Σάββατο 13 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Το λαϊκό κίνημα δεν τρομοκρατείται

Το «επείγον σήμα» που, όπως αποκάλυψε ο «Ρ», στάλθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών προς την Πυροσβεστική, την Τροχαία και τις Διευθύνσεις Ασφαλείας, όπου χαρακτηρίζονται τα μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ ως επικίνδυνοι να προβούν σε «έκνομες ενέργειες», ενόψει της φιλειρηνικής κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε 7 Αυγούστου στην Ακρόπολη με αφορμή τη συμπλήρωση 63 χρόνων από τη ρίψη ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, δεν εκφράζει απλά μια αντίληψη, η οποία υπάρχει στους κόλπους των σωμάτων ασφαλείας, αλλά είναι κατευθείαν εφαρμογή των αντιτρομοκρατικών δογμάτων που βάζουν το λαϊκό κίνημα στο στόχαστρο των κατασταλτικών μηχανισμών και το αντιμετωπίζουν ως «ασύμμετρη απειλή».

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο εν λόγω σήμα, προκειμένου να επισημανθεί η ...επικινδυνότητα των διαδηλωτών αναγράφεται και το σύνθημα της συγκέντρωσης που έλεγε «Οχι στα πυρηνικά και στους εξοπλισμούς. Οχι στην αντιπυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ». Φαίνεται, δηλαδή, πως ενοχλεί ιδιαίτερα η αμφισβήτηση από το λαϊκό κίνημα των κυρίαρχων ιμπεριαλιστικών επιλογών, όπως αυτή της «αντιπυραυλικής ασπίδας». Οσο κι αν ξενίζει τον αναγνώστη το ακριβές περιεχόμενο του επίμαχου σήματος, όπου αναφέρεται ότι «στην εκδήλωση έχουν κληθεί να συμμετάσχουν μέλη του ΠΑΜΕ, κομματικών οργανώσεων Αττικής του ΚΚΕ κ.ά. φιλειρηνικών οργανώσεων και υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιών από έκνομες ενέργειες των συγκεντρωθησομένων»(!), δεν είναι παρά μια προσπάθεια στοχοποίησης της δράσης του ΚΚΕ και ευρύτερα του μαζικού λαϊκού κινήματος και ένταξής της στο πλαίσιο των «απειλών» που καλούνται να αντιμετωπίσουν τόσο η αστυνομία όσο όμως και ο στρατός. Δεν είναι καθόλου άσχετο ότι την ίδια περίοδο στην Ελλάδα πραγματοποιούνται και στρατιωτικές ασκήσεις, όπως αυτή του ευρωστρατού στη Θεσσαλονίκη, όπου ένα βασικό μέρος του σεναρίου τους περιλαμβάνει την αντιμετώπιση διαδηλωτών!

Οι κυβερνητικές ευθύνες είναι δεδομένες, αλλά δεν αφορούν απλά την «πολιτική ευθύνη» που έτσι κι αλλιώς έχει η κυβέρνηση για τη λειτουργία των κατασταλτικών μηχανισμών. Η κυβέρνηση ευθύνεται για τις κατευθύνσεις και τα δόγματα που διαπερνούν την εκπαίδευση και τη δράση αυτών των μηχανισμών. Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ και οι προηγούμενες του ΠΑΣΟΚ έχουν πλήρη την ευθύνη, γιατί καλλιέργησαν και στους ντόπιους κατασταλτικούς μηχανισμούς «αντιτρομοκρατική» υστερία και υιοθέτησαν πλήρως όλους τους τρομονόμους της Ευρωπαϊκής Ενωσης και το «αντιτρομοκρατικό» δόγμα του ΝΑΤΟ. Είναι αποτέλεσμα της συμπόρευσης της κυβέρνησης με τις επιδιώξεις και τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ΗΠΑ, NATO, ΕΕ. Οπως είναι γνωστό, στις «ασύμμετρες απειλές», που καλούνται να αντιμετωπίσουν στρατός και αστυνομία, περιλαμβάνονται και δραστηριότητες του λαϊκού κινήματος (καταλήψεις δρόμων, πορείες, απεργίες) που θα μπορούσαν να ερμηνευτούν ως κίνδυνοι για την «εύρυθμη» λειτουργία της οικονομίας.

Ας μη γελιούνται όμως, το λαϊκό κίνημα έχει και πείρα και γνώση, ώστε να κάνει μπούμερανγκ αυτούς τους σχεδιασμούς. Το κλίμα τρομοκράτησης του λαού που επιχειρείται να δημιουργηθεί μπορεί να ακυρωθεί με το δυνάμωμα της ταξικής, της αντιιμπεριαλιστικής πάλης και την πολιτική καταδίκη των κομμάτων του ευρωμονόδρομου που έχουν δηλώσει πίστη στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ