Τρίτη 14 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Ο «κυρίαρχος λαός»...

Το τηλέφωνό μου χτύπησε προχτές, πρωί - πρωί, και στην άλλη άκρη του σύρματος ήταν πάλι ο φίλος μου ο Γιώργος.

«Δε μου τα λες καλά, στο προχτεσινό "Διακριτικό" σου», με μάλωσε, με ύφος φιλικά επικριτικό. «Δε μου τα λες καθόλου καλά!.. Ξύπνησαν τώρα, γράφεις, αυτοί οι Δίβρυοι, οι τραγοσκελείς, πώς τους λες, και στην εποχή μας δεν περνάνε πια τα κόλπα των πολιτικάντηδων του ΠΑΣΟΚ και της Νου Δου, που ξεγελάνε τον κοσμάκη και του παίρνουν τον ψήφο. Δυστυχώς, σύντροφε, και σήμερα, όλα αυτά τα κόλπα, υποσχέσεις, ρουσφέτια, εκβιασμοί, διλήμματα, περνάνε και παραπερνάνε. Με το μαχαίρι στο λαιμό, οι άτιμοι, (οι ποίσοι, οι δείξοι, άρχισε να «κατεβάζει καντήλια» και να τους «στολίζει» με επίθετα, που δε γράφονται στο χαρτί), με το μαχαίρι στο λαιμό και με το λουρί στο σβέρκο, τραβάνε τον κοσμάκη και τον σέρνουν στην κάλπη, να ρίξει, σώνει και καλά, τον ψήφο του σε ένα από τα δυο μεγάλα κόμματα, τους «μονομάχους» του δικομματισμού, όπως τους λες. Θα σου πω μόνο ένα, από τις χιλιάδες τέτοια παραδείγματα που υπάρχουν. Από τις τελευταίες εκλογές και από πρώτο χέρι, από άνθρωπο δικό μου.

Πάει, λοιπόν, ο άνθρωπος, στο βουλευτή της περιφέρειάς του, και πέφτει στα γόνατα. «Αμάν, κυρ-Απόστολε, σώσε με. Το παιδί μου, πέντε χρόνια τώρα, γυρνάει σαν την άδικη κατάρα, άνεργο και νηστικό. Και έχει και πτυχίο απ' τα ΤΕΙ... Μια θεσούλα, όπου να 'ναι. Σκουπιδιάρης, νυχτοφύλακας, καντηλανάφτης... Να βγάζει το μεροκάματο». «Καλά», του λέει ο άλλος, ο μπινές. «Φέρε μου 20 ψήφους, και θα κοιτάξω να σε ταχτοποιήσω». Και τρέχει ο ανθρωπάκος και τους μαζεύει όλους στο σπίτι του, (αδέρφια, ξαδέρφια, μπαρμπάδες, παππούδες και ανιψιούς), οικογενειακό συμβούλιο. «Αμάν, σώστε με. Με 20 σταυρούς, μου είπε ο κυρ-Απόστολος, να ταχτοποιήσουμε το παιδί, να το σώσουμε. Θα το χάσω το παιδί...». Και έριξαν, οι χριστιανοί, αντί για 20, 25 ψηφοδέλτια, σταυρό στον κυρ-Απόστολο, για να σώσουν το παιδί. Βγήκε βουλευτής ο κυρ-Απόστολος, αλλά για διορισμό του παιδιού, ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Περνάν πεντέξι μήνες, ξαναπάει ο δόλιος ο πατέρας στο βουλευτή. «Τι γίνεται, κυρ-Απόστολε; Τι μου υποσχέθηκες; Μου ζήτησες 20 ψήφους, κι εγώ σου έφερα 25. Πού είναι η θέση που μου έταξες;». «Θέλεις, τώρα, να σου πω», συνέχισε φουρτουνιασμένος ο Γιώργος, «θέλεις να σου πω, τι», του απάντησε ο βουλευτής. «Εε», του απάντησε, «και τι θέλεις να σου κάνω... Εσύ μου έφερες 25, και ο άλλος μου έφερε 50 σταυρούς. Ποιoν να πρωτοεξυπηρετήσω...».

Οφείλω να ομολογήσω, ότι αυτά που μου είπε ο Γιώργος, από τηλεφώνου, είναι η πικρή αλήθεια. Η σαπίλα, όσον αφορά και στο θέμα της εκλογής βουλευτών, (όπως, άλλωστε, και σε όλες τις άλλες όψεις της... ωραίας Δημοκρατίας μας), έχει φτάσει μέχρι το μεδούλι. Και μόνο το ένα αυτό παράδειγμα, για το πώς εκλέγει ο «κυρίαρχος λαός» τους αντιπροσώπους του για τη Βουλή των Ελλήνων, είναι μια αποστομωτική απάντηση για όλους εκείνους τους λάτρεις και υπερασπιστές του «δημοκρατικού μας πολιτεύματος», οι οποίοι, στα διάφορα «πάνελ» των καναλιών μας (στα οποία σπανίως καλείται το ΚΚΕ), ρωτάνε, με... αφοπλιστική αφέλεια: «Γιατί, το ΚουΚουΕ, που ισχυρίζεται ότι έχει τη μόνη σωστή πολιτική, και ότι οι θέσεις του κάθε φορά δικαιώνονται, μένει πάντα καθηλωμένο στο 5%, και το υπόλοιπο 95% του ελληνικού λαού προτιμά το ισχύον δημοκρατικό πολίτευμα, και δίνει κάθε φορά την εντολή του στα δυο μεγάλα κόμματα, να τον κυβερνήσουν;

Η «εντολή», λοιπόν, που δίνει ο ελληνικός λαός, είναι αυτή που έδωσε και ο ταλαίπωρος πατέρας στον τυχάρπαστο πολιτικό αγύρτη, τον κυρ-Απόστολο. Γι' αυτό, ας ξυπνήσει και το υπόλοιπο 95% των «φθειροπωγώνων Διβρύων», να «μαυρίσουμε» με την πρώτη ευκαιρία, όλοι μαζί, τους ψεύτες και τους απατεώνες, και να πάρουμε την τύχη της πατρίδας μας στα χέρια μας.


Βασίλης ΦΥΤΣΙΛΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ