Κυριακή 30 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Μιχαήλ Σαακασβίλι

Ο Μιχαήλ Σαακασβίλι αποτελεί το «αγαπημένο παιδί» της Ουάσιγκτον και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είναι ο υποστηρικτής της ένταξης της χώρας του στο ΝΑΤΟ, αλλά και της «αποκατάστασης» της ...«δημοκρατίας» σ' αυτήν την πρώην Σοβιετική Δημοκρατία.

Ο Μιχαήλ Σαακασβίλι, σπουδαγμένος στις ΗΠΑ και με ηγετικό ρόλο στη λεγόμενη «επανάσταση των ρόδων» στη Γεωργία στο ενεργητικό του, σήμερα προωθεί ό,τι πιο αντιδραστικό στη χώρα του, επιδιώκει την ένταξη της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ενώ δεν κρύβει την απέχθειά του για τους κομμουνιστές, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις συλλήψεις κομμουνιστών, αλλά και μελών άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης με την κατηγορία της «ανατρεπτικής δράσης». Αυτές τις μέρες όμως, βρέθηκε στο «στόχαστρο» χιλιάδων διαδηλωτών που πραγματοποιούν συγκεντρώσεις ζητώντας την παραίτησή του.

Αφορμή ήταν οι κατηγορίες του πρώην υπουργού Αμυνας της χώρας και πρώην στενού συνεργάτη του, Ιράκλιι Οκρουασβίλι, επίσης φανατικού οπαδού των ΗΠΑ και της ένταξης της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ, ο οποίος υποστήριξε ευθέως ότι ο Γεωργιανός Πρόεδρος ευθύνεται για πολιτικές διώξεις, ακόμα και δολοφονίες πολιτικών του αντιπάλων. Ο Ι. Οκρουασβίλι κατηγόρησε τον Μ. Σαακασβίλι πως είχε δώσει και στον ίδιο εντολές φυσικής εξόντωσης αντιπάλων του, σημειώνοντας λεπτομέρειες γύρω από την εντολή εκτέλεσης γνωστού επιχειρηματία της χώρας. Αυτά συμβαίνουν όταν ο βούρκος της υποτέλειας... ξεχειλίζει.


Κ. Χ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ