Τετάρτη 8 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Εκάς οι βέβηλοι!

Τούτοι οι κυβερνώντες «δεν έχουν ιερό και όσιο». Πουλούν τον Ολυμπο! «Το βουνό των Θεών», στα νύχια «των διαβόλων του χρήματος»!! Στο όνομα της «τουριστικής ανάπτυξης», παραδίνουν σε ξένους επιχειρηματίες, ένα από τα σημαντικότερα σύμβολα της χώρας μας. «Στο σφυρί» ο «ελληνικός μύθος». Η «πηγή» του ελληνικού πολιτισμού, που έλαμψε σε τούτο το μικρό τόπο και φώτισε τα πέρατα της οικουμένης. Στο «θεϊκό βουνό» πατούν βαριά οι «βέβηλοι». Κι εκεί που έστεκε ο «θρόνος του Δία», θα στηθούν «σαλέ» για νεόπλουτους. Οι πηγές που λούζονταν η Αφροδίτη, θα μετατραπούν σε «σπα» για «χοντρόμπαλες χλιδάτες». Το γλυκό κελάηδισμα της λύρας του Απόλλωνα θα αντικατασταθεί από τους άγριους τυμπανισμούς των «βαρβάρων». Στα δάση, που κυνηγούσε με το τόξο της η Αρτεμις, θα κάνουν «σαφάρι» οι «τζιπάτοι».

Ο Ολυμπος δεν είναι απλώς ένα βουνό της Ελλάδας. Είναι το «μπόι» της, με το οποίο αναμετριούνται, στους αιώνες και εσαεί, φίλοι και εχθροί. Η «υψηλότερη θέα» της, απ' όπου μπορεί, περήφανα, να ατενίζει τον κόσμο ολόκληρο. Η κυβέρνηση ξεπουλάει την «ψυχή» του λαού μας στο «διάβολο». Ποιος έδωσε αυτό το δικαίωμα στην κυρία Φάνη; Από πού πήρε την άδεια; Αν δεν υπολογίζουν «την μήνιν των Θεών», να περιμένουν «την οργή των ανθρώπων». Κι αν αποφύγουν την καταδίωξη από τις «Ερινύες», θα τους προκάνει η «Νέμεσις». Το έγκλημά τους είναι βαρύ και η τιμωρία τους θα είναι σκληρή. Το χέρια που θα αναμειχθούν σ' αυτό το ανοσιούργημα, θα κοπούν από τη ρίζα. «Εχουσι γνώσιν οι φύλακες».

Κι ας μη νομίζουν ότι τούτος ο λαός περιήλθε σε «κατάσταση απόλυτου Νιρβάνα» και «κοιμάται τον ύπνον του δικαίου». Η «σιωπή του αιφνιδιασμού», μέσα της πνίγει τις «κραυγές της αφύπνισης». Ας μην ξεθαρρεύουν από τις παρασυρμένες φωνές της άκριτης αποδοχής και της βλαβερής συναίνεσης. Θα γίνουν κι αυτές «βοές οργής». Κι ας μην ποντάρουν στους «σφουγκοκωλάριους» της εξουσίας και στους «καθ' έξιν» υποτακτικούς, που φωνάζουν «προχωρήστε κι εδώ είμαστε εμείς να σας συνδράμουμε». Θα 'ρθει η ώρα που κι αυτοί θα τους εγκαταλείψουν, θα τρέχουν και δε θα φτάνουν και δε θα 'χουν πού να κρυφτούν.

Ο λαός μας θα υπερασπιστεί «τα ιερά και τα όσια», φωνάζοντας «εκάς οι βέβηλοι». Και θα βρει τον τρόπο να τιμωρήσει όσους εμπορεύονται την ομορφιά της φύσης. Το αποτέλεσμα της κάλπης των ερχόμενων εκλογών μπορεί να μετατραπεί σε τιμωρία των εμπόρων της πατρίδας, των κομμάτων που κυβερνούν για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα της ντόπιας και της ξένης πλουτοκρατίας, που πέφτει σαν την ακρίδα στη λαϊκή περιουσία. Ομως, δε φτάνει να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Χρειάζεται να ανατραπεί και το καπιταλιστικό σύστημα που τους παράγει και τους τρέφει. Και γι' αυτό απαιτείται πολλή και σκληρή δουλιά...


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ