Κυριακή 1 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Γρηγοριάδης Κώστας

Σε «μέγα διαμεσολαβητή» των μουσουλμανικών - και μη - λαών της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων επιχειρεί να ανακηρύξει την Τουρκία ο πρωθυπουργός της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά και την περιοδεία του την περασμένη βδομάδα στα Βαλκάνια και το Ιράν, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για το ρόλο που προετοιμάζεται να διαδραματίσει στην περιοχή, τόσο της Ασίας όσο και των Βαλκανίων, στο ιμπεριαλιστικό παιχνίδι...

Ο Τούρκος πρωθυπουργός επισκέφθηκε τη Σερβία, όπου υπέγραψε σειρά εμπορικών συμφωνιών, εκτοξεύοντας τις συναλλαγές των δύο χωρών στα 12 δισ. δολάρια ετησίως. Ο Τούρκος πρωθυπουργός επισκέφθηκε και το Ιράν, όπου εμφανίστηκε ως υποστηρικτής του Ιρανού προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ στη διαμάχη που αφορά το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ενώ Τουρκία - Ιράν υπέγραψαν σειρά συμφωνιών, αξίας δισεκατομμυρίων και συμφώνησε σε ολόπλευρη ενίσχυση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών. Χαρακτηριστικές ήταν οι εισηγήσεις Ερντογάν και για είσοδο του Ιράν στο σχέδιο του αγωγού Ναμπούκο.

Η τουρκική αστική τάξη με «ζεστή πλάτη» από τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές επιχειρεί να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο ισχυρού γκαουλάιτερ - τοποτηρητή για σπουδαίες μπίζνες για τους κεφαλαιοκράτες, σε βάρος του λαού της χώρας και της ευρύτερης περιοχής.


Α. Φ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ