Κυριακή 7 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Ρόμπερτ Γκέιτς

Κ. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

Με το νέο επιθετικό, στρατιωτικό δόγμα ανά χείρας προσήλθε την περασμένη βδομάδα στο Κογκρέσο ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς. Κεντρική ιδέα; «Οχι δύο μεγάλοι πόλεμοι αλλά πολλοί και διαφορετικού ύφους» με γκάμα που εκτείνεται απ' την αστάθεια που μπορεί να προκαλέσουν οι κλιματικές αλλαγές, ως την εξασφάλιση νέων ενεργειακών πηγών και οδών, την αποτροπή κυβερνοεπιθέσεων και τη συνέχιση των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων με άλλα, πιο «ήπια» μέσα όπως η διπλωματία, η οικονομία κ.λπ.

Η στρατηγική επιλογή των πολλαπλών και διαφορετικών πολέμων θα μπορούσε να προκαλέσει απορία, με δεδομένη την έως τώρα αύξηση της αντίστασης των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν και την τροπή των εξελίξεων στο Ιράκ. Ομως, για τους ιμπεριαλιστές τα πράγματα είναι σχετικά και φυσικά οι στόχοι των επιχειρήσεών τους κάθε άλλο παρά είναι η τήρηση «ειρήνης και ασφάλειας» αλλά το αντίθετό τους.

Γι' αυτό και ο 67χρονος υπουργός, που διετέλεσε επί μία 25ετία ανώτερο στέλεχος της CIA και της NSA με «βαρύ» βιογραφικό σε διάφορες βρωμοδουλειές των ΗΠΑ ανά τον κόσμο, ξέρει τι λέει, εκφράζοντας με σαφήνεια το οικονομικο-στρατιωτικό κατεστημένο της χώρας. Βέβαια, οι ιμπεριαλιστές σχεδιάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, καθώς οι λαοί είναι οι μόνοι που, εάν αντισταθούν και αγωνιστούν, μπορούν να τους ανατρέψουν τα σχέδια.


Δ.ΟΡΦ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ