Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Πριν διαβούν το Ρουβίκωνα...

Ετοιμοι είναι να διαβούν το Ρουβίκωνα. Εκμεταλλευόμενοι το πρόσφορο «αντιτρομοκρατικό» κλίμα που έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας, μετά την «εξάρθρωση» της «17 Ν», θεωρούν πως είναι ευκαιρία να επεκτείνουν και να εντείνουν την τρομοκρατική δράση του κράτους. Στο «αντιτρομοκρατικό» στόχαστρο προτίθενται να θέσουν όποιον δεν προσαρμόζεται στα «νέα δεδομένα» και δεν προσκυνάει την πανίσχυρη εξουσία, αλλά επιμένει να συλλογάται ελεύθερα, να εκφράζεται φωναχτά και να δρα αγωνιστικά.

Μεθυσμένοι από την επιτυχία να εξασφαλίσουν, χωρίς ιδιαίτερο κόπο, την «εκούσια ομολογία Ξηρού» και την «αυθόρμητη παράδοση Κουφοντίνα», δε θα διστάσουν να επιδοθούν σ' ένα επικίνδυνο «κυνήγι μαγισσών», ενοχοποιώντας και διώκοντας όλους όσοι αρνούνται να κρεμαστούν από τις τιράντες του Κακαουνάκη για να δουν και να θαυμάσουν τις παρελαύνουσες, στην «οδό της νίκης», κάθε λογής κατασταλτικές δυνάμεις.

Ξεκινούν με άμεσες προειδοποιήσεις κι έμμεσες απειλές. Διαμηνύουν, διά των ΜΜΕ, πως, μετά τη φυλάκιση των κουμπουροφόρων της «17 Ν», οι διωκτικές αρχές στρέφονται στον «πολιτικό και κοινωνικό περίγυρο της τρομοκρατίας». Μη γελιέστε, δε θα εκτίθονταν να «συνομιλήσουν» δημοσίως με τα αναρχοειδή και φασιστοειδή που «κοπροσκυλιάζουν» στις πλατείες των Εξαρχείων και του Κολωνακίου, όταν έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν το «κανάλι της ενδοσυνεννόησης». Μέσω της «κρυφής συχνότητας», θα μπορούσαν να συνεννοηθούν, χωρίς να εκτεθούν. Λέτε από μόνοι τους ν' αποφάσισαν οι προβοκάτορες «ν' αναστείλουν τη δράση τους, μέχρι νεωτέρας»; Αλλού απευθύνονται οι προειδοποιήσεις και στοχεύουν οι απειλές.

Δουλεύουν μεθοδικά για να στήσουν ένα κράτος αυταρχικό, αστυνομοκρατικό, τρομοκρατικό. Ενα κράτος - τιμωρό των λαϊκών αγωνιστών. Οι «εκτελεστές» αυτού του κράτους μπορεί να μη χρησιμοποιούν το «45άρι», αλλά θα είναι το ίδιο σκληροί, ανελέητοι κι απάνθρωποι με τους δολοφόνους της «17 Ν». Θύματά τους, όσοι διανοηθούν να σηκώσουν κεφάλι στην εκμεταλλευτική εξουσία της άρχουσας τάξης και στη «νέα τάξη» του ιμπεριαλισμού. Τρομοκράτης θα βαφτίζεται ο εργάτης που απεργεί για καλύτερο μεροκάματο, ο αγρότης που βγαίνει με το τρακτέρ στο δρόμο του αγώνα, ο νέος που ξεσηκώνεται απαιτώντας μόρφωση και δουλιά, ο συνταξιούχος που φωνάζει γιατί πεινάει, ο φιλειρηνιστής που διαδηλώνει για τα δίκια της πατρίδας και το μέλλον του κόσμου.

Λοξοκοιτούν άγρια και μοχθηρά προς την Αριστερά. Τη συκοφαντούν αισχρά, ισχυριζόμενοι πως είναι «η μήτρα της τρομοκρατίας». Ο,τι δεν ξεστόμισαν ο «κομμουνιστοφάγος» του Εμφυλίου Σούρλας και ο αρχιασφαλίτης της χούντας Μάλλιος, το λένε οι «μεταλλαγμένοι αριστεροί». Εκτός των άλλων, και γιατί μισούν τον «παλιό» εαυτό τους και θέλουν να εκδικηθούν όσους δεν τους ακολούθησαν στην «ανάστροφη πολιτική πορεία» τους. Να ξέρουν, όμως, πως, «αν κάνουν κατά δω», θα έχουν να κάνουν με πραγματικούς κι αποφασισμένους αγωνιστές κι όχι με δειλούς πιστολάδες και βαλτούς προβοκάτορες. Πριν μπουν στο Ρουβίκωνα, ας πάρουν υπόψη τους, πως «δεινόν προς κέντρα λακτίζειν»...


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ