Τετάρτη 14 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Με την Λουκά ή με τον Πρετεντέρη;

Είσαι Ελληνας, άρα Ορθόδοξος Χριστιανός, μου λέει ο Αρχιεπίσκοπος. Κι όχι μόνο είσαι, αλλά πρέπει να το αναγράφεις στην αστυνομική σου ταυτότητα, καθότι «σκρίπτα μάνεντ». Αλλιώς δε θεωρείσαι «ορίτζιναλ» Ελληνας και «καθαρός» Ορθόδοξος. Και δώστου να μου «πιπιλίζουν» το μυαλό με «επιχειρήματα» περί της συνταύτισης ελληνικού Εθνους και Ορθοδοξίας, περί των «ελληνοχριστιανικών ιδεωδών» του «περιούσιου» λαού μας.

Αντε τώρα να διαμαρτυρηθώ, αρνούμενος να καταταγώ στα «τάγματα των σταυροφόρων» που επελαύνουν σήμερα στη Θεσσαλονίκη, μ' επικεφαλής την κυρία Λουκά, τον Παπαθεμελή και τον Γιακουμάτο. Αντε να τολμήσω να πω «αποδεκτό μεν το δικαίωμα του ενός να θρησκεύεται, αλλά και του άλλου να μη θρησκεύεται, κυρίαρχη μεν η Ορθοδοξία στην Ελλάδα, αλλά υπάρχουν - έστω λίγοι - ετερόδοξοι και αλλόθρησκοι, τα δικαιώματα των οποίων θα πρέπει να διασφαλίζονται. Πρόσφερε μεν η Ορθοδοξία - ιδίως μέσω του λαϊκού κλήρου - στους αγώνες του Εθνους και του λαού, αλλά υπάρχουν και οι ιεράρχες που τάχθηκαν με τους εκάστοτε κατακτητές της πατρίδας μας, πήραν το μέρος της μιας πλευράς στον εμφύλιο πόλεμο, συνεργάστηκαν με τη Χούντα, κυνήγησαν διανοούμενους του μεγέθους ενός Καζαντζάκη». «Λύκος που μ' έφαγε», αν «πέσω» σε ιεροεξεταστές μητροπολίτες, σαν τον Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητο.

Βεβαίως, δε θα ήθελα να «πέσω» από «τη Σκύλλα στη Χάρυβδη» και να καταταγώ στο «στρατόπεδο» των δήθεν προοδευτικών, που δήθεν πολεμούν τον εκκλησιαστικό σκοταδισμό, αλλά προσκυνούν τις άλλες σκοτεινές δυνάμεις - ντόπιες και ξένες - οι οποίες επιχειρούν να πλήξουν την ελεύθερη προσωπικότητα κι επιβουλεύονται την ελληνικότητά μου. Αρνούμαι ν' απαντήσω στο δίλημμα «με την κυρία Λουκά, ή με τον κ. Πρετεντέρη;».

Είσαι Ελληνας, άρα Ευρωπαίος της ΟΝΕ, μου λέει ο πρωθυπουργός. Επομένως, ως ΟΝΕιτης και προκειμένου να διατηρηθεί η χώρα μας εντός ΟΝΕ, πρέπει να δεχτείς την ανεργία, τη λιτότητα, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, το ξεπούλημα των δημοσίων επιχειρήσεων, το ξεκλήρισμα των αγροτών, το φαλίρισμα των μικροεπαγγελματιών, την πείνα των συνταξιούχων, τα ταξικά τείχη στην Παιδεία, τη μετατροπή της υγείας σε πανάκριβο εμπόρευμα. Να δεχτείς την ηλεκτρονική ταυτότητα της Σένγκεν, όπου θ' αναγράφονται όλα όσα σε χαρακτηρίζουν και σε αφορούν. Και γι' αυτού του είδους τις ταυτότητες, που προωθούν, «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι», οι «ιεράρχες του εκσυγχρονισμού», δεν επιτρέπεται να προβάλεις καμιά αντίρρηση, διότι τότε όχι μόνο δε θα είσαι «ορίτζιναλ» Ελληνας, αλλά ούτε «καθαρός» Ευρωπαίος.

Κι άντε τώρα να διαμαρτυρηθώ, αρνούμενος να προσκυνήσω την πολιτική της ΟΝΕ και της Σένγκεν. «Αρκούδα που μ' έφαγε», αν «πέσω» πάνω στα γκλομπ των ΜΑΤατζήδων της ευρωπαϊκής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Είσαι Ελληνας, άρα φίλος της «17 Νοέμβρη», εν δυνάμει τρομοκράτης, μου λέει ο Κλίντον. Επομένως, για ν' αποχαρακτηριστείς, πρέπει να γίνεις καταδότης των τρομοκρατών, ή, τουλάχιστον, να μη συμμετέχεις σε διαδηλώσεις κατά του ΝΑΤΟ και του ιμπεριαλισμού, όπως έκανες στη διάρκεια του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία και της παράδοσης του Οτσαλάν.

Αντε τώρα να διαμαρτυρηθώ, αρνούμενος να καταταγώ στους διαφόρους ελληνοαμερικανικούς συνδέσμους φιλίας, αναλαμβάνων χρέη υπερασπιστή και υπηρέτη της Νέας Τάξης. `Η να τολμήσω να πω φωναχτά τις υποψίες μου για σύνδεση των τρομοκρατών με τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ κι άλλων κρατών. «Τίγρη που μ' έφαγε», αν «πέσω» στα «ειδικά αντιτρομοκρατικά δικαστήρια» που θα στηθούν, καθ' άπασαν την ελληνική επικράτεια...


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ