Τετάρτη 5 Μάη 2010 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Η μητέρα των μαχών...

Να' μαστε, λοιπόν, στη μητέρα των μαχών. Νυν υπέρ πάντων ο αγών. Ψύχραιμοι κι αποφασιστικοί. Με την καρδιά παλλόμενη και καθαρό το νου. Με σταθερό προσανατολισμό κι οργανωμένο σχέδιο. Με αφοσίωση στο στόχο και πίστη στη νίκη. Με ατσάλινη εμπροσθοφυλακή και προφυλαγμένα τα νώτα. Ο αντίπαλος βρίσκεται απέναντι, αλλά οι κίνδυνοι ενεδρεύουν παντού. Ολες οι αισθήσεις μας σε επιφυλακή. Κι όλα να 'ναι «καλώς καμωμένα». Επιπολαιότητες δεν επιτρέπονται, λάθη δε συγχωρούνται. Αυτή τη φορά δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα ύπουλο εχθρό, ή άσπονδο φίλο, να πλαγιοκοπήσει τις γραμμές μας, να ξεστρατίσει την πορεία μας, να προβοκάρει τον αγώνα μας. Για να πετύχουμε το στόχο χρειάζεται να στηριχτούμε στην ταξική ενότητα και να εξασφαλίσουμε τη λαϊκή συμπαράταξη. Αυτή είναι η δύναμή μας. Θα την αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο.

Μας αδικούν. Να το πληρώσουν. Μας ταπεινώνουν. Να τους ξευτιλίσουμε. Θάβουν τη ζωή μας. Να τους παραχώσουμε στα τάρταρα. Βάζουν ταφόπλακα στα όνειρα των παιδιών μας. Να γίνουμε ο εφιάλτης τους. Μας δείχνουν απειλητικά τα δόντια τους. Να τους τα βγάλουμε ένα - ένα. Μας βγάζουν κοροϊδευτικά τη γλώσσα. Να τους την κόψουμε απ' τη ρίζα. Θα τους πολεμήσουμε «με νύχια και με δόντια». Δεν θα τους αφήσουμε σε ησυχία, ποτέ και πουθενά. Θα στήσουμε μετερίζια αγώνα παντού. Στα εργοστάσια, στα χωράφια, στα μαγαζιά, στα καφενεία, στα σπίτια, στις γειτονιές, στις πλατείες, στους δρόμους. Θα μιλήσουμε σε όλους, θα ξεσηκώσουμε τους πάντες.

Καυχώνται οι πλουτοκράτες πως μας φόβισαν με τις απειλές τους. Να τους δείξουμε πως δεν έχουν να κάνουν με κιοτήδες και θα 'ρθει η ώρα που θα τρέμουν από φόβο στα παλάτια τους. Νομίζουν τα «καλόπαιδα» της ΕΕ και του ΔΝΤ που ήρθαν να «βάλουν τάξη» στην Ελλάδα ότι θα τους υπακούμε και θα τους προσκυνάμε. Να τους υπενθυμίσουμε πως σε τούτο εδώ το μικρό αλωνάκι γης υπάρχει ένας λαός με μακραίωνη και ένδοξη ιστορία, που δεν σηκώνει ζυγό στο σβέρκο του. Θεωρεί ο πρωθυπουργός που, με την στάση του, ντροπιάζει την πατρίδα, πως είμαστε «αμερικανάκια». Να του διαμηνύσουμε πως «είναι μακριά νυχτωμένος». Βαυκαλίζεται ο υπουργός Εργασίας, που σπάει κάθε ρεκόρ αυτοδιαψεύσεων, ότι μπορεί να μας κοροϊδεύει κατάμουτρα και να «την βγάζει καθαρή». Να του στείλουμε χαμπέρι πως «έχει η γούνα τους ράμματα».

Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Αν ριχτούμε στη μάχη όλοι μαζί, με δύναμη και με ορμή. Αν μετατρέψουμε την οργή σε απόφαση και αγωνιστική δράση. Αν κλείσουμε τ' αυτιά μας στις Κασσάνδρες της υποταγής και στις σειρήνες της υποχώρησης. Αν πιστέψουμε ότι το δίκιο μας δεν είναι για να αναγνωρίζεται, αλλά για να επιβάλλεται με τον αγώνα. Αν σκεφτούμε και τηρήσουμε το χρέος μας να υπερασπίσουμε όσα μας κληρονόμησαν οι γενιές που έφυγαν και το καθήκον να τα παραδώσουμε στις γενιές που έρχονται. Αν, δηλαδή, δεν τους κάνουμε το χατίρι να ηττηθούμε χωρίς να πολεμήσουμε...


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ