Παρασκευή 4 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Φωτ.

Στις 28 Γενάρη έκλεισαν 12 χρόνια από τότε που έφυγε για πάντα από κοντά μας ο παλαίμαχος αγωνιστής, ο σύντροφός μου, ο πατέρας και ο παππούς ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΥΛΕΣ, στέλεχος του ΚΚΕ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ.

Στη μνήμη του και για την επιτυχία του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ προσφέρω 100.000 δρχ. στο κόμμα μας, μέσω ΚΟ Αμπελόκηπων.

Μαρία Λουλέ

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη των γονιών μου ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ και ΣΟΦΙΑΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟΒ Κέντρου Χαϊδαρίου.

Η κόρη τους Αρσενία

* * *

Φωτ.

Πριν από 18 χρόνια, στις 2 Φλεβάρη 1982 έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος μας ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, μέλος του ΚΚΕ και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης. Πήρε μέρος στον πόλεμο του '40 και στην Κατοχή εντάχθηκε στο ΕΑΜ. Μετά την Απελευθέρωση πιάστηκε και εξορίστηκε στην Ικαρία, στον Αϊ - Στράτη και στο Μακρονήσι.

Μετά τη μεταπολίτευση εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος στο Μπραχάμι και μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ως το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στο ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ, 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη» και 5.000 δρχ. στο τοπικό Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ.

Η γυναίκα του, τα παιδιά και τα εγγόνια του

* * *

Στη μνήμη της αγαπημένης μας ΑΝΝΟΥΛΑΣ ΜΕΝΕΜΕΝΟΓΛΟΥ προσφέρουμε στην ΚΟΒ Ελληνορώσων 10.000 δρχ. για τις εκλογές και την αγάπη μας σε όλη την οικογένειά της.

Με πόνο και αγάπη Κούλα, Σούλα

  • Επίσης στη μνήμη της Αννας Μενεμενόγλου, η Βούλα Μήτσου πρόσφερε 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.5

Πέρασαν 5 χρόνια από τις 28 Γενάρη 1995 που έφυγε για πάντα από κοντά μας ο παλαίμαχος αγωνιστής ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΤΣΑΣ. Σαν νάτανε χτες. Αγωνίστηκε τίμια και ειλικρινά ως την τελευταία στιγμή της ζωής του, όπως χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες για την ειρήνη και το σοσιαλισμό, για ένα καλύτερο μέλλον της νέας γενιάς, η οποία, όπως έλεγε, θα συνεχίσει τον αγώνα, αφού σε αυτή ανήκει το μέλλον, ο σοσιαλισμός.

Στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη των συναγωνιστών του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗ, ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑ, ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΕΡΜΕΓΚΑ, ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ, ΦΙΛΙΠΠΑ ΜΑΥΡΙΚΗ και ΜΠΑΜΠΗ ΓΚΟΤΖΟΥ, οι οποίοι αγωνίστηκαν στα δύσκολα χρόνια της παρανομίας του Κόμματος και των διώξεων, για τα ιδανικά του, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κυψέλης και Νέας Κυψέλης 20.000 δρχ.

Οικογένεια Κώστα Λίτσα

* * *

Φωτ.

Στις 14 Φλεβάρη συμπληρώνονται 3 χρόνια από το θάνατο του αξέχαστου παλαίμαχου αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΚΩΣΤΑ ΡΙΓΑΝΑ, κομμουνιστή.

Την Κυριακή 6 Φλεβάρη στις 9.00 π.μ. στην εκκλησία του Αγιου Βασιλείου Ζαρουχλέικων θα γίνει το μνημόσυνο.

Στη μνήμη του προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Ζαρουχλέικων Πάτρας 5.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ και 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Η συντρόφισσα της ζωής του Ελένη Τσανακαλιώτη-Ριγανά

* * *

Φωτ.

Ο Δημήτριος Γουλόπουλος, αντιστασιακός και μαχητής του ΔΣΕ από το χωριό Γραμματικό Καρδίτσας, προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Δημητρίου», στη μνήμη της αδελφής του ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΓΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ, μαχήτριας του ΔΣΕ, που σκοτώθηκε το 1949, 10.000 δρχ. Της αφιερώνει και ένα ποιηματάκι από το οποίο δημοσιεύουμε μερικούς στίχους: Το χάρο τον ενίκησες/ στα πιο ψηλά αλώνια/με τις Σουλιώτισσες μαζί κοιμάσαι τώρα αιώνια.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ