Κυριακή 26 Αυγούστου 2007 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Αμπντουλάχ Γκιουλ

Νικητής των προεδρικών εκλογών φαίνεται ότι θα είναι ο υποψήφιος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Αμπντουλάχ Γκιουλ, στον τρίτο γύρο, της 28ης Αυγούστου, έχοντας στο δεύτερο γύρο, της Παρασκευής, 337 ψήφους. Ο υποψήφιος που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του στρατού και των «κοσμικών» κύκλων της Τουρκίας, οδηγώντας τη χώρα στις βουλευτικές εκλογές της 22ας Ιούλη, κατηγορείται από τους αντιπάλους του για μυστική ισλαμική ατζέντα και υπονόμευση της «κοσμικότητας» της Τουρκίας... Εκλογές που έδωσαν στο ΑΚΡ ισχυρή πλειοψηφία και στον Ρ. Ερντογάν το δικαίωμα να επιμείνει στην υποψηφιότητα Γκιουλ.

Η αντιπολίτευση του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος απέχει από τις ψηφοφορίες, ενώ σκιώδη στήριξη στην κυβέρνηση, ερμηνεύοντας τα σημεία των καιρών, επέλεξε το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης, που, προκειμένου να δικαιολογήσει την παρουσία των βουλευτών του στην Εθνοσυνέλευση κατά την ψηφοφορία, κατέβασε δικό του υποψήφιο, εξασφαλίζοντας στον Ρ. Ερντογάν τα 2/3 των παρουσιών, για την εγκυρότητα της προεδρικής εκλογής...

Ο Α. Γκιουλ, όπως και η κυβέρνηση Ερντογάν, εξυπηρετούν απόλυτα τα συμφέροντα της κερδοφορίας του κεφαλαίου, χαίροντας της πλήρους στήριξης τόσο των χρηματοοικονομικών κύκλων της χώρας, όσο και της Ενωσης Βιομηχάνων.

Οσο για τον καυγά περί της ...μαντίλας της κ. Γκιουλ, είναι το πρόσχημα για να συγκαλυφτεί η ταύτιση των δύο «μεγάλων κομμάτων», σε ό,τι αφορά τη στρατηγική, ακριβώς για την εξυπηρέτηση του κεφαλαίου.


Α. Φ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ