Τρίτη 8 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 56
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Μπροστά στην ευρωκάλπη

Λόγω ευρωεκλογών, είπα ν' αρχίσω κι εγώ, ο ταπεινός και άσημος γραφιάς, το σημερινό μου «διάγγελμα», με τη γνωστή προσφώνηση «Ελληνίδες, Ελληνες!», που συνηθίζουν να χρησιμοποιούν και οι ...μεγάλοι εθνικοί μας ηγέτες (Κωστάκης και Γιωργάκης) σε ανάλογες περιπτώσεις, αλλά είδα ότι δε μου «έβγαινε»... Γι' αυτό, θ' αρχίσω πιο σεμνά.

Φίλε, Ελληνα ψηφοφόρε, λοιπόν. Σε λίγες μέρες, θα βρεθούμε πάλι μπροστά στις κάλπες, αυτή τη φορά για να εκλέξουμε τους αντιπροσώπους μας για το Ευρωκοινοβούλιο. Το «παιχνίδι», βέβαια, όπως ξέρεις, το έχουν τόσο καλά στημένο οι «μάνατζερ» των αστικών κομμάτων, ώστε τη «μερίδα του λέοντος» (δηλαδή, τις 20 περίπου από τις 24 έδρες) να την εξασφαλίσουν «για πάρτη τους» τα δυο λεγόμενα μεγάλα κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και, ίσως, κάποια εδρούλα, να τη φυλάξουν για το φτωχό τους συγγενή, το δόλιο και ταλαίπωρο ΣΥΝ.

Θα σου πρότεινα, λοιπόν, για το δικό σου καλό, να φροντίσεις κι εσύ, με την ψήφο σου, να δώσεις, τουλάχιστον, τις 4 υπόλοιπες έδρες στους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, και θα σου εξηγήσω αμέσως γιατί.

Στην προηγούμενη θητεία τους, οι ευρωβουλευτές και των τριών αυτών κομμάτων δεν καταψήφισαν ΚΑΝΕΝΑ (το τονίζω, απολύτως κανένα) από τα βασικά «φιρμάνια» του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών. Η ψήφος τους ήταν, πάντα, «ναι, σε όλα»... Μόνο το ΚουΚουΕ λέει «όχι» στις αποφάσεις και τα σχέδια των «φίλων και εταίρων μας», της ΕΕ, που απεργάζονται τον εξανδραποδισμό μας. Και να σου φέρω μερικά παραδείγματα: Πρώτον και κύριον, τα τρία αυτά κόμματα ψήφισαν «με τα τσαρούχια» την περιώνυμη Συνθήκη του Μάαστριχτ, που έχει δέσει χειροπόδαρα τους λαούς της Ευρώπης, και τους οδηγεί, με μαθηματική ακρίβεια, στον Καιάδα του αφανισμού. Οι 4 «ελευθερίες» του Μάαστριχτ, δηλαδή κίνησης κεφαλαίων, προσώπων, προϊόντων και υπηρεσιών, είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η χώρα μας από τις ξένες «υπεραγορές» (σούπερ μάρκετ, κατά το ευρωπαϊκότερον) των αδηφάγων πολυεθνικών μεγαθηρίων, και να βάλουν λουκέτο όλα σχεδόν τα δικά μας, ντόπια μικρομάγαζα. Ψήφισαν τη «Λισαβόνα», που προτείνει (και προωθεί) να παίρνουμε σύνταξη μετά τα 70, και μοιράζει το ένα μεροκάματο στα τρία, για να χτυπήσει, δήθεν, την ανεργία... Ψήφισαν την Κοινή Αγροτική Πολιτική (την περιβόητη ΚΑΠ), που έχει ξεκληρίσει τα αγροτικά νοικοκυριά μας, και έπειτα στη συνέχεια ψήφισαν, και μας έβαλαν στη «ζώνη» του ευρώ, και, σφίξε σφίξε το ζωνάρι, μας το έφτασαν στην τελευταία τρύπα... Ψήφισαν τη Συνθήκη «Σένγκεν» και τους τρομονόμους, με βάση τους οποίους μπορούν, ανά πάσα στιγμή, να μας παραδίνουν στα νύχια της αμερικανικής ΣΙΑ, ακόμα και με την υποψία ότι ...σκεπτόμαστε(!!!) να προβούμε σε κάποια τρομοκρατική ενέργεια.

Κοντολογίς, η «Ευρωπαϊκή Ενωση» είναι Παράδεισος για τους πλούσιους και τους ισχυρούς, και Κόλαση για τους φτωχούς και τους πεινασμένους. Γι' αυτό σου λέω, στις 13 του Ιούνη, ΚουΚουΕ! Δαγκωτό και κόκκινο. Για να έχεις, τουλάχιστον, κι εσύ, εκεί στο Ευρωκοινοβούλιο, μια δική σου φωνή, καθαρή και τίμια, να σε υπερασπίζεται.


Βασίλης ΦΥΤΣΙΛΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ