Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Για το «χαμπέρι» της Παρισούλας!

Πολλοί πιστεύουν ότι «πίσω» από κάθε πόλεμο «κρύβεται» ο νταλκάς μιας γυναίκας. Δεν είναι, λένε, μόνον η κλασική περίπτωση της ωραίας Ελένης, η οποία «νταλκαδιάστηκε» με τον καλλιπάρειο Πάρι και «την έκανε» μαζί του, αφήνοντας τον απατημένο σύζυγο, Μενέλαο, «στα κρύα του λουτρού» κι αναγκάζοντας τους Ελληνες να εκστρατεύσουν στην Τροία για ν' αποκαταστήσουν την «τιμή του κερατά».

Είναι, προσθέτουν, και ο πρόσφατος πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία, που έγινε για το φουστάνι της Μόνικας, το οποίο, απρόσεχτος ων, λέκιασε ο τότε Πρόεδρος Κλίντον. Την ντροπή του πλανητάρχη ανέλαβαν να ξεπλύνουν η Μαντλίν Ολμπράιτ κι ο στρατηγός Κλαρκ - από κοντά και ο καλλίπυγος Τόνι Μπλερ - βομβαρδίζοντας, επί 78 μερόνυχτα, τη Σερβία.

Ε, λοιπόν, και ο επερχόμενος πόλεμος στο Ιράκ υποστηρίζουν ότι για τον νταλκά μιας γυναίκας θα γίνει. Της Παρισούλας. Ποια είναι η Παρισούλα; Σας «πιάνω» ανενημέρωτους, αν και παρακολουθείτε ανελλιπώς τις ειδήσεις, όπως λεπτομερώς τις μεταδίδουν τα δίδυμα Ευαγγελάτου - Κακαουνάκη και Καψή - Τράγκα. Η Παρισούλα είναι μια Ελληνοαμερικανίδα πρώην γκόμενα του Σαντάμ Χουσεΐν - σύμφωνα με όσα ομολογεί η ίδια - την οποία «παράτησε» ο άκαρδος Ιρακινός Πρόεδρος, χωρίς, μάλιστα, να της εξηγήσει το «γιατί». Η άμοιρη κοπέλα δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει αυτό το χωρισμό και, χρόνια τώρα, είναι απαρηγόρητη. Στην απελπισία της απευθύνθηκε στον Αμερικανό Πρόεδρο Μπους, ζητώντας του βοήθεια στον αγώνα που κάνει για ν' αποκαταστήσει την τιμή και την υπόληψή της.

Ο Πρόεδρος Μπους, γνωστός για την ευαισθησία του σε κοινωνικά θέματα κι ανθρώπινα δράματα - ποιος δε θυμάται το δημόσιο κλάμα του για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Νέα Υόρκη και στην Ουάσιγκτον - ανταποκρίθηκε, πάραυτα, στην έκκληση της Παρισούλας, αποφασίζοντας να κηρύξει τον πόλεμο κατά του Ιράκ. Ξεκαθάρισε, δε, ότι η μόνη περίπτωση ν' αποφευχτεί αυτός ο πόλεμος είναι να δεχτεί ο Σαντάμ να τα «ξαναφτιάξει» με την Παρισούλα και την αποκαταστήσει. Δυστυχώς, μέχρι στιγμής, ο δικτάτορας της Βαγδάτης αρνείται να συμμορφωθεί στις υποδείξεις Μπους, θέτοντας το λαό του υπό την απειλή της εξολόθρευσης και διακυβεύοντας την παγκόσμια ειρήνη. Κι όλα αυτά από έναν αντρικό εγωισμό και για ένα ερωτικό πείσμα!

Σ' αυτή την εκδοχή για την αιτία του νέου πολέμου κατά του Ιράκ καταλήγω - έτσι δεν κινδυνεύω να χαρακτηριστώ «συνωμοσιολόγος» από τον Πρετεντέρη και τον Λοβέρδο - αρνούμενος να πιστέψω τα περί συμφερόντων των ΗΠΑ που σχετίζονται με το πετρέλαιο και την επιβολή πλήρους στρατηγικού ελέγχου στη Μέση Ανατολή. Βεβαίως, επειδή ο Πρόεδρος Μπους δε θα ήθελε να κατηγορηθεί ότι εξαπολύει έναν νέο πόλεμο για το «χαμπέρι» της Παρισούλας, ισχυρίζεται πως η πολεμική εκστρατεία στόχο έχει την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας και την υπεράσπιση της παγκόσμιας ειρήνης, που απειλείται από τον Σαντάμ. Ετσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση η μόνη λύση για να μη φτάσουμε στο μοιραίο είναι να δεχτεί η Παρισούλα να «τα φτιάξει» με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, ξεχνώντας τον πρώτο, μεγάλο έρωτά της...


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ