Παρασκευή 22 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Το τσίρκο

Τι σπουδαίο παιδί κι αυτός ο Ακης, ο υπουργός Ανάπτυξης της «σοσιαλιστικής» μας κυβέρνησης... Τι σπάνιο «θηλυκό» μυαλό... Γεννάει κάτι ιδέες καταπληκτικές, που σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό.

Ακου, φίλε αναγνώστη, τι είπε, μεταξύ άλλων, ο τσίφτης και χορευταράς υπουργός των ζαρζαβατικών: «Η κυβέρνηση δεν έχει τη δυνατότητα να ελέγξει τις τιμές, διότι το καθεστώς μας είναι καθεστώς ελεύθερης αγοράς. Υπάρχει όμως λύση. Ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα επιλογής. Αν, σήμερα, η ντομάτα είναι ακριβή, μην την πάρεις. Αγόρασε κάτι άλλο» (!!!)

Πέρα όμως από τη «θεωρητική» τοποθέτηση του υπουργού, υπάρχει και το πρακτικό μέρος του υφυπουργού, του «σύντροφου» Κουλούρη. Ο ανεκδιήγητος αυτός «Τσάρλεστον» ή «Αγγούρης» (όπως τον λέει ο φίλος μου ο Γιώργος), από τη στιγμή που κάθισε στον πολυπόθητο θώκο του υφυπουργού, έχει καβαλήσει το καλάμι. «Μάχομαι σκληρά!», δηλώνει με περισσή ...σεμνότητα. «Τα δίνω όλα! Θα βάλω τάξη!». Σε μια «Λαϊκή», στη Λάρισα, μπροστά στον πάγκο ενός «πράσινου» μανάβη, με τις τιμές φανερά «πειραγμένες» απάνω στα καρτελάκια, δηλώνει με έπαρση «τεσσαράκοντα καρδιναλίων»; «Ορίστε! Πού την είδατε την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια;». Οι «καταναλωτές» όμως δε «μασάνε» τη στημένη παράσταση, και τον βάζουν σε ομαδική πρόγκα, αυτόν και την κυβέρνησή του: «Ψεύτες! Λωποδύτες! Αληταράδες»!

Αλλά, μέσα στην αρένα αυτού του τσίρκου του παραλόγου, της έσχατης αναξιοπιστίας και κατάπτωσης, δίνουν την παράστασή τους και οι «νηστικές αρκούδες» της ΝουΔου, που περιμένουν πώς και πώς τη σειρά τους, για να γευτούν κι αυτές το μέλι της κυβερνητικής εξουσίας. «Ως αυριανή κυβέρνηση», δηλώνουν με αυστηρότητα, «θα πατάξουμε την αισχροκέρδεια, θα τιμωρήσουμε τους κλέφτες που λήστεψαν τον κοσμάκη στο Χρηματιστήριο, θα αυξήσουμε τους μισθούς, τις συντάξεις και τις κάθε είδους παροχές προς τους φτωχούς των εκλογών» - τάζουν και αυτοί, όπως και οι άλλοι, «λαγούς με πετραχήλια», προκειμένου να υφαρπάξουν την ψήφο του ελληνικού λαού, και να ξεκολλήσουν την κουτάλα - αυτοί οι... φρέσκοι και ξεκούραστοι «εθνικόφρονες» από τα χέρια των.. μπαγιάτικων και κουρασμένων «σοσιαλιστών» του ΠΑΣΟΚ.

Ομως, η παράσταση αυτού του δικομματικού τσίρκου της αγυρτείας και της παραπλάνησης του λαού, που συνεχίζεται εδώ και 30 χρόνια, πρέπει κάποτε να σταματήσει. Από εμάς, τους Ελληνες και τις Ελληνίδες ψηφοφόρους, εξαρτάται. Στις εκλογές - που όπου να 'ναι έρχονται - να πριονίσουμε σύρριζα τον κεντρικό ορθοστάτη της μεγάλης τέντας που στεγάζει όλη αυτή την αθλιότητα, ώστε να τους πλακώσει όλους από κάτω, «πράσινους» και «γαλάζιους» κλόουν της ξεφτίλας και της συμφοράς, «πατέρες του έθνους» και... αγκωνάρια του ωραίου μας κοινοβουλευτικού οικοδομήματος. Ολοι αυτοί, καθώς και οι καταχθόνιοι και αδηφάγοι σπόνσορές τους, τα πανίσχυρα συγκροτήματα των πολυεθνικών και των μονοπωλίων που χρηματοδοτούν και στηρίζουν την παράστασή τους, μπορεί να αποδειχθούν ανίσχυροι και να κατατροπωθούν, μπροστά στη δύναμη που κρύβει μέσα του αυτό «το βόιδι το μανό» του ποιητή, αρκεί να ξυπνήσει από το λήθαργο που το έχουν ρίξει και να τους μπήξει στην κοιλιά τα σουβλερά του κέρατα.


Βασίλης ΦΥΤΣΙΛΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ