Τρίτη 8 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Τι σημαίνει η ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές;

ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ ΚΚΕ σημαίνει ενίσχυση της μόνης ρεαλιστικής πολιτικής που απαντά στο σήμερα και στο αύριο των λαϊκών συμφερόντων με συνέπεια και σταθερότητα. Σημαίνει αποδυνάμωση της ΝΔ που ως κυβερνητικό κόμμα ζητά τη λαϊκή ψήφο για να είναι περισσότερο ελεύθερη να εφαρμόζει την πολιτική της ΕΕ που ωφελεί την πλουτοκρατία. Σημαίνει αποδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ, του άλλου πόλου της πλουτοκρατίας που ως κυβέρνηση εφάρμοζε απαρέγκλιτα την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ άρα δε μπορεί να αντιπολιτευτεί την κυβέρνηση απο τη σκοπιά των λαϊκων συμφερόντων. Ο ΣΥΝ μιλά για συνέπειες απο την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική, ενώ επιμένει στον ευρωμονόδρομο.

ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΕΛΕΙΨΕ από κανέναν αγώνα για Δουλιά, Παιδεία και Υγεία, για καλύτερο εισόδημα, για κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα. Για τον πολιτισμό και το περιβάλλον, για την ισοτιμία των δύο φύλων και τα προβλήματα της νεολαίας. Ηταν μπροστά στον αγώνα κατά των ιδιωτικοποιήσεων, κατά της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, των αντιλαϊκών αποφάσεων της ΕΕ, ενάντια στους πολέμους και το ΝΑΤΟ.

ΤΟ ΚΚΕ, ΕΙΠΕ την αλήθεια για το χαρακτήρα της ΕΕ, όταν τα άλλα κόμματα την έκρυβαν. Ανοιξε μέτωπα πάλης, για να αντιμετωπιστούν, όσο ήταν δυνατό, οι αρνητικές συνέπειες για την εργατική τάξη, τους ΕΒΕ, τη μικρομεσαία αγροτιά.

ΕΠΟΜΕΝΩΣ Η ΨΗΦΟΣ στο ΚΚΕ, και αυτών που μπορεί να μη συμφωνούν με τη θέση για αποδέσμευση, για ρήξη, όμως καταλαβαίνουν ότι το ΚΚΕ εγγυάται συνεπή αντίσταση και διεκδίκηση, ενισχύει την πάλη τους.

ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ ΚΚΕ σημαίνει:

  • Εναντίωση: Στις επιλογές της ΕΕ, της «Λευκής Βίβλου», της Λισαβόνας, του Αμστερνταμ και του Ελσίνκι, του Συμφώνου Σταθερότητας, της ΟΝΕ και του ευρώ. Στη στρατιωτικοποίηση, στην κρατική τρομοκρατία και καταστολή. Στην αποστολή στρατευμάτων για τη διεξαγωγή ιμπεριαλιστικών πολέμων. Στην αλλαγή συνόρων και τη δημιουργία κρατών προτεκτοράτων, στην περιστολή λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων, στους τρομονόμους, στο ευρωένταλμα, στη συμφωνία δικαστικής συνδρομής με τις ΗΠΑ, στη ρατσιστική μεταναστευτική πολιτική.
  • Υπεράσπιση των δικαιωμάτων των λαών όλου του κόσμου, δυνάμωμα της πάλης κατά των αιτιών που γεννούν τη φτώχεια, την πείνα, τις ασθένειες, τη δυστυχία, την κοινωνική εγκληματικότητα και τη διάδοση των ναρκωτικών.
  • Συσπείρωση, αποτελεσματική πολιτική συμμαχιών στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων, ενίσχυση του κινήματος και των προϋποθέσεων για το κοινωνικοπολιτικό μέτωπο πάλης για τη λαϊκή εξουσία και τη λαϊκή οικονομία. Ανυποχώρητη, αγωνιστική δράση στο Ευρωκοινοβούλιο.
  • Μαχητική διεκδίκηση, στην Ελλάδα και την Ευρώπη, στόχων και μέτρων που ανακουφίζουν τη ζωή των εργαζομένων, ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.
  • Μεγαλύτερη συμβολή στη συγκρότηση του ριζοσπαστικού πόλου κομμουνιστικών, ριζοσπαστικών, αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων και κινημάτων της Ευρώπης, αριστερών κομμάτων που δεν έχουν συμβιβαστεί με τον ευρωιμπεριαλισμό.

Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ είναι ισχυρός εκεί όπου το λαϊκό κίνημα είναι αδύνατο, όπου δεν έχει προχωρήσει η συσπείρωση και κοινή δράση των αντιιμπεριαλιστικών αντιμονοπωλιακών δυνάμεων.

ΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ των λαών θα διαμορφωθούν πλειοψηφίες σε κάθε χώρα που θα διεκδικούν αλλαγή στο επίπεδο της εξουσίας. Αφετηρία η αντίσταση - ανυπακοή - απειθαρχία στην ΕΕ, με τέρμα την αποδέσμευση. Για την ανατροπή της, με προοπτική την Ευρώπη της ειρήνης, του σοσιαλισμού. Σ' αυτή την προοπτική συμβάλλει η ψήφος στο ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ