Πέμπτη 15 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Οι εμποροϋπάλληλοι της Θεσσαλονίκης δίνουν ταξικό αγωνιστικό ραντεβού την 1η Μάη στις 10 το πρωί στο Αγαλμα του Βενιζέλου, στην απεργιακή συγκέντρωση που καλεί το ΠΑΜΕ. Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης καταγγέλλει πως οι εργοδότες χρησιμοποιούν τώρα τους Ολυμπιακούς Αγώνες για να απελευθερώσουν το ωράριο, να ελαστικοποιήσουν τις σχέσεις εργασίας, να εντατικοποιήσουν την εργασία, να κάνουν ακόμα πιο δύσκολες τις συνθήκες εργασίας. Και σημειώνει: «Απαντάμε στους εργοδότες, στους πολιτικούς τους εκπροσώπους ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και στις συμβιβασμένες εργοδοτικές πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ, ΟΙΥΕ και του ΕΚ πως δεν πειθαρχούμε στην κοινωνική τους ειρήνη, ούτε αναγνωρίζουμε τους μονόδρομους των κοινωνικών διαλόγων απάτης που μας οδηγούν σε μεγαλύτερη εκμετάλλευση».

Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων καλεί τους εργαζόμενους στο εμπόριο να συμμετάσχουν μαζικά στον αγωνιστικό γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και να προβάλουν την αντίθεσή τους στη διεύρυνση του ωραρίου και τις διεκδικήσεις τους για 5ήμερο, 7ωρο, 35ωρο, κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας, υπογραφή μονοετούς συλλογικής σύμβασης, 1.100 ευρώ κατώτερο μισθό.

ΑΓΡΙΝΙΟ: Σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών οργανώνει το ΠΑΜΕ στο Αγρίνιο την Τετάρτη 21/4/04, για την οργάνωση της ταξικής Πρωτομαγιάς και την εκλογή νέας τοπικής γραμματείας του ΠΑΜΕ. Η σύσκεψη θα γίνει στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου. Με στόχο την οργάνωση της Πρωτομαγιάς, αυτή την εβδομάδα συνεδριάζουν οι διοικήσεις των Σωματείων Οικοδόμων και Ιματισμού Αγρινίου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ