Κυριακή 5 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Χαμίντ Καρζάι

Γρηγοριάδης Κώστας

Εκρηκτική είναι η κατάσταση στο Αφγανιστάν, με την ένταση να κλιμακώνεται και την κατοχή να εξελίσσεται σε έναν αέναο πόλεμο του τρόμου εναντίον του αφγανικού λαού. Με τα θύματα των αμάχων αντί να μειώνονται να αυξάνονται, την κατοχή να ενισχύεται και νέους μνηστήρες να ποντάρουν στην κατοχή, ο εγκάθετος Πρόεδρος της χώρας Χαμίντ Καρζάι, δίνει και στη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ «γην και ύδωρ», δεδομένων και των επικείμενων προεδρικών εκλογών στις 20 Αυγούστου, οπότε και ελπίζει στη στήριξη της Ουάσιγκτον για να επανεκλεγεί.

Τόσο στη Σύνοδο της Χάγης, για το Αφγανιστάν, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, όσο και μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, για την «ανανεωμένη πολιτική» της κατοχής, ο Χ. Καρζάι, δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το σχεδιασμό των ΗΠΑ, με στόχο την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας», χαρακτηρίζοντας «θετική» την ενίσχυση της κατοχής, με «στρατιώτες - εκπαιδευτές για τις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας», αλλά και το πολιτικό προσωπικό που θα αναλάβει την αναδιοργάνωση του κράτους, προκειμένου να εξελιχθεί σε ένα ιδανικό προτεκτοράτο σε μια κρίσιμη περιοχή για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών.

Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, δε, ο Μπ. Ομπάμα κάλεσε την Ευρώπη να αναλάβει ενεργότερη δράση στην κατοχή και να μην περιμένει ότι οι ΗΠΑ θα σηκώσουν αποκλειστικά το βάρος του πολέμου, που χαρακτήρισε «υπόθεση όλων»...


Α.Φ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ