Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Θέρισαν θύελλες...

Οι υπηρέτες του συστήματος, και από κοντά τους και μερικά «αριστερά» λουλούδια του ΣΥΝ, έχουν φρενιάσει αυτές τις μέρες, με αφορμή το χτύπημα στους «πύργους» του Μανχάταν και στο Πεντάγωνο. Νομίζουν πως έχουν «στριμώξει» το ΚΚΕ, και εκφράζοντας καθαρά και χωρίς προσχήματα την αμερικανοδουλία τους, το ρωτούν επίμονα και πιεστικά από τα «παράθυρα» των καναλιών αν καταδικάζει ή όχι την «άνανδρη» επίθεση κάποιων «δειλών» τρομοκρατών, εναντίον των ΗΠΑ, που στοίχισε τη ζωή χιλιάδων αθώων πολιτών.

Την απάντηση, βέβαια, πεντακάθαρη και σταράτη, τους την έδωσε από την πρώτη στιγμή η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, αλλά αξίζει τον κόπο να πούμε δυο λόγια και από αυτό το μετερίζι των «Διακριτικών» του «Ριζοσπάστη», μια που οι θέσεις στα «παράθυρα» των καναλιών είναι μονίμως κατειλημμένες από τους Μπιστικο-Κουναλάκηδες.

Κλαίνε, λοιπόν, και οδύρονται οι μοιρολογίστρες του καπιταλισμού και μαδούν απελπισμένα τα μαλλιά τους. Να κάνουν τέτοιο πράγμα στην ηγέτιδα του ελεύθερου κόσμου οι απολίτικοι Ταλιμπάν; Να της κηρύξουν έτσι απροειδοποίητα και ανορθόδοξα τον πόλεμο, σκοτώνοντας αθώους πολίτες;.. Ενώ, οι δικοί μας, λένε, κάνουν πόλεμο, αλλά τον κάνουν... πολιτισμένα και ορθόδοξα. Ειδοποιούν πρώτα, για παράδειγμα, τους κακούς Γιουγκοσλάβους, και μετά ρίχνουν από ψηλά τις «έξυπνες» βόμβες τους, σε νοσοκομεία, σε σχολεία, σε γέφυρες, στα τρακτέρια και τις καρότσες των Κοσσοβάρων, που φορτωμένες γυναικόπαιδα γύριζαν πίσω στα σπίτια τους και χαλούσαν τα ειρηνευτικά σχέδια της Συμμαχίας.

Ασφαλώς, κανένας πολίτης (αυτής ή όποιας άλλης χώρας) δε χαίρεται για το χαμό χιλιάδων αθώων ανθρώπων, που θάφτηκαν κάτω από τα ερείπια των «Διδύμων» του Μανχάταν, αλλά και ούτε «βάζει τα κλάματα» για το πάθημα των αχαλίνωτων πολεμοκάπηλων της «υπερδύναμης», που μέχρι τώρα ήταν μαθημένοι να σπέρνουν μόνο αυτοί «αφ' υψηλού» τον όλεθρο με τα «έξυπνα» και «αόριστα» όπλα τους, χωρίς να ανοίγει ούτε μύτη από τα «δικά τους» παιδιά. Ωσπου, έστω και με αυτόν τον «ανορθόδοξο» τρόπο βρήκαν στο τέλος και οι ίδιοι «το σουγιά με το λουρί». Πληρώθηκαν με το ίδιο νόμισμα και έλαβαν τα επίχειρα της αλαζονείας και της βαρβαρότητάς τους. Στην προκειμένη περίπτωση, θα τους θυμίσουμε τη σοφή και αλάνθαστη λαϊκή ρήση: «Σπείρατε ανέμους και τώρα θερίζετε θύελλες».

Ας το σκεφθούν, επομένως, πιο ψύχραιμα οι άφρονες ιθύνοντες των ΗΠΑ, που πανικόβλητοι υψώνουν τώρα την πολεμική σημαία τους και απειλούν με συντριπτικά πλήγματα τον αόρατο εχθρό. Ας μην ψάχνουν στα απρόσιτα φαράγγια του Αφγανιστάν να βρουν τον ένοχο (αν είναι...) Μπιν Λάντεν, αλλά ας κοιτάξουν στον καθρέφτη τους. Οι ηθικοί αυτουργοί για τον εφιάλτη του Μανχάταν είναι αυτοί οι ίδιοι και η ολέθρια για ολόκληρη την ανθρωπότητα πολιτική τους. Και ας είναι πιο προσεκτικοί, αυτοί και όλη η «παλιοπαρέα» των κολαούζων της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Γιατί οι ανθρώπινοι πύραυλοι που έπληξαν το μαλακό υπογάστριο της «υπερδύναμης» ίσως να είναι, απλώς, μια προειδοποίηση. Με την «πρόοδο» της σύγχρονης τεχνολογίας, υπάρχουν σήμερα στο οπλοστάσιο της καταστροφής όπλα εφιαλτικά, όπως τα χημικά και οι πυρηνικές βόμβες «της τσέπης», που μπορούν να καταστρέψουν όχι μόνο τη «μητρόπολη» του ιμπεριαλισμού και τους συνενόχους της, αλλά ολόκληρο τον πλανήτη μας.


Βασίλης ΦΥΤΣΙΛΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ