Παρασκευή 27 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Κράμερ... εναντίον Κράμερ

Τα καλά και συμφέροντα. Η αυτού εξοχότης η διαπλοκή. Να το δει ο κόσμος και να βγάζει τα συμπεράσματά του. Συντροφικά πισώπλατα μαχαιρώματα. Μίσος και εμπάθεια. Διαφθορά κι εκφυλισμός. Βρώμα και σαπίλα. Πώς να γεμίσει η τσέπη τους. Πώς να βάλουν το χέρι πιο βαθιά στην κουτάλα της αρπαχτής. Κράμερ... εναντίον Κράμερ!

Μητσοτάκης εναντίον Σαμαρά. «Επιτέλους η εμπάθεια και ο παραλογισμός έχουν τα όριά τους. Είναι αδιαμφισβήτητα ιστορικά βεβαιωμένο γεγονός ότι την κυβέρνηση της ΝΔ το 1993 την ανέτρεψαν τα διαπλεκόμενα οικονομικά συμφέροντα με όργανό τους τον κ. Σαμαρά». Σαμαράς εναντίον Μητσοτάκη. «Οταν βουλιάζει το ΠΑΣΟΚ ο κ. Μητσοτάκης σπεύδει σαν σωτήρας να το σώσει. Ο πρωτομάστορας της διαπλοκής». Κεφαλογιάννης εναντίον Μητσοτάκη. Καρατζαφέρης εναντίον Σπηλιωτόπουλου. Και Καραμανλής - Ντόρα καιροφυλαχτούν επί σκοπόν στραμμένοι ο ένας στον άλλον.

Αλλο πανηγύρι: Γιαννόπουλος μαινόμενος εναντίον Τσουκάτου. «Θρασύς και ασυνείδητος. Επαιζε τον βρωμερό του ρόλο, εξαγοράζοντας κανάλια και σταθμούς για λογαριασμό του Κόκκαλη». Σκανδαλίδης εναντίον Τσουκάτου. «Καθαίρεσης και απομάκρυνσης από τη Χ. Τρικούπη». Σκανδαλίδης (αργότερα) υπέρ Τσουκάτου. «Σταματήστε την επίθεση εναντίον του Τσουκάτου». Γιαννόπουλος εναντίον Κεδίκογλου. Τα γνωστά παρατράγουδα. Γέλασε και το παρδαλό κατσίκι. Κεδίκογλου εναντίον Π. Αυγερινού. «Η Σαλώμη του ΠΑΣΟΚ». Κεδίκογλου εναντίον Σημίτη. «Ο ιδρυτής της διαπλοκής». Σημίτης εναντίον Ροκόφυλλου - έθεσε εαυτόν εκτός κινήματος. (Προτίμησε τη γεμάτη τσέπη). Ο Σαλαλές; Εδώ Σαλαλές, εκεί ο Σαλαλές... Πού είναι ο κ. Σαλαλές..; Προς Κόκκαλην. Πάγκαλος, κοτερολογίας συνέχεια. Ποιος ήταν στο κότερο; Ιδού το ζήτημα. Να ζει κανείς ή να μη ζει; Για ποιον χτυπάει την καμπάνα ο κ. Πάγκαλος; Τσουκάτος: «Οχι πάντως για μένα». Σκανδαλίδης: «Οχι πάντως για μένα». Μαγική εικών, ώρα να πηγαίνουμε. Ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (Παπαθεμελής, Καστανίδης, Κρητικός κ.ά.) εναντίον Ε. Βενιζέλου και τανάπαλιν. Θαυμάστε ποικιλία. Θαυμάστε ύφος και ήθος.

Λαλιώτης εναντίον Λιάσκα. Καρατόμηση του δεύτερου μετά από δημόσια σύγκρουση. Διαιτητής με σημαδεμένη σφυρίχτρα η κ. Αγγελοπούλου. Λιάσκας: «Μας είπε πως πρέπει να πάρουμε τους δικούς του». Λαλιώτης: «Δε γίνεται διαγωνισμός με σημαδεμένα χαρτιά». Κόντρα συμφερόντων. «Δύσοσμες διεκδικήσεις με το πώς προωθούνταν αυτό το εγχείρημα που λέγονται Ολυμπιακοί Αγώνες».

Φλωρίδης εναντίον ΕΠΟ - ΕΠΑΕ. Εναντίον Β. Μητρόπουλου και Αλεξανδρίδη. Μάγκες και κουτσαβάκια. Εβερτ εναντίον Σφηνιά και Σουμάκη κλπ. ΤουρκοΝΑΤΟικά εναντίον ΕλληνοΝΑΤΟικών αεροπλάνων. Κόκκαλης εναντίον Λαμπράκη. Λαμπράκης εναντίον Βαρδινογιάννη. Βαρδινογιάννης εναντίον Λάτση. Λάτσης εναντίον Μπόμπολα, Τεγόπουλου και Αλαφούζου. Κοντομηνάς εναντίον Μυτιληναίου και Κοπελούζου. - Κάπως έτσι: Ολα στην μπάντα και η ζωή να χειροτερεύει. Καπιταλίστες ενάντια σε καπιταλίστες κι όλα να ξεσπούν πάντα στις πλάτες των εργαζομένων. Πάρε κόσμε. Διαπλοκή απ' όλες τις ποιότητες. Ενας κόσμος αγγελικά πλασμένος.

Πόσο έντονη γίνεται η ανάγκη για τη συγκρότηση ενός Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου μήπως και κατεδαφίσει την κόπρο του Αυγεία.


Βασίλης ΛΙΟΓΚΑΡΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ