Σάββατο 31 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Τσάκισμα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Οι μεγάλες και μαχητικές αγροτικές κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, δεν έφεραν στην επιφάνεια μόνο τα τεράστια προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει η μικρομεσαία αγροτιά, αλλά ανέδειξαν ότι αυτά εδράζονται στο πεδίο της εφαρμοζόμενης πολιτικής, με την ΚΑΠ να θερίζει το εισόδημα και τις καλλιέργειές τους στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος παραγωγής. Ανέδειξαν συγχρόνως ότι για την πραγματική τους λύση προς όφελος του φτωχού αγροτικού κόσμου και όλων των λαϊκών στρωμάτων είναι αναγκαία η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και η ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Η δραματική μείωση της τιμής των προϊόντων και των εισοδημάτων της μικρομεσαίας αγροτιάς που την έβγαλε στο δρόμο του αγώνα, έχει πολιτική «ταυτότητα». Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχουν συνυπογράψει τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική και εφαρμόζουν εναλλάξ από τον κυβερνητικό θώκο τις αντιαγροτικές πολιτικές της ΕΕ οδηγώντας στο ξεκλήρισμα χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά. Οι αγρότες ορθώνουν το ανάστημά τους απέναντι ακριβώς σ' αυτή την αντιδραστική πολιτική, βρίσκονται αντιμέτωποι με τους κυβερνητικούς μηχανισμούς καταστολής, τους εκβιασμούς, τις εισαγγελικές παρεμβάσεις. Στην υπονόμευση του αγώνα τους συνέβαλε και το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη στιγμή, σπεύδοντας να συκοφαντήσει τα μπλόκα, μιλώντας για ανοιχτούς δρόμους. Γίνονται μάρτυρες ενός δικομματικού καβγά για το αν τα «ψίχουλα» που τους πέταξε η κυβέρνηση είναι «σύννομα» με το «Ευρωπαϊκό Δίκαιο». Βλέπουν τις ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΛΑΟΣ να τους υπόσχονται μια «καλύτερη εφαρμογή» της ΚΑΠ που δήθεν θα τους εξασφαλίσει το μέλλον τους.

Ολοι μαζί και ο καθένας από το πόστο του, έρχονται ακριβώς για να υπερασπιστούν το μονόδρομο της ΕΕ και της ΚΑΠ και μέσα σ' αυτό να παγιδεύσουν και να εγκλωβίσουν τους μικρομεσαίους αγρότες στη συνέχιση της ίδιας αντιαγροτικής πολιτικής. Παρά τις λεκτικές τους διαφοροποιήσεις και... κόντρες τους, οι θέσεις και οι προτάσεις τους δεν ξεφεύγουν από την ταξική ουσία της εφαρμοζόμενης ευρωενωσιακής πολιτικής. Δεν μπορούν να κρύψουν ότι συμφωνούν με το μαζικό ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών και το πέρασμα της γης και της παραγωγής στα χέρια συγχρόνων «τσιφλικάδων». Ακριβώς αυτή την πολιτική πρέπει να καταδικάσει η μικρομεσαία αγροτιά κατανοώντας πρώτα και κύρια, ότι μαζί με την όξυνση των αγώνων της χρειάζεται και αλλαγή πολιτικής στάσης, αλλαγή του συσχετισμού δύναμης στο επίπεδο της πολιτικής εξουσίας.

Χρειάζεται μαζικός απεγκλωβισμός από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που είναι υπεύθυνοι για τη μείωση του εισοδήματος και το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς, αλλά και από τις αυταπάτες που συνειδητά καλλιεργούν ΣΥΡΙΖΑ και ο ΛΑΟΣ. Απαιτείται ένα μαζικό και πολιτικά προσανατολισμένο αγροτικό κίνημα που σε κοινή δράση με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα θα παλέψει για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών. Για το χτίσιμο μιας λαϊκής συμμαχίας, με στόχο τη Λαϊκή Εξουσία, για να οργανωθεί μια οικονομία με κριτήριο τις ανάγκες της εργατικής τάξης, της μικρομεσαίας αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων. Μια λαϊκή Οικονομία που θα εφαρμόσει μια άλλη, φιλοαγροτική πολιτική, που θα αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα της χώρας μας και θα ανταποκρίνεται στις διατροφικές ανάγκες του λαού μας και θα στηρίζεται στις καθετοποιημένες κρατικές αγροτικές επιχειρήσεις και τους παραγωγικούς συνεταιρισμούς των μικρομεσαίων αγροτών. Που θα ικανοποιεί συνολικά τις σύγχρονες ανάγκες του λαού μας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ