Πέμπτη 26 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Αναμείνατε... !

Αναμείνατε τα χειρότερα. Ντάλα καλοκαίρι κι όλα σε πλήρη εξέλιξη, πληθαίνουν και αναπτύσσονται. Ερχόμαστε κι επανερχόμαστε στο ίδιο θέμα αναμένοντας τα χειρότερα. Το προπέτασμα των μελλοντικών εκλογών δε στέκει εμπόδιο στην κατάρρευση, απεναντίας την επισπεύδει... Η πρόκληση ή κυνισμός και ο εμπαιγμός γίνονται πιο εμφανείς και επικίνδυνοι.

Τα χειρότερα έρχονται, γιατί δε θέλουν και δεν μπορούν να αναχαιτίσουν. Για όλες τις κακουχίες και τις αναποδιές, τα αυξημένα εργατικά ατυχήματα, ο καθημερινός αγχώδης τρόπος ζωής, η έλλειψη στέγης, η ανεργία και η ακρίβεια, η δωρεάν Παιδεία και Υγεία, ο ελεύθερος χρόνος, οι διακοπές, η ψυχαγωγία, η πολιτιστική έκφραση και τέλος οι φωτιές και οι καταστροφές, οι δασοκτόνοι αντιλαϊκοί νόμοι, ο πλούτος που παράγεται από τον εργάτη και καρπώνεται ο εργοδότης κι ύστερα καυχιέται για τα ποσοστά ανάπτυξης της χώρας, είναι αρκετά και πρέπει και μπορούν να συνειδητοποιήσουνε τους εργαζόμενους.

Υπάρχουν φυσικοί, ηθικοί και πολιτικοί αυτουργοί. Υπάρχουνε υπεύθυνοι και συνυπεύθυνοι που σ' αυτό το κράτος της αναμπουμπούλας ολιγωρούν ή εξαφανίζονται την ώρα της ανάγκης κι όταν περνά η μπόρα παίρνουνε τα πάνω τους και κάνουνε υποκριτικά την κριτική τους. Ολος αυτός ο αχταρμάς πρέπει να σταθεί στο εδώλιο, να φιμωθεί και να τιμωρηθεί, να σπάσει ο τσαμπουκάς, ο αυταρχισμός κι αποπροσανατολισμός - από τον κάμπο έρχομαι και στην κορυφή κανέλα!

Οι εργαζόμενοι να δείξουνε την εμπιστοσύνη τους στο μοναδικό κόμμα που νοιάζεται γι' αυτούς, που είναι η ψυχή μέσα από την ψυχή τους. Το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ καθημερινά δοκιμάζεται στους αγώνες. Στην πόλη, στο χωριό, στα λιμάνια, στα γιαπιά, στις φάμπρικες, στις περιοδείες, στις εκδηλώσεις, στις συναυλίες για την προστασία του περιβάλλοντος, για τις ανοιχτές παραλίες, για τους δρόμους χωρίς διόδια και την προφύλαξη κι ανάπτυξη των δασών. Για πράγματα που τους ανήκουν.

Το ΚΚΕ καθημερινά μάς δείχνει το δρόμο, χτυπάει τον κώδωνα του κινδύνου, χαράσσει νέες προοπτικές κι αν δεν το συνειδητοποιήσουμε πού μας οδηγούν θα υποστούμε τις συνέπειες. Μια και δε θα δεχτούν πιέσεις κι αντιστάσεις, μια και δε θα τρομοκρατηθούν, η πλουτοκρατία θα αναθαρρήσει και θα το θεωρήσει ανοχή και επιδοκιμασία στα αντιλαϊκά της σχέδια.

Οι λεγόμενες μεταρρυθμίσεις, το ασφαλιστικό, ο συνταξιοδοτικός χρόνος, οι απολαβές, οι σχέσεις εργασίας, η υπερκμετάλλευση, όλα αυτά θα σκληρύνουν και θα χειροτερέψουν... Θα αναμείνωμεν; Θα τους το επιτρέψουμε; Θα τους αφήσουμε να το κάνουν; Ανασκουμπωθείτε οι τηλέπαθοι και συσπειρωθείτε γύρω από το ΚΚΕ, προσδοκώντας αγωνιζόμενοι τη μεγάλη νίκη, που δε θ' αργήσει να έρθει, εάν κάνουμε εκείνο που πρέπει...!


Βασίλης ΛΙΟΓΚΑΡΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ