Σάββατο 27 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Ποδόσφαιρο και πολιτική

Θα «απελευθερώσει», είπε, ο πρωθυπουργός της χώρας, όλα τα επαγγέλματα σε σύντομο χρονικό διάστημα, στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού της χώρας. Δήλωση, που δεν έγινε, ούτε στη Βουλή, ούτε σε κάποια συζήτηση με δημοσιογράφους.

Η πληροφορία αναγράφηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως. Οχι αυτή που δημοσιεύει τους νόμους, τα προεδρικά διατάγματα και τις υπουργικές αποφάσεις. Στην άλλη, την πλέον έγκυρη και διαχρονική. Του συγκροτήματος της Χρήστου Λαδά, που αποφασίζει πριν από μας, για μας. Αυτή ξέρει το καλό μας και το υπηρετεί ποικιλοτρόπως. Οχι θ' άφηνε τους αδαείς και τους απολίτιστους να ασκήσουν πολιτική. Μπαίνουμε στην τρίτη χιλιετία και οι απαιτήσεις έχουν αυξηθεί!

Εξάλλου το συγκρότημα διαθέτει την «αφρόκρεμα» των διανοουμένων (sic) και των πανεπιστημιακών στην αυτοκρατορία του. Εχει απαντήσεις για όλα τα θέματα και λύσεις σωστές και, κυρίως, με το κατάλληλο περιτύλιγμα. Κι αυτό το τελευταίο είναι που μετρά. Ετσι λένε οι στρατευμένοι επικοινωνιολόγοι και οι διαφημιστές της «Αλλαγής» στη Χ. Τρικούπη. Κι αυτή, με ανοιχτά αυτιά και μάτια στα μηνύματα των καιρών, σπεύδει να υλοποιήσει τα κελεύσματα.

Κάπως έτσι μάθαμε τα περί «απελευθέρωσης». Ομως, κανείς δεν μπόρεσε να δει τι κρύβεται πίσω από τις γραμμές. Κι αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από το Κόμμα Νέου Τύπου, που επαγγέλθηκε ο πρωθυπουργός. Ακόμα δεν καταλάβατε; Μα, είναι πολύ απλό, αλλά, ταυτόχρονα, και σατανικό. Ας μην ξεχνάμε ότι οι «κεντρο-αριστεροί» είναι άσοι στην ίντριγκα και τις δολοπλοκίες.

Οπως ξέρετε, ο δαιδαλώδης και πλουσιοπάροχα και ποικιλοτρόπως αμειβόμενος κομματικός μηχανισμός του κινήματος αντιστέκεται στο μοίρασμα της πίτας με τις νέες μεταγραφές. Οχι από ιδεολογικούς λόγους. Αυτοί προ καιρού έχουν ενστερνιστεί τη θεωρία περί τέλους των ιδεολογιών. Αλλά, όπως και στο ποδόσφαιρο, οι νέοι είναι αυτοί που συγκεντρώνουν τους προβολείς της δημοσιότητας και αυτοί είναι που καταλαμβάνουν τις θέσεις στην ενδεκάδα, χωρίς πάντα να αξίζουν. Οι μυημένοι στο ποδόσφαιρο έχουν πολλά παραδείγματα πρόσφατα και παλιά από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Οπότε, αν αυξηθούν οι μεταγραφές, οι καλές θέσεις θα ξαναμοιραστούν και πιθανότατα πολλοί θα πιάσουν πάγκο, αν δε βρεθούν σε αναγκαστική συνταξιοδότηση. Εξ ου και οι υπόγειες αντιδράσεις.

Το πρώτο μήνυμα ήρθε από την καρατόμηση αρκετών πρωτοκλασάτων «αμφισβητιών». Με το αθώο και εκσυγχρονιστικό μέτρο της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων, ο κ. πρωθυπουργός δε θα έχει το παραμικρό πρόβλημα να ανοίξει διάπλατα τις πόρτες του, στους υπό μεταγραφή αστέρες, που συνωστίζονται ήδη στο Μαξίμου και να μοιράσει ως καλός λογιστής, συγνώμη προπονητής, θέσεις. Εξάλλου σε δυο βδομάδες αρχίζει και επίσημα η νέα περίοδος των μεταγραφών στο ποδόσφαιρο. Εκεί, βέβαια, ακόμα κρατούν τα προσχήματα των ημερομηνιών. Ενώ το Κίνημα τις ξεκίνησε (και υλοποίησε κάμποσες) και εκτός ποδοσφαιρικής περιόδου, εν μέσω εκλογών.


Νίκος ΜΟΛΥΒΙΑΤΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ