Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Το μήνυμα του δράκου

Μήνυμα ιταμό και ξεκάθαρο έστειλαν, πρόσφατα, στο λαό της Γιουγκοσλαβίας, οι «νονοί» της αμερικανο-ΝΑΤΟικής συμμορίας. Προειδοποίηση - τελεσίγραφο, που λέει πως αν στις επικείμενες εκλογές οι Σέρβοι ψηφίσουν πάλι για Πρόεδρό τους τον Μιλόσεβιτς και δεν προτιμήσουν τα «καλά παιδιά» που τους προτείνει η «Συμμαχία», τούς περιμένουν «δύσκολες μέρες», πιο δύσκολες, ίσως, και από εκείνες που πέρασαν τον περασμένο χρόνο, με την «ειρηνευτική» επιχείρηση στο Κόσσοβο. Ας το σκεφτούν, λέει, καλά οι Σέρβοι ψηφοφόροι. Αν ψηφίσουν πάλι τον «καταζητούμενο» - τρομοκράτη Μιλόσεβιτς, ούτε σε άρση των κυρώσεων σε βάρος τους μπορούν να υπολογίζουν, ούτε και καμιά βοήθεια για την ανασυγκρότηση της κατεστραμμένης χώρας τους μπορούν να περιμένουν.

Πρόκειται για ωμό και απάνθρωπο βιασμό της θέλησης και της συνείδησης του λαού ενός ελεύθερου και ανεξάρτητου κράτους. Αλλά, και πέρα από τον αισχρό και ανέντιμο εκβιασμό, ο καθένας καταλαβαίνει, πως πίσω από την «πρόσοψη» αυτού μηνύματος, οι ΝΑΤΟικοί γύπες αφήνουν να φαίνονται καθαρά οι προθέσεις τους σε περίπτωση «μη συμμόρφωσης» των Σέρβων, σύμφωνα με τις εντολές τους. Είναι έτοιμοι να σφίξουν ξανά το θανατερό βρόχο στο λαιμό της πολύπαθης χώρας. «Λαδώνουν» πάλι τα φονικά τους όπλα και ετοιμάζονται για ένα νέο λουτρό αίματος, σε βάρος του λαού της Γιουγκοσλαβίας.

Τελευταία, μαζί με τους 14 ΝΑΤΟικούς «σωματοφύλακες», «ξεσπάθωσε» και ο «δικός μας» Ντ' Αρτανιάν. Ο «μικρός μεν το δέμας», αλλά... μέγας αδάμαντας της πολιτικής σκηνής πρωθυπουργός «μας», («κόσμημα - φο» τον αποκάλεσε ο «σύντροφος» Κεδίκογλου), με τη θρασύτητα και την αλαζονεία του νεοφώτιστου ιμπεριαλιστή, δηλώνει (διά στόματος Γιωργάκη), ότι δεν ανέχεται (!!!) να έχουμε μια Κούβα μέσα στα πόδια μας, εδώ στα Βαλκάνια, στο ιδιόκτητο, δηλαδή αλώνι των «συμμάχων» μας, όπου, μονάχα αυτοί και κανένας άλλος, έχουν δικαίωμα να «αλωνίζουν» ανενόχλητοι. «Βασιλικότερος του βασιλέως» ο κύριος Σημίτης θα πρωτοστατήσει, λέει, ώστε να κλείσει η «μαύρη τρύπα» στη Γιουγκοσλαβία, να φυλακιστεί, αν όχι να τουφεκιστεί, ο κακός Μιλόσεβιτς, για να... αποκατασταθεί, επιτέλους, η Δημοκρατία στη Γιουγκοσλαβία. Και οι μεν ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ, ο αιμοβόρος αυτός δράκος με τα δεκαπέντε κεφάλια, τη «δουλιά τους» κάνουν. Πνοή και ανάσα τους είναι ο πόλεμος, και τροφή τους, το αίμα των λαών. Κυνικοί και αχαλίνωτοι εκβιαστές, το δηλώνουν ωμά και απερίφραστα: «Παραδοθείτε! Θέλουμε "ζωτικό μας χώρο" ολόκληρο τον Πλανήτη. Αν δεν κάνουμε πόλεμο, πώς θα δουλέψουν τα πολεμικά μας εργοστάσια; Πώς θα αναπτύξουμε την τεχνολογία μας και πού θα δοκιμάσουμε "σε ζωντανό στόχο" την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα των νέων μας όπλων; Η ειρήνη είναι για μας βάλτος ακίνητος, που μας πνίγει. "Πατήρ πάντων" και πηγή πλούτου αμύθητου, είναι για το "Συνδικάτο" μας ο πόλεμος».

Το συμπέρασμα, επομένως, που βγαίνει είναι ότι η ευθύνη, να σταματήσουμε το δολοφονικό χέρι, στο νέο έγκλημα που ετοιμάζει, πέφτει πάλι σ' εμάς, τους λαούς της Ευρώπης και όλου του κόσμου. Στην Ελλάδα, το αποδείξαμε και πέρσι, στη διάρκεια της βάρβαρης επιδρομής των 78 ημερών. Με το συντριπτικό εκείνο 98%, ο ελληνικός λαός εξέφρασε την οργή και την κατακραυγή του στους βιαστές κάθε έννοιας ανθρωπισμού και διεθνούς δικαίου.

Ας ξεσηκωθούμε, λοιπόν, ξανά, όσο είναι ακόμα καιρός. Εργάτες, αγρότες, επαγγελματίες, καλλιτέχνες, νεολαία, οι άνθρωποι της τέχνης και του πνεύματος, όλος αυτός ο υπέροχος δημοκράτης και πατριώτης λαός, ας στήσουμε ένα οδόφραγμα ανυπέρβλητο, για να φράξουμε το δρόμο στις δυνάμεις της βίας και του πολέμου.


Βασίλης ΦΥΤΣΙΛΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ