Τρίτη 18 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
24ωρο

Πέρασαν ήδη 40 ημέρες από το θάνατο του ΜΑΝΩΛΗ ΤΖΑΝΑΚΗ πιστού οπαδού του ΚΚΕ. Στη μνήμη του η οικογένεια του, οι σύντροφοι και φίλοι του προσφέρουν στο ΚΚΕ, στο κόμμα που μέχρι το τέλος της ζωής του παρέμεινε αφοσιωμένος το ποσό των 1.350 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Ν. Καζαντζάκη. Επίσης. ο Γιάννης Μαλαγάρης προσφέρει το ποσό των 50 ευρώ.

***

(Φωτό)

Το Σάββατο 22 Αυγούστου γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο του αγαπημένου μας ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ ΚΑΚΑΡΑΤΖΟΥΛΑ. Στο νεκροταφείο του χωριού Στάθα Ιναχου Αιτωλοακαρνανίας, ώρα 9.30 π.μ. Στη μνήμη του η γυναίκα του Ευγενία και η κόρη του Πηνελόπη προσφέρουν στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Α. Μαλαγαρδή 40 ευρώ.

***

(Φωτό)

ΑΡΜΕΝΑΚΗΣ ΚΥΡΗΚΑΣ

Γεννήθηκε το 1915 στη Χίο. Από μικρός στη βιοπάλη ακολούθησε το ναυτεργατικό επάγγελμα και την περίοδο της Κατοχής με το καΐκι του πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Μετά την Κατοχή, μπάρκαρε στα ποντοπόρα πλοία, εντάχθηκε στην ΟΕΝΟ παίρνοντας μέρος στις μεγάλες απεργίες στο Βανκούβερ, τη Νέα Υόρκη, με τον Ν. Καλούδη και τον Αντ. Αμπατιέλο. Με την ένταξή του στο ΚΚΕ κυνηγήθηκε από το μετεμφυλιακό καθεστώς, είτε μέσα απ' τα πλοία, είτε εκτός, αφού συνάντησε σοβαρές δυσκολίες να μπαρκάρει. Τη περίοδο της Χούντας, περιπλανήθηκε στα λιμάνια της Δ. Ευρώπης, αφού τα Λιμεναρχεία του αρνήθηκαν τη ναυτολόγηση. Εκανε πολλές δουλειές μέχρι την επιστροφή του στην Ελλάδα τη δεκαετία του '80, δουλεύοντας μέσα από την Ομοσπονδία Ελλήνων Μεταναστών Σουηδίας. Μέχρι το τέλος της ζωής του το 2005, πάλεψε μέσα από τις γραμμές του Κόμματος, στο συνταξιουχικό κίνημα των ναυτεργατών. Στη μνήμη του, ο γιος του Αλέξανδρος, προσφέρει 50 ευρώ στην ΚΟ Χίου.


***

Στη μνήμη της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΚΟΥΦΑΛΟΥ, ο γιος της Μάρκος, σύντροφοι και φίλοι προσφέρουν στην ΚΟ Χίου 230 ευρώ.

***

Στη μνήμη του ΑΝΤΡΕΑ ΜΠΑΚΛΟΥ από το Γρου, οικοδόμου στο επάγγελμα. Πιστός στο ΚΚΕ παρέμεινε μέχρι το τέλος της ζωής του και παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, ζητούσε να του διαβάζουν τον αγαπημένο του σύντροφο «Ρίζο». Ο γιος του Γιώργης, ναυτεργάτης, και η γυναίκα του κ. Δέσποινα, προσφέρουν στην ΚΟ Χίου 100 ευρώ.

***

Στη μνήμη της συντρόφισσας και θείας ΙΩΑΝΝΑΣ ΛΑΓΩΝΙΚΑ προσφέρουμε για ενίσχυση της ΚΟ Κέντρου Κερατσινίου του ΚΚΕ 200 ευρώ. Τα ανίψια της Ιωάννης Μαγγανάς και Ιωάννης Λεουτσάκος.

***

Στη μνήμη του πατέρα μας ΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΟΛΟΣΑΚΑ που έφυγε από κοντά μας στις 10-8-09 προσφέρουν μέσω ΚΟ Αμαλιάδας του ΚΚΕ, οι γιοι Χρήστος - Αγγελος 100 ευρώ και ο συμπέθερός του Ιωάννης Φλώρος 100 ευρώ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ