποιούν την Πέμπτη, στις 7 μ.μ., οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στις δημοτικές επιχειρήσεις της Μαγνησίας, οι οποίοι απασχολούνται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στα πλαίσια διάφορων προγραμμάτων που εφαρμόζονται στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, στη μέριμνα και στους παιδικούς σταθμούς. Οι 100 περίπου εργαζόμενοι διεκδικούν δεδουλευμένα 12 έως και 15 μηνών.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο αντίστασης και διεκδίκησης, στην πορεία για τον αγωνιστικό γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, πραγματοποιείται σήμερα στις 12 το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη. Η συγκέντρωση ορίστηκε στο ΕΚΘ και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Στην κινητοποίηση καλούν οι συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΤΕΒΕ-ΤΣΑ-ΝΑΤ-ΕΛΤΑ-ΤΑΕ-ΟΤΑ-ΔΗΜΟΣΙΟΥ και η Συντονιστική Επιτροπή Συνταξιουχικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης. Οι συνταξιούχοι διεκδικούν πραγματικές αυξήσεις συντάξεων, 960 ευρώ κατώτερη σύνταξη συνδεδεμένη με τα 20 ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη και το 80% των τελευταίων αποδοχών για τους μισθωτούς, δωρεάν φάρμακα, φθηνό πετρέλαιο, 15.000 ευρώ αφορολόγητο, κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, απόδοση όλων των κλεμμένων του ΛΑΦΚΑ και άλλα αιτήματα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ