Κυριακή 15 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

ΠΡΟΣΩΠΟ
Πόρτερ Γκος

Παπαγεωργίου Βασίλης

Δεν αναμένεται να υπάρξει πρόβλημα στην επικύρωση του διορισμού του γερουσιαστή της Φλόριδα, Πόρτερ Γκος, ως νέου διευθυντή της CIA. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, θα υπάρξει για άλλη μία φορά «διακομματική συναίνεση» στο διορισμό του Γκος, αφού αναμένεται οι Δημοκρατικοί να μην προβάλουν αντιδράσεις.

Μία σχετικά παράδοξη(;) στάση για τους Δημοκρατικούς, δεδομένου ότι είναι προεκλογική περίοδος και ο Πόρτερ Γκος ανήκει στο σκληρό πυρήνα των Ρεπουμπλικανών. Σύμφωνα με αναλυτές, στην περίπτωση που επικυρωθεί ο διορισμός του ο Γκος θα είναι «οργανικό και αναπόσπαστο μέρος της "ομάδας του Λευκού Οίκου" αφού θεωρείται έμπιστος του Τσένι και αναμένεται να δίνει αναφορά όχι στην προϊσταμένη του Κοντολίζα Ράις αλλά στον πολιτικό σύμβουλο του Μπους Καρλ Ρόουβ»... Μήπως γιατί τα συμφέροντα που πραγματικά εξουσιάζουν τις ΗΠΑ, απλά λαμβάνουν θέσεις για την επόμενη «μάχη»;

Οσο για τον Γκος, δεν είναι καθόλου ανοίκειος με τη δομή και λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '60, στο απόγειο δηλαδή του Ψυχρού Πολέμου, ο Γκος υπηρέτησε ως μυστικός πράκτορας σε στρατηγικές περιοχές του κόσμου, όπως η Καραϊβική, η Κεντρική Αμερική και η Δυτική Ευρώπη. Ομως, εγκατέλειψε(;) τη CIA το 1970, εγκαταστάθηκε στη Φλόριδα και μετά από ένα σύντομο διάλειμμα στην έντυπη δημοσιογραφία, μεταπήδησε στην πολιτική, εκλέχτηκε για πρώτη φορά γερουσιαστής το 1988 και όλα αυτά τα χρόνια υπηρέτησε στην επιτροπή που ασχολείται με ζητήματα ασφάλειας και μυστικών υπηρεσιών και τώρα είναι πρόεδρός της.


Χρ. Μ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ