Κυριακή 11 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Ντμίτρι Μεντβέντεφ

Νέος Πρόεδρος της Ρωσίας είναι από την Τετάρτη ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Με τις πρώτες του δηλώσεις κατέστησε σαφές πως θα ακολουθήσει την ίδια αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική με τον προκάτοχό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος εξάλλου, όπως είχε προσχεδιαστεί, ανέλαβε την πρωθυπουργία.

Απόφοιτος της Νομικής Σχολής ο Μεντβέντεφ και με συμμετοχή σε υψηλόβαθμα αξιώματα επί προεδρίας Πούτιν, δεν ξεχνά και την ιδιότητα που είχε ως πρόεδρος του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού «Γκάζπρομ» και από τις πρώτες δηλώσεις τόνισε ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του να προσελκύσει επενδύσεις, να εκσυγχρονίσει τη βιομηχανία και τη γεωργία και να επεκτείνει τις πολιτικές και οικονομικές ελευθερίες των... Ρώσων, προφανώς κεφαλαιοκρατών.

Η πολιτική που ακολουθήθηκε και από τον Πούτιν και θα συνεχίσει ο Μεντβέντεφ οδηγεί τη συντριπτική πλειοψηφία των Ρώσων στην ανέχεια, στη φτώχεια, στην ανεργία και καθημερινά βλέπουν να χειροτερεύει η ζωή τους και να αφαιρούνται οι κατακτήσεις που είχαν την περίοδο του σοσιαλισμού. Ακόμα, η επίδειξη δύναμης που επιχείρησε το σημερινό κατεστημένο στις 9 Μάη, μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης, με την επιβλητική παρέλαση με σύγχρονα οπλικά συστήματα, ήταν ένα δείγμα ότι είναι «παρών» στον ενδοϊμπεριαλιστικό ανταγωνισμό και διεκδικεί μια καλύτερη θέση, κάτι που τίποτα καλό δεν προμηνύει για τα λαϊκά στρώματα.


Κ. Χ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ