Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
«Καθαρό το κούτελο»

Υποστηρίζουμε οι κομμουνιστές ότι οι ξένοι αφέντες της χώρας μας, αλλά και το ελληνικό κατεστημένο κανονίζουν, εν πολλοίς, ποιος θα κυβερνήσει στην Ελλάδα. Και μας απαντούν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι ότι είμαστε αγκυλωμένοι στα παλιά, υπερβολικοί και συνωμοσιολόγοι, καθώς, όπως ισχυρίζονται, αυτός που τελικά αποφασίζει είναι ο ελληνικός λαός με την ψήφο του. Αλλά, ας δούμε ποιος έχει δίκιο. Είναι γνωστό ότι αμφότεροι οι υποψήφιοι πρωθυπουργοί έχουν σπουδάσει στις ΗΠΑ, εκεί εκπαιδεύτηκαν πολιτικά και με αμερικάνικη ώθηση εκτοξεύτηκαν στην ηγεσία των κομμάτων τους. Βεβαίως, για την ανάδειξή τους, ακολουθήθηκαν εσωτερικές διαδικασίες, αλλά ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι αυτές ήταν καθοδηγούμενες και ελεγχόμενες. Ας θυμηθούμε πώς ξαφνικά «ξεπετάχτηκε» ως υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ ο Κ. Καραμανλής και πώς μεθοδεύτηκε η ανάδειξη του Γ. Παπανδρέου στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Γνωστό είναι, επίσης, ότι οι Διόσκουροι του δικομματισμού έχουν και τη στήριξη του ντόπιου κατεστημένου, δηλαδή της πλουτοκρατίας, των πολιτικών τζακιών και των ΜΜΕ.

Και τι εμποδίζει σήμερα, στην εποχή της δημοκρατίας και του πλουραλισμού, τον ελληνικό λαό να καταψηφίσει και τους δύο αρχηγούς των μεγάλων κομμάτων και να ψηφίσει την Παπαρήγα, θα ρωτούσε ένας πολιτικός σχολιαστής, τύπου Πρετεντέρη. Αλλά είναι γνωστό ότι οι εκλογές στη χώρα μας εξακολουθούν να γίνονται με ιδιαίτερα ετεροβαρείς και άδικους όρους. Οτι εξελίσσεται μια οργανωμένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού του λαού και μεθοδεύεται ο περιορισμός ή και ο αποκλεισμός του ΚΚΕ κι άλλων μικρότερων κομμάτων, από τα ΜΜΕ, ακόμα και στην προεκλογική περίοδο. Οτι υπάρχουν κάθε λογής εκβιασμοί, ταξίματα, ρουσφέτια και, γενικότερα, βρισκόμαστε μπροστά σε μια επιχείρηση χειραγώγησης των συνειδήσεων και ευτελισμού της αξιοπρέπειας. Αλλωστε, οι εκλογές στο καπιταλιστικό σύστημα διεξάγονται πάντα στο γήπεδο της κυρίαρχης τάξης και τις κερδίζουν οι πολιτικοί εκπρόσωποί της.

Ομως, το πρόβλημα δεν είναι να πειστεί ο ελληνικός λαός ότι υπάρχουν ισχυρές έξωθεν δυνάμεις, που μεθοδεύουν πώς θα γίνονται και τι αποτελέσματα θα έχουν οι εκλογές. Αυτό είναι γνωστό στους Ελληνες και εκ πείρας. Το θέμα είναι να συνειδητοποιήσουν τα λαϊκά στρώματα την ανάγκη ν' αντισταθούν σ' αυτές τις μεθοδεύσεις, ν' αγωνιστούν για να χαλάσουν τα σχέδια εκείνων που επιχειρούν να κατοχυρώσουν το νεοφιλελεύθερο δικομματισμό ως μόνιμο σύστημα διακυβέρνησης στη χώρα μας. Κι αυτό μπορούν να το πετύχουν, αν με την ψήφο τους στις ερχόμενες εκλογές μειώσουν τα ποσοστά και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και ενισχύσουν το ΚΚΕ. Το κόμμα, που αποτελεί την αριστερή αιχμή του δόρατος στη μάχη του λαού μας για την ανατροπή του δικομματισμού και το ξεκίνημα της προοδευτικής αναγέννησης.

Ξέρω ότι υπάρχουν αριστεροί που μένουν μακριά από το ΚΚΕ, είτε επειδή έχουν παράπονα και πικρίες, είτε γιατί εξακολουθούν να έχουν ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές μαζί του. Υπάρχουν, επίσης, πολλοί αριστεροί, που βρίσκονται στο ΠΑΣΟΚ κι άλλοι που παραμένουν εκτός κομμάτων και μερικοί σκέφτονται να ψηφίσουν τη ΝΔ για να τιμωρήσουν την αλαζονεία του κυβερνώντος κόμματος. Πιστεύω, όμως, ότι κανένας απ' αυτούς τους αριστερούς και προοδευτικούς ανθρώπους δε θέλουν να παραδώσουν στους ξένους και ντόπιους «προαγωγούς» του δικομματισμού την αριστερή τους ταυτότητα, απεμπολώντας το δικαίωμά τους στην πολιτική αξιοπρέπεια. Οι αριστεροί, όπου κι αν βρίσκονται, θέλουν να έχουν «καθαρό το κούτελο». Και για να το 'χουν, δεν πρέπει να «βρωμίσουν το χέρι τους», ρίχνοντας την ψήφο αλλού από εκεί όπου ανήκουν. Διότι, μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται...


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ