Παρασκευή 11 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Κέντρο... τι;

Για ποια κεντροαριστερά μιλάμε, βρε παιδιά;

Ενα σύνθετο πράγμα, σύμφωνα με την απλή σκέψη του 1+1=2, αποτελείται λογικά και αναλύεται στα μέρη που το συνθέτουν.

Αρα για να έχεις κάπου κάποια κεντροαριστερά, το λογικό θα είναι, μέσα σ' αυτή τη σύνθεση, να βρίσκεις και αριστερά και κέντρο.

Τώρα για να σας πω την αλήθεια σ' αυτό που αναφέρεται στις μέρες μας σαν κεντροαριστερά (π.χ. ΠΑΣΟΚ + ΣΥΝ), όσο κι αν ψάχνω δεν μπορώ, αλλά ούτε και δύναμαι να εντοπίσω κάποιο από τα δύο αυτά, παρόλο που βάζω κι εγώ τα δυνατά μου.

Θα χρωστούσα μάλιστα μεγάλη χάρη σ' όποιον θα μ' έβγαζε απ' τη δύσκολη θέση της απορίας και θα μου έδειχνε το γιατί αυτά τα δύο... συντιθέμενα δημιουργούν κεντροαριστερά.

Πάντως μέσα στο μυαλό μου (δεν ξέρω γιατί, ...όχι μάλλον ξέρω) πιο πολύ μου «χτυπάνε» για κεντροδεξιά, για να μη σας πω ακόμα περισσότερο για δεξιο-δεξιά.

Καθώς σκέφτομαι, αναρωτιέμαι πώς έγινε ξαφνικά και γεμίσαμε με «κεντροαριστερούς», που τόσο άνετα και φιλικά ο ιμπεριαλισμός (ΝΑΤΟ-ΕΕ) τους έχει στα όπα - όπα (όπως π.χ. στα ΜΜΕ) και πώς αυτοί έγιναν τόσο προσεχτικοί ακόμα και στις εκφράσεις τους ώστε να μη στενοχωρούν «φίλους»... Αφού όλοι δικοί μας είμαστε (βλέπε π.χ. Διοίκηση ΓΣΕΕ ή «διάλογος» για Ασφαλιστικό) κι αν γίνουμε και «άνθρωποι» θα μπορέσουμε να τα βρούμε χωρίς συγκρούσεις και ακρότητες.

Και θα 'μαστε κι αριστεροί! Μπίνγκο!

Μα για μία τέτοια «Αριστερά» δεν παλεύουμε όλοι μας σήμερα στο νεοταξίτη κόσμο μας;

Κι ο πλανητάρχης, και τα μονοπώλια, και οι εκλεγμένες κυβερνήσεις της Δύσης, και το ΝΑΤΟ, και ο Ευρωστρατός, και η Ευρωαστυνομία, και το ΔΝΤ, και ο ΠΟΕ, και ο ΣΕΒ και «όλοι» μας;

Μόνο κάτι ανάποδοι είναι που χαλάνε τη «μανέστρα», που πιστεύουν ότι Αριστερά είναι το Αντιιμπεριαλιστικό Αντιμονοπωλιακό Δημοκρατικό Μέτωπο και η πάλη του εργαζόμενου λαού για την ανατροπή του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος.

Ακου να δεις!..

Και που πιστεύουν ότι τα προβλήματα τα λύνει η οργανωμένη συγκρότηση και πάλη του λαού.

Ακου να δεις!..

Και που όσο αυτοί οι ανάποδοι υπάρχουν, παλεύουν και τα λένε, η «κεντροαριστερά» θα είναι και θα φαίνεται αυτό που είναι πραγματικά: Δεξιοδεξιά.


Λυκούργος ΜΠΟΖΙΚΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ