Σάββατο 22 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Φωτ. 2

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ και της ΕΛΛΗΣ ΕΡΥΘΡΙΑΔΟΥ, καθώς και στη μνήμη του ΓΕΩΡΓΙΟΥ και της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΚΑΖΑΚΟΥ, στελεχών του ΚΚΕ και αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, η Γαλήνη Ερυθριάδου προσφέρει στο ΚΚΕ 20.000 δρχ.

* * *

φΩΤ.

Συμπληρώθηκαν 40μέρες από το θάνατο του αγαπητού μας ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΜΑΤΙΔΗ, μέλους του ΚΚΕ από το 1943. Γεννήθηκε το 1915 στο Σοχούμ της Γεωργίας. Πολέμησε τους Ιταλούς και Γερμανούς επιδρομείς το '40-'41. Στην Κατοχή ήταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης.

Μετά την Απελευθέρωση, ύστερα από πολλές διώξεις, συλλήψεις και ξυλοδαρμούς, κατέφυγε στο ΔΣΕ. Πήρε μέρος στις μάχες του Γράμμου και του Βίτσι. Τραυματίστηκε.

Με τη λήξη του Εμφύλιου βρέθηκε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, όπου δούλεψε με αυταπάρνηση στην παραγωγή και είχε πολλές τιμητικές διακρίσεις. Επαναπατρίστηκε το 1964 και ζούσε στο χωριό του Σφενδάμη Πιερίας. Ως το τέλος της ζωής του παρέμεινε πιστός στο ΚΚΕ και στα ιδανικά της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Ιορδάνα, τα παιδιά του Χρήστος και Παρθένα και τα εγγόνια του προσφέρουν 15.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Πιερίας και 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη» για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΜΑΤΙΔΗ, που έφυγε από κοντά μας στις 12 Δεκέμβρη 1999, του αδερφού μου ΙΟΡΔΑΝΗ ΣΤΑΜΑΤΙΔΗ, μαχητή του ΔΣΕ, που έπεσε στις 17 Απρίλη 1949 στη Θίβη Φλώρινας, του ανιψιού μου ΚΩΣΤΑ ΣΤΑΜΑΤΙΔΗ, ο οποίος σκοτώθηκε στις 23 Γενάρη 1949 στην Καρδίτσα, του γαμπρού μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΟΥΝΑΡΙΔΗ, μαχητή του ΔΣΕ που σκοτώθηκε το 1948, του αδερφού μου ΗΡΑΚΛΗ ΣΤΑΜΑΤΙΔΗ (Κολοκοτρώνη) ταγματάρχη του ΔΣΕ, του ΝΙΚΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΔΗ, καθώς και στη μνήμη της ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ και της ΣΟΦΙΑΣ ΣΤΑΜΑΤΙΔΟΥ (που ήταν νύφες του), προσφέρω στο ΚΚΕ 20.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση.

Ανέστης Σταματίδης

* * *

φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού ΑΝΤΩΝΗ ΡΗΓΑ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρουμε στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Λιούμη Αιγάλεω, 40.000 δρχ. στα πλαίσια της Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος.

Η γυναίκα του, τα παιδιά του, και τα εγγόνια του.

* * *

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΕΛΛΑ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, η οικογένεια τής αδελφής του Ευαγγελίας Κυριακάκη πρόσφερε 15.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Φανούριου» Νέων Λιοσίων

* * *

φΩΤ

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΔΗ, προσφέρω 15.000 δρχ. στο κόμμα του, το ΚΚΕ.

Η ανιψιά του

* * *

Φωτ.

Ο αγωνιστής ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ Γ. ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΑΚΗΣ γεννήθηκε στο χωριό Βαφέ Αποκορώνου Χανίων το 1922. Πέθανε στην Αθήνα και κηδεύτηκε στο Νεκροταφείο Βύρωνα στις 27 Δεκέμβρη 1999.

Μετά την κατάληψη της Κρήτης από τις χιτλερικές ορδές οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ και βοήθησε αποφασιστικά στην ανάπτυξη της οργάνωσης στην περιφέρειά του. Με τη δημιουργία του θρυλικού ΕΛΑΣ εντάχθηκε στις γραμμές του και τοποθετήθηκε στην υποδειγματική ανταρτοεπονίτικη ομάδα του 2ου Τάγματος του 14ου Συντάγματος. Ελαβε μέρος σε όλες τις μάχες που έδωσε το τάγμα του, καθώς και στη μεγάλη μάχη της Παναγιάς. Μετά την Απελευθέρωση οι κυβερνήσεις των δωσιλόγων και της υποτέλειας τον έστειλαν στο Μακρονήσι. Ως το τέλος της ζωής του στάθηκε πιστός στις αρχές του, στο κόμμα που τις εκπροσωπεί, το ΚΚΕ.

Την Κυριακή 30 Γενάρη στις 13.00 μ.μ. θα γίνει το μνημόσυνό του στο Νεκροταφείο Βύρωνα.

Στη μνήμη του προσφέρω 60.000 δρχ. στον καθημερινό του σύντροφο, το «Ριζοσπάστη».

Η συντρόφισσά του Κατερίνα

* * *

Φωτ.

Ο Κώστας Γεωργάτος πρόσφερε, μέσω της ΚΟΒ Δικηγόρων, 100.000 δρχ. στη μνήμη των γονιών του και των αδελφών του ΠΑΝΑΓΗ, ΣΠΥΡΟΥ και ΕΡΑΣΜΙΑΣ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, καθώς και στη μνήμη των μαχητών του ΔΣ Κεφαλονιάς.

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 40 μέρες από τότε που έφυγε για πάντα από τη ζωή, έπειτα από τροχαίο δυστύχημα, ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΖΙΝΕΡΗΣ. Εφηβος εντάχθηκε στο επαναστατικό κίνημα για τη λευτεριά της πατρίδας, τη δικαιοσύνη, την ειρήνη, για να μην υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Στα 18 χρόνια του βγήκε στο βουνό, στον ΕΛΑΣ. Πήρε μέρος σε μάχες ενάντια στους Γερμανούς και Βούλγαρους κατακτητές στην Αν. Μακεδονία. Πέρασε από το κολαστήρι του Μακρονησιού αλώβητος και όταν διαλύθηκε το στρατόπεδο, ήρθε στην Αθήνα και εντάχθηκε στην ΕΔΑ.

Πιστός στη θεωρία του μαρξισμού - λενινισμού ως το τέλος της ζωής του, αγωνίστηκε για την πολιτική του ΚΚΕ σε όλους τους χώρους που τον έταξε το ΚΚΕ, στην παρανομία, στη νομιμότητα, ως το τέλος τη ζωής του.

Ο χάρος όμως του έστησε καρτέρι έξω από το σπίτι του και μας τον πήρε.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 25.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Εξαρχείων.

Τα αδέρφια του Γιώργος - Ξένη

* * *

Στις 22 Γενάρη 1998, πέθανε ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΕΤΟΥΓΙΑΣ, οπαδός του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, για τα 2 χρόνια από το θάνατό του, η συντρόφισσά του στη ζωή και στον αγώνα Ουρανία, προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 50.000 δρχ.

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη των παλαίμαχων κομμουνιστών ΑΝΔΡΕΑ ΤΣΑΤΣΑΡΩΝΑΚΗ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΛΗΣΙΔΗ, προσφέρω για τον προεκλογικό αγώνα του ΚΚΕ 20.000 δρχ.

Γιώργος Τσατσαρωνάκης

* * *

Ο Βασίλης Λιακόπουλος, που υπηρετούσε στο τάγμα θανάτου και αργότερα στο 1/36 Τάγμα με αρχηγό τον αντισυνταγματάρχη Ζούλα προσφέρει 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ στη μνήμη των νεκρών μελών του Παραρτήματος Ηλιούπολης της ΠΕΑΕΑ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ