Σάββατο 4 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Νέα ώθηση στους αγώνες που έρχονται

Την Πέμπτη, χιλιάδες εργαζόμενοι βγήκαν στο δρόμο πίσω από τα πανό των ταξικών δυνάμεων και διαδήλωσαν με αιτήματα διαμορφωμένα από τις ανάγκες της τάξης τους. Σε 69 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, δεκάδες χιλιάδες απέργησαν και πήγαν κόντρα στην τρομοκρατία που σκορπά η εργοδοσία, κόντρα στο κλίμα του πανικού, του «χαμηλού πήχη» και της συναίνεσης, που καλλιεργούν η κυβέρνηση, η αξιωματική αντιπολίτευση και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου, αξιοποιώντας την καπιταλιστική οικονομική κρίση, οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Σε μεγάλους τόπους δουλειάς και στα εργοτάξια, μπήκε το εργατικό «λουκέτο». Οι εργαζόμενοι του χεριού και του πνεύματος, Ελληνες και μετανάστες, έχοντας στο πλευρό τους χιλιάδες παιδιά των λαϊκών οικογενειών, φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές, την αυριανή βάρδια της εργατικής τάξης, διαδήλωσαν οργανωμένα και μαχητικά.

Η επιτυχία και η μαζικότητα των προχτεσινών απεργιακών κινητοποιήσεων είναι αποτέλεσμα επίμονης, σχεδιασμένης δουλειάς και οργανωμένης παρέμβασης των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων. Ολο και περισσότεροι εργατοϋπάλληλοι, μετανάστες, νέοι εργαζόμενοι πυκνώνουν τις γραμμές του ΠΑΜΕ, και, μάλιστα, σε μια περίοδο όπου έχουμε σημαντικές αναμετρήσεις στους τόπους δουλειάς. Αναμετρήσεις και μάχες, στις οποίες τα ταξικά συνδικάτα μπήκαν μπροστά, οργάνωσαν τον αγώνα, αποκάλυψαν τη ρίζα των εργατικών και λαϊκών προβλημάτων και, κυρίως, έσπειραν το σπόρο της προοπτικής στους εργαζόμενους, αυτόν του άλλου δρόμου ανάπτυξης της κοινωνίας, όπου τον πλούτο θα καρπώνονται αυτοί που τον παράγουν.

Το ΠΑΜΕ, ως ταξικός πόλος στο συνδικαλιστικό κίνημα, που όχι μόνο δε συναινεί και δε συνδιαλέγεται με την πλουτοκρατία, αλλά βρίσκεται σε μόνιμο, διαρκή και αδιάλλακτο ταξικό πόλεμο μαζί της και δέχεται ως νόμο μόνο το δίκιο του εργάτη, κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στη συνείδηση των εργατών. Ανάμεσα σε άλλα, και οι προχτεσινές κινητοποιήσεις δείχνουν ακριβώς ότι, δέκα χρόνια μετά την ίδρυσή του, το ΠΑΜΕ έχει ριζώσει στους τόπους δουλειάς, στους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες, μπολιάζοντάς τους με τον ταξικό προσανατολισμό, την ασυμβίβαστη με τα καπιταλιστικά κέρδη διεκδικητική πάλη. Γι' αυτό, ως αποτέλεσμα μακρόχρονης και επίμονης δουλειάς, όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι δε στηρίζονται απλά στο ΠΑΜΕ, αλλά συμμετέχουν ενεργά, συσπειρώνονται δυναμικά γύρω απ' αυτό.

Σ' αυτήν τη βάση και τα θετικά βήματα, χωρίς καθυστέρηση, χρειάζεται ακόμη πιο πολλή δουλειά, ώστε, πιο αποφασιστικά, πιο επίμονα, να αντιστοιχηθεί η εργατική πάλη με τη σφοδρή επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους, με ένα ενιαίο ταξικό μέτωπο όλης της εργατικής τάξης. Η αντίσταση να ενταθεί, να μετατραπεί σε εργατική αντεπίθεση. Η μαζικότητα και η επιτυχία της προχτεσινής απεργίας δίνουν με τη σειρά τους ώθηση στην πιο δυναμική συνέχιση της παρέμβασης των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων. Με μεγαλύτερη αισιοδοξία, με πίστη στα αποτελέσματα της οργανωμένης πάλης, της δράσης με σχέδιο και ταξικό περιεχόμενο, ο επόμενος επιτυχημένος σταθμός πρέπει να είναι οι κινητοποιήσεις για την εργατική Πρωτομαγιά. Να πλημμυρίσουν οι δρόμοι εργάτες και εργάτριες που ζητούν όλα όσα αντικειμενικά τους ανήκουν.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ