Κυριακή 15 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

ΠΡΟΣΩΠΟ
Αγκελα Μέρκελ

Γρηγοριάδης Κώστας

Δεν είναι τυχαία η επιλογή της καγκελαρίου της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ το παρθενικό της ταξίδι, από τη στιγμή που έγινε η αλλαγή φρουράς στην καγκελαρία, να γίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στόχος αυτού του παρθενικού ταξιδιού η αναθέρμανση των σχέσεων με τις ΗΠΑ που είχαν «διαταραχτεί» εξαιτίας της δήθεν «αντιπολεμικής στάσης» του τέως καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ.

«Αντιπολεμική στάση» που κατά τα άλλα περιλάμβανε στενή συνεργασία σε όλα τα επίπεδα. Από τη βάση του Ραμστάιν, στο κρατίδιο της Εσσης, στρατηγική βάση των αμερικανικών δυνάμεων, και άλλες 25 βοηθητικές, χωρίς τις οποίες, οι πολεμικές επιχειρήσεις θα ήταν σχεδόν αδύνατες. Το κέντρο υποστήριξης που ήταν στη Στουτγκάρδη, το κέντρο ηλεκτρονικής προσομοίωσης των στρατιωτικών επιχειρήσεων που ήταν στο Γκάφενβερ, τη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση εκπαίδευσης των ΗΠΑ στην Ευρώπη και φυσικά όπως αποκάλυψαν τα γερμανικά μέσα, τη δράση των πρακτόρων της μυστικής υπηρεσίας της Γερμανίας BND που είχαν παραμείνει στη Βαγδάτη την άνοιξη του 2003 και είχαν δώσει πληροφορίες στον αμερικανικό στρατό. Πληροφορίες τόσο σημαντικές για τις πολεμικές επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν και από τον αμερικανικό στρατό!

Τώρα η Μέρκελ στοχεύει σε ακόμη μεγαλύτερη προσέγγιση... Σχηματίζει με τον Πρόεδρο Μπους κοινό μέτωπο ενάντια στο Ιράν, προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη στήριξη στον πόλεμο του Ιράκ σε επίπεδο εκπαίδευσης και χρηματοδότησης. Για ποιο λόγο; Μα φυσικά για την προώθηση, ένα ακόμη βήμα, των συμφερόντων του γερμανικού κεφαλαίου που φυσικά διόλου δεν κακοπάθησαν από την «αντιπολεμική» στάση του Σρέντερ, που τώρα υπηρετεί(;) από το πόστο του συμβούλου τη ρωσική «Γκάζπρομ», που εκμεταλλεύεται την πρώην σοβιετική λαϊκή περιουσία των φυσικών πόρων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ