Πέμπτη 29 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Φωτιά και τσεκούρι!

Διαβάζοντας, προχτές, στο «Ριζοσπάστη» ένα αποκαλυπτικό κείμενο, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Καθημερινή», σχετικά με τις βάσεις και τα στρατηγεία των Αμερικανών στην Ελλάδα, θυμήθηκα αυτή την οργισμένη φράση του Γέρου του Μοριά: Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους!

Παρουσίασε, λοιπόν, η εφημερίδα ένα «non paper» (δηλαδή, κάτι απόρρητο και μη ανακοινώσιμο για τον πολύ λαό), από 6 σημεία, με τα επιχειρήματα της ελληνικής κυβέρνησης προς το ΝΑΤΟ, στην προσπάθειά της να πετύχει την παραμονή των ΝΑΤΟικών στρατηγείων στην Ελλάδα.

Ας θαυμάσουμε, λοιπόν, μαζί, φίλε αναγνώστη, ένα εξοργιστικό δείγμα κραυγαλέου ραγιαδισμού και έσχατης εθελοδουλίας της, κατά τα άλλα, εθνικά υπερήφανης κυβέρνησης του κυρίου Σημίτη: «Σημείο 6. Τέλος και σημαντικότερο (η κυβέρνηση επικαλείται) την ισχυρή υποστήριξη από την Ελλάδα όλων των επιχειρήσεων που ανελήφθησαν μετά την 11η Σεπτεμβρίου για την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας, και ειδικότερα (κατά την επίθεση στο Ιράκ), την άνευ όρων χρησιμοποίηση της ναυτικής βάσης της Σούδας, καθώς και άλλων βασικών εγκαταστάσεων, παράλληλα με το δικαίωμα ελευθέρων υπερπτήσεων στον ελληνικό εναέριο χώρο»! Με λίγα λόγια, δηλαδή, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ικετεύει τους στρατοκράτες του ΝΑΤΟ (στην ουσία, τους Αμερικανούς) να διατηρήσουν στη χώρα μας τις βάσεις και τα στρατηγεία τους και να «αλωνίζουν» άνευ όρων, θεωρώντας την πατρίδα μας ξέφραγο αμπέλι, στο οποίο μπορούν να μπαίνουν και να βγαίνουν όποτε θέλουν, χωρίς να ζητούν την άδεια και χωρίς να δίνουν λόγο σε κανέναν. Ειδικότερα, σχετικά με το ρόλο που έπαιξε στον πόλεμο κατά του Ιράκ η βάση της Σούδας, Αμερικανός, υψηλόβαθμο στέλεχος του ΝΑΤΟ, είπε, επί λέξει, σε Ελληνα δημοσιογράφο: «Κατά πάσα πιθανότητα, δεν έχετε καταλάβει πόσο πολύ βοηθήσατε στον πόλεμο του Ιράκ. Μακάρι να έρθει η στιγμή που η Ελλάδα θα δρα έτσι, χωρίς να χρειάζεται να το κρύβει από την κοινή γνώμη της»!!!

Κατά τα άλλα, η κυβέρνηση του κυρίου Σημίτη διαρρηγνύει τα ιμάτιά της και δηλώνει, θρασύτατα και προκλητικά, ότι δε συμμετέχει σε τέτοιου είδους επεμβάσεις των Αμερικανών και δεν έχει καμιά ανάμειξη, πέρα από κάποια ...«ειρηνευτική» αποστολή, για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, και λοιπά... Ο Γραμματέας, μάλιστα, του ΠΑΣΟΚ, ο πολύς κύριος Λαλιώτης, φορώντας το σοσιαλιστικό του ζιβάγκο, κατέβηκε στους δρόμους της Αθήνας, επικεφαλής των ...επαναστατικών δυνάμεων του κόμματός του (Πολυζωγόπουλο και συντροφία), σε δυναμικές αντιπολεμικές κινητοποιήσεις εναντίον, υποτίθεται, των Αμερικανών και των συμμάχων τους, δηλαδή, εναντίον και της δικής του κυβέρνησης!!!

Φωτιά, λοιπόν, και τσεκούρι στους προσκυνημένους! `Η, επί το ηπιότερον, γιούχα και φτύσιμο στους πουλημένους, εθελόδουλους οσφυοκάμπτες της «σοσιαλιστικής» κυβέρνησης του κυρίου Σημίτη, και μαύρο, δαγκωτό βόλι, στις εκλογές που, κατά τα φαινόμενα, μας έρχονται πριν την ώρα τους. Μαύρο και δαγκωτό, επίσης, και στους επίδοξους «σωτήρες» μας, της ΝουΔού, που ετοιμάζονται να τους διαδεχτούν στο χειρισμό της ...κουτάλας.


Βασίλης ΦΥΤΣΙΛΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ