Παρασκευή 7 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Περί νόμων

Είπαμε εμείς ...οι μπουρζουάδες, εμείς που φυσάμε τον παρά, δηλαδή οι εφοπλιστάδες, οι μεγαλέμποροι, οι τραπεζίτες, οι φαμπρικάδες, οι μεγαλοκατασκευαστές, οι τρανοί του κόσμου, να μαζωχτούμε, τώρα που έχουμε - εκτός από τον παρά - και την εξουσία στα χέρια μας, και να την κατοχυρώσουμε. Πρώτον, για να είναι απεριόριστη και διαχρονική και, δεύτερον, σταθερή και νόμιμη. Να μην κινδυνεύσουμε να τη χάσουμε. Με τους απαραίτητους μηχανισμούς προστασίας και ασφάλειας.

Πρώτα και κύρια, κατοχυρωνόμαστε μ' ένα Σύνταγμα, αρκετά ελεγχόμενο και κατά την κρίση μας πάντα ερμηνευόμενο. Μετά, θα κάνουμε θεσμούς όπως τους γουστάρουμε και νόμους όπως τους γουστάρουμε..! Φυσικά, οι θεσμοί και οι νόμοι που θα κάνουμε θα εξυπηρετούν τα συμφέροντα, τις ορέξεις και τις διαθέσεις μας..! Δικό μας το πεπόνι, δικό μας και το μαχαίρι... Βέβαια, λίγη συναίνεση για άλλοθι δε βλάπτει. Αν κανείς, όμως, δε συμφωνήσει ή σηκώσει μπαϊράκι, θα του λέμε ...κύριε είσαι παράνομος, περιθωριακός, αγκάθι της κοινωνίας, πέρνα μέσα..!

Θα κάνουμε επιτροπές ελέγχων και διαφάνειας, από μια πλειάδα «λαδωμένων» παραγόντων και πολιτικών, απ' αυτούς που αφθονούν στην πιάτσα και όταν είναι να συζητιούνται ρυθμίσεις και μεταρρυθμίσεις και γίνονται κοινωνικοί - τάχα μου - διάλογοι, θα συζητιούνται με τους δικούς μας όρους, τους δικούς μας κώδικες και τους δικούς μας νόμους. Τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα προσωπικά δεδομένα θα είναι όσα και όπως τα βλέπουμε εμείς και θα τα κουμαντάρουμε εμείς, σύμφωνα με τις συγκυρίες και τα συμφέροντά μας. Θα έχουμε στα χέρια μας τα μέσα επικοινωνίας και προπαγάνδας, κατάλληλα προσανατολισμένα στην εξυπηρέτηση του συστήματος και της δικής μας νομιμότητας.

Ο εκλογικός νόμος - πρώτα και καλύτερα - θα είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα μας. Προσαρμοσμένος στο δικομματικό σύστημα και στην ανάδειξη αυτοδύναμων κυβερνήσεων με τις ψήφους της μειοψηφίας των πολιτών. Αυτό είναι το πιο σωστό και το πιο δίκαιο. Οταν ένα από τα δυο κόμματα εξουσίας μπατάρει στα ρηχά, θα έρχεται το άλλο σαν ανάχωμα να το απορροφήσει, έχοντας την ίδια πολιτική. Ετσι, η εξουσία θα εναλλάσσεται και για μας ούτε γάτα ούτε ζημιά. Οι εργασιακές σχέσεις, το Ασφαλιστικό, το Συνταξιοδοτικό, τα θέματα Παιδείας και Υγείας θα καλύπτονται από καλούπια νόμων, που θα εξυπηρετούν τους στόχους και τα κέρδη μας... Με δυο λόγια, σ' όποιους γουστάρει τους νόμους μας έχει καλώς, σ' όποιους δεν τους γουστάρει θα καταγγέλλουμε την απεργία τους, ως παράνομη και καταχρηστική - το πολύ πολύ θα τους επιστρατεύουμε όλους... Οπως είπαμε, οι θεσμοί ...δικαιοσύνη και τέτοια είναι δικοί μας.

Οπως λέει, όμως, και μια λαϊκή παροιμία... Ο Θεός αγαπά τον κλέφτη, αλλά αγαπά και τον νοικοκύρη! Δεν υπάρχουν μόνον οι παραπάνω. Δεν είναι μόνοι τους στον κόσμο. Είναι και οι άλλοι, οι πολλοί, οι αμέτρητοι, τα μιλιούνια.... Είναι αυτοί που σκάβουνε τη γης να καρπίσει, που χτίζουνε τα σπίτια, που κινούν τις μηχανές και τα τραχτέρια. Είναι αυτοί που παράγουν τον πλούτο. Είναι οι ταπεινοί και καταφρονεμένοι, αυτοί που τους ανήκει η εξουσία της Γης. Αυτοί που έχουνε τον δικό τους νόμο και που δεν είναι άλλος από το Δίκιο, το Δίκιο του Εργάτη!


Βασίλης ΛΙΟΓΚΑΡΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ