Παρασκευή 30 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Το μήνυμα της Μολδαβίας

Μια χαρούμενη και ελπιδοφόρα είδηση μάς ήρθε τις προάλλες από τη Μολδαβία, ένα μικρό κράτος, που προέκυψε μετά την ανατροπή του καθεστώτος και τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης. Στις βουλευτικές εκλογές που έγιναν εκεί, στις 25 Φλεβάρη του 2001, το Κόμμα των Κομμουνιστών της Δημοκρατίας της Μολδαβίας συγκέντρωσε το 50,2% των ψήφων, και εξασφαλίζει 71, σε σύνολο 101, έδρες, δηλαδή, καθαρή και απόλυτη πλειοψηφία.

Στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, οι Αμερικανο-ΝΑΤΟικοί προστάτες της «ελεύθερης» Δημοκρατίας που δημιούργησαν εκεί, με την ανατροπή του σοσιαλιστικού καθεστώτος, χρησιμοποίησαν κάθε δυνατό μέσο, τρομοκρατώντας και εκβιάζοντας τους Μολδαβούς ψηφοφόρους, αλλά και τάζοντάς τους «λαγούς με πετραχήλια», προκειμένου να αποτρέψουν την υπερψήφιση του ψηφοδελτίου των κομμουνιστών. Ο ίδιος ο κύριος Σολάνα, πρωτοκλασάτο στέλεχος της «Συμμαχίας», επισκέφθηκε τη Μολδαβία και, με δολάρια και μάρκα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, «παρότρυνε» τους Μολδαβούς πολίτες, να στηρίξουν «δυνάμεις φίλιες προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ».

Τα ελληνικά ΜΜΕ, εφαρμόζοντας πιστά το νόμο της σιωπής, «κατάπιαν αμάσητη» τη σημαντικότατη αυτή είδηση. Οι «δαιμόνιοι» ρεπόρτερ των μεγάλων καναλιών «μας», που μαθαίνουν και μας πληροφορούν με το νι και με το σίγμα, για το πότε φταρνίστηκε ή πότε στραβοπάτησε ο κύριος Ρουβάς ή η κυρία Βίσση, ούτε είδαν ούτε άκουσαν τίποτα...

Οι ιθύνοντες του «ελεύθερου κόσμου», που με όλα τα ύπουλα και άτιμα μέσα βοήθησαν τους σωματεμπόρους και τους μαυραγορίτες να ανατρέψουν στις χώρες του σοσιαλισμού τα καθεστώτα της ανθρωπιάς και της ειρήνης, που οι λαοί, με αίμα και ιδρώτα οικοδομούσαν εκεί, δέχτηκαν αμίλητοι το δυνατό χαστούκι από τους πολίτες της Μολδαβίας, πνίγοντας μέσα τους την οργή και το μίσος για κάθε λαό, που τολμάει να αντιστέκεται και να λέει όχι στα κοσμοκρατορικά τους σχέδια.

Μέσα στα δέκα αυτά χρόνια, που οι ξένοι δυνάστες έκαναν κουμάντο στην πολύπαθη χώρα, «κατάφεραν» να κάνουν τη Μολδαβία, την πιο φτωχή περιοχή της Ευρώπης. Διέλυσαν την οικονομία της, και κατάντησαν το 90% του λαού της ανίκανο να θρέψει τον εαυτό του. Σε συνεργασία με τους ντόπιους μαφιόζους, που κυριαρχούσαν μέχρι προχτές στην οικονομική και πολιτική ζωή της Μολδαβίας, μετέτρεψαν τη χώρα σε σκουπιδότοπο τοξικών αποβλήτων για τις πολυεθνικές, και ανέπτυξαν ένα «ανθηρό» εμπόριο αίματος και ανθρώπινων οργάνων του ντόπιου πληθυσμού, για να καλύψουν τις δικές τους ανάγκες.

Ομως, μέσα στα δέκα αυτά χρόνια της καπιταλιστικής παλινόρθωσης, ο λαός της Μολδαβίας είχε την «ευκαιρία» να γνωρίσει στην πράξη την «ελευθερία» και τη «δημοκρατία», που του έφεραν οι ξένοι «προστάτες» και οι ντόπιοι δημαγωγοί και απατεώνες. Γι' αυτό και παρά την απροκάλυπτη επέμβαση, τις πιέσεις και τους εκβιασμούς, ψήφισε και ανέδειξε τη δική του κυβέρνηση, με προοπτική το δρόμο προς το σοσιαλισμό.

Το αποτέλεσμα των εκλογών στη Μολδαβία, πέρα από ηχηρό χαστούκι στη ληστοσυμμορία της παγκόσμιας αντεπανάστασης, είναι και ένα καθαρό και ελπιδοφόρο μήνυμα, πως η ψυχή και η θέληση των λαών θα νικήσει τα όπλα και τη βία των ιμπεριαλιστών και πως ο σοσιαλισμός θα επικρατήσει, τελικά, σε ολόκληρο τον πλανήτη μας.


Βασίλης ΦΥΤΣΙΛΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ