Παρασκευή 4 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

«ΣΕΒΡΟΝ - ΤΕΞΑΚΟ»: Συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις για τρίτη συνεχόμενη ημέρα οι εργαζόμενοι στην πολυεθνική εταιρία λιπαντικών «CHEVRON-TEXACO» στον Ασπρόπυργο με κεντρικό αίτημα την άμεση ανάκληση των απολύσεων έξι εργαζομένων, στις οποίες προχώρησε η διοίκηση της εταιρίας πριν από τρεις βδομάδες περίπου. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν πέρα από την άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων τους και την τήρηση της κλαδικής σύμβασης εργασίας, την οποία το τελευταίο διάστημα η διοίκηση καταστρατηγεί κατάφωρα. Το δικαστήριο, εξάλλου, απέρριψε χτες ως αβάσιμη την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της εταιρίας σε βάρος της απεργίας των εργαζομένων.

ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ: Σε 48ωρη προειδοποιητική απεργία στις 8 και 9 Νοέμβρη προχωρούν οι εργαζόμενοι που απασχολούνται μέσω εργολάβου στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Μεταμόρφωσης, απαιτώντας να μην υλοποιηθεί η μείωση προσωπικού που επίκειται με την υπογραφή της νέας ανάθεσης του έργου. Οι εργαζόμενοι, οι περισσότεροι των οποίων απασχολούνται για χρόνια στο συγκεκριμένο χώρο, στα πλαίσια προηγούμενων κινητοποιήσεών τους είχαν λάβει τη δέσμευση τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν απολύσεις.

ΛΑΡΙΣΑ: Ξεκίνησε χτες στη Λάρισα και θα συνεχιστεί τη Δευτέρα η εκδίκαση της αγωγής που κατέθεσε το Σωματείο Εργαζομένων στο εργοστάσιο πλαστικών «ΚΑΡΑΤΖΗΣ» για τη μη εφαρμογή της Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας από την εργοδοσία. Με την αγωγή το Σωματείο ζητά την καταγγελία της σύμβασης που εφαρμόζεται σήμερα, που είναι η ΕΓΣΣΕ και την εφαρμογή της κλαδικής. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την κατάθεση της αγωγής, η εργοδοσία απειλεί τους εργαζόμενους ότι αν δικαιωθούν θα μεταφέρει το εργοστάσιο στη Βουλγαρία και θα χάσουν τη δουλιά τους (!). Συνήγορος υπεράσπισης των εργοδοτών στην εκδίκαση της υπόθεσης ήταν στο δικαστήριο εκπρόσωπος του δικηγορικού γραφείου του γνωστού «εργατολόγου» Αλ. Μητρόπουλου, ο οποίος κατά καιρούς εμφανίζεται σαν... υπερασπιστής των δικαιωμάτων των εργαζομένων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ