Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Φθινοπωρινές πινελιές

Φθινοπωρινές πινελιές σ' έναν κόσμο πλασματικό που σβήνει στον ανεμοστρόβιλο των παθών της διαφθοράς και της σαπίλας. Σ' ένα παραμυθιασμένο κόσμο διανθισμένο με τις μελαγχολικές αποχρώσεις της κάνναβης και το κάλπικο όνειρο της ευδαιμονίας αγκυλωμένο στην κόγχη μιας σύριγγας. Το καλοκαίρι μας σβήνει σε δόσεις αιθαλομίχλης που εισπνέουμε με καλαμάκια αποσυμφόρησης.

Ρουφάμε αργά και γευόμαστε την καταστροφική μόλυνση του κορμιού μας μετατρεπόμενου σε κουφάρι ηδονικής χαύνωσης και παραλυσίας.

Κάποιος μανιακός δολοφόνος στον πέρα κόσμο, εκεί ψηλά τοποθετημένος, δίνει διαταγές. Δε βάφει ο ίδιος τα χέρια του στο αίμα. Αυτά είναι κόκκινα από μόνα τους γιατί είναι γεννήματα της κόλασης. Κι ύστερα ασπάζεται τον Χριστό και τους Αγίους και μιλάει περί ελευθερίας και δημοκρατίας με μια ψυχρότητα που σε παγώνει και σε οργίζει.

Το σύνθημα «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» χάνει προς στιγμή την επικαιρότητά του γιατί προέκυψαν καινούριοι τρομοκράτες, φονιάδες των Αμερικανών, τα παιδιά του Δράκου. Κι ας το καταλάβουν επιτέλους όλοι, ότι οι Αμερικανοί πουθενά δεν είναι ανίκητοι.

***

Οι φθινοπωρινές πινελιές έχουνε κι ευχάριστες αποχρώσεις. Κάποιες λαμπρές ακτίνες του ήλιου διαπερνούν ηδονικά το κορμί μας και μας φτιάχνουνε τη διάθεση να βγαίνουμε στους δρόμους και να πανηγυρίζουμε τη μεγάλη διάκριση. Είναι η αντίθεση των αξιών που μας προβάλλουν, η αντίθεση στην ατομικότητα και το προσωπικό κέρδος. Εδώ έχουμε να κάνουμε με την αποθέωση της συλλογικής δουλιάς, της ομαδικότητας και της αλληλεγγύης. Την αποθέωση της μεθοδικότητας και του προγραμματισμού, την υποταγή του Εγώ στο Εμείς..! Αξίες που ταιριάζουν πολύ με τη δική μας ιδεολογική αντίληψη, με τη δική μας φιλοσοφία. Και γι' αυτό, μας κάνουνε περήφανους.

***

Φθινοπωρινές πινελιές στο τελάρο μιας αυθαιρεσίας. Κάλπικη σιωπή καλύπτει τη φωνή και τους ήχους όλων των υποψηφίων της «Δημ. Αγωνιστικής Συνεργασίας» που υποστηρίζονται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση και την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών.

Σ' έναν τόπο ανοχύρωτο και υποταγμένο στον γδικιωμό της φύσης, για το κακό που της έκαναν, οι φωνές, η καταγγελία, οι διαμαρτυρίες και η απόγνωση χάνονται. Απεναντίας ακούγονται στη διαπασών οι άρπαγες των ψήφων που επιτρέπουν την πανδαισία του αυθαίρετου, του παράνομου, του αντιαισθητικού, οι απανταχού ρουσφετολόγοι που νέκρωσαν τις θάλασσες και μόλυναν τον αέρα. Ποιοι κατάντησαν την πόλη ανοχύρωτη και τη ζωή σκληρή και δύσκολη που μήτε μια βροχή, μήτε χιόνι, μήτε πυρκαγιά, μήτε καύσωνα μπορεί ν' αντέξει; Το καπιταλιστικό σύστημα που υπερασπίζονται με χέρια και με δόντια, με σημεία και τέρατα.

Υ.Γ.: Και μια ερώτηση: Εάν παίρναμε το χρυσό, η αποθέωση των θριαμβευτών στη μεγάλη παρέλαση, θα γινότανε, σύμφωνα με τις δηλώσεις Κακλαμάνη-Σκανδαλίδη, σε μια μόνο λωρίδα του δρόμου;...


Βασίλης ΛΙΟΓΚΑΡΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ