Τρίτη 17 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Να χαθείτε!

«

Να χαθείτε, βρωμόσκυλα! Να πάτε να πνιγείτε, και να μη φαίνεστε στην κοινωνία! Ντροπή σας και αίσχος σας, ξεφτίλες Καλαφάτηδες!». Η φωνή του φίλου μου του Γιώργου ερχόταν, γεμάτη θυμό και οργή, από την άλλη άκρη του σύρματος. Αστραφτε και βροντούσε, και «κατέβαζε καντήλια», για τους ραγιάδες και τους πανάθλιους οσφυοκάμπτες που μας κυβερνούν.

Είναι, και αυτός, ένας από τους χιλιάδες «αμετανόητους» κομμουνιστές που, στα πλαίσια του εφιαλτικού προγράμματος των διεστραμμένων εγκεφάλων του «Οργανισμού Αναμορφωτηρίων Μακρονήσου», που αποσκοπούσε στον εξανδραποδισμό ή στη φυσική εξόντωση των αγωνιστών, «φιλοξενήθηκαν» στο νησί των «νέων Παρθενώνων», και ένιωσαν «στο πετσί» τους τη λύσσα και τη βαρβαρότητα της «εθνικοφροσύνης» του μεταβαρκιζιανού κράτους. Πολλοί άφησαν εκεί, σε αυτή τη γυμνή και άνυδρη βραχονησίδα, την τελευταία τους πνοή (Τατάκης, Σαμπατάκος και εκατοντάδες άλλοι), ενώ θα μπορούσαν, βάζοντας μονάχα την υπογραφή τους σ' ένα χαρτί, να γλιτώσουν απ' όλα τα μαρτύρια, σ' εκείνους του κύκλους της επίγειας «Κόλασης του Δάντη», και να γυρίσουν στο σπίτι τους.

Πριν λίγες μέρες, ένας «αξιότιμος κύριος», Καλαφάτης ονόματι, υφυπουργός Εμπορίου της «σοσιαλιστικής» κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε με... πολλή σοβαρότητα, ότι το φταίξιμο, για το ότι πολλοί από εκείνους τους αγωνιστές που επέζησαν και έμειναν, τελικά, ανασφάλιστοι και χωρίς σύνταξη, είναι καθαρά δικό τους. Γιατί, λέει, θα μπορούσαν, κάλλιστα, αντί να σέρνονται χρόνια ολόκληρα στις Γιούρες και στα Μακρονήσια, και να παριστάνουν τους ήρωες, πεισματάρηδες και αμετανόητοι, να υπογράψουν μια δήλωση μετανοίας και να βγουν αμέσως απ' τη φυλακή, ώστε να βρουν μια δουλιά, να κολλήσουν τα απαραίτητα ένσημα, και να «τεκμηριώσουν» έτσι τις προϋποθέσεις για την εξασφάλιση μιας καλής σύνταξης (!!!)

Αξιος, λοιπόν, ο μισθός σας, αισχροί και σιχαμεροί «Καλαφάτηδες», γλείφτες και υπηρέτες των αφεντικών της «καθεστηκυίας τάξεως». Θα σας βόλευε πολύ, να έχετε μπροστά σας, «κατ' εικόνα και ομοίωσή σας», γονατιστούς όλους τους Ελληνες, ανδράποδα και άβουλα υποκείμενα, χωρίς ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπεια, ώστε να κάνετε απρόσκοπτα τη δουλιά σας. Ομως, στη χώρα ετούτη των Τατάκηδων και των Σαμπατάκων, υπάρχουν και κάποιοι Ελληνες, κομμουνιστές, πλασμένοι από σίδερο και ατσάλι, που δε σκύβουν ποτέ το κεφάλι και δε λυγίζουν μπροστά σε τίποτα. Εκεί, στις άνυδρες βραχονησίδες της φρίκης και της «αποθέωσης» της βίας, αυτοί όρθωσαν το ανάστημά τους και έγραψαν με το αίμα τους σελίδες ηρωισμού ανυπέρβλητου, υποδείγματα διαχρονικά παλικαριάς και πίστης ακλόνητης στα πανανθρώπινα ιδανικά και τα οράματά τους, για μια κοινωνία της ανθρωπιάς και της ειρήνης, χωρίς την καταλήστευση του μόχθου και του ιδρώτα του εργαζόμενου λαού, χωρίς πολέμους και εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Τα ονόματα εκείνων των ηρώων που μαρτύρησαν στις Γιούρες και στα Μακρονήσια, «φυλάγοντας Θερμοπύλες, και ποτέ από το χρέος μη κινούντες», θα μείνουν στους αιώνες, σύμβολα αξιοπρέπειας και αντίστασης στην επιδρομή των Νεοβάρβαρων ιμπεριαλιστών, οι δε ελεεινοί και τρισάθλιοι «Καλαφάτηδες» θα βρουν τη θέση που τους αξίζει, στον σκουπιδοντενεκέ της Ιστορίας.


Βασίλης ΦΥΤΣΙΛΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ