Πέμπτη 6 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
«Αγαπητέ» κύριε Πάουελ...

Η «λογική» σας είναι σαν τις βόμβες σας. Σκοτώνει. Και ίσως να σκοτώνει χειρότερα απ' αυτές. Γιατί όχι μόνο προηγείται, σαν απαραίτητη προϋπόθεση για να την ακολουθήσουν οι πραγματικές βόμβες, αλλά και γιατί σκοτώνει την απλή ανθρώπινη και κατανοητή σκέψη. Τη συσσωρευμένη αυταπόδεικτη εμπειρία μας. Την ίδια την ύπαρξή μας.

Δεν το «χωνέψατε» ακόμα ότι δε σας πιστεύουμε; Οτι σας πήρανε χαμπάρι και οι πέτρες που λέμε; Οτι βλέπουμε, ακούμε και, πολύ περισσότερο, καταλαβαίνουμε; (Βλέπετε, εμάς δε μας βομβαρδίσατε ακόμα), Who knows;

Οι καλοσιδερωμένες στολές σας με τα γυαλιστερά κουμπιά, οι «σοβαρές» γραβάτες και τα μαύρα Ρέιμπαν γυαλιά, δεν αλλάζουν το περιεχόμενο, όπως τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, καθώς λένε στα χωριά μας. Δεν ξεγελάνε κανέναν. Δε σας παρέχουν κανένα δικαίωμα.

Κανείς δε σας διόρισε (USA και NATO εννοώ, μην το πάρετε προσωπικά) ιεροεξεταστές του κόσμου. Μόνον οι συμμορίες αυτοδιορίζονται σαν τέτοιες.

Το πηγαίνατε φιρί - φιρί και τα καταφέρατε. Κάνατε ένα λαθάκι που έκαναν και οι Γιαπωνέζοι στο Περλ Χάρμπορ. Να ξυπνήσετε ένα γίγαντα.

Ξυπνήσατε το Γίγαντα Λαϊκό Φιλειρηνικό και Αντιιμπεριαλιστικό κίνημα σε όλο τον πλανήτη. Τώρα; Οσο κι αν επιστρατεύσετε τους κολλητούς σας, τις κυβερνήσεις και όχι μόνο, που ελέγχετε, τους ΝΑΤΟικούς αβανταδόρους σας, τους τσιλιαδόρους του θανάτου, τις πτωματοφάγες ύαινες της ΕΕ, σκύψτε για λίγο να δείτε πού πατάτε...

Το κλαδί σας το πριονίζετε... Προσπαθήστε λίγο ακόμα...

Εν τω μεταξύ, το «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» και το «Εξω οι βάσεις κι οι Αμερικανοί, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί», θα το φωνάζουμε όλο και περισσότεροι σ' όλο τον κόσμο.

Δεν έχουμε την αφέλεια, φυσικά, να περιμένουμε ότι θα «πέσετε» μόνοι σας, γιατί το δέντρο σας έχει πολλά κλαδιά. Γι' αυτό, σαν «χωριαταραίοι» που είμαστε, για την κουλτούρα σας, κάνουμε μια πονηρή σκέψη: Να κόψουμε τον κορμό του «δέντρου» σας από τη ρίζα. Αυτό με άλλα λόγια λέγεται: Επαναστατικός μετασχηματισμός της κοινωνίας και Διεθνής Αλληλεγγύη και Φιλία των Λαών.

Σοσιαλισμός και Κομμουνισμός.

Μην ταράζεστε. Ετσι κι αλλιώς, δεν προβλέπεται θέση για «εσάς». Ούτε για τους θανατηφόρους πυραύλους σας, ούτε για τα ανθρωποβόρα φουσάτα σας, ούτε για τα αεροπλανοφόρα σας, που είναι μεγάλα σαν τα ψέματά σας, ούτε για τα χρηματιστήριά σας, που είναι πιο αρπακτικά κι απ' τις διαθέσεις σας.

Είμαστε τα αντισώματα, που γεννάει η αρρώστια του καπιταλισμού, της ατομικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής, της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Η πολεμοκάπηλη και ληστρική πολιτική που εφαρμόζετε εναντίον και των πιο στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων, ενεργοποίησε το μηχανισμό άμυνας και γιατρειάς της κοινωνίας. Αυτό έχει ξαναγίνει λίγο πιο παλιά... το 1917... το 1945... και το 1959, αν θυμάστε... ίσως. Κάθε φορά όμως, η κοινωνία επανέρχεται με πολύ ισχυρότερο μηχανισμό αντίδρασης, μέχρι που να καταπιεί την αρρώστια σας και να ησυχάσουμε.

Συσπειρωνόμαστε!

Κι έχουμε αρχίσει να μη χωράμε στις πλατείες και στις ρούγες!

Και εσάς (όχι προσωπικά, τον ιμπεριαλισμό εννοώ που εκπροσωπείτε) να μη σας χωράει ο τόπος.

«Ευχαριστούμε» «θερμά» για το εμβόλιο.


Λυκούργος ΜΠΟΖΙΚΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ