Παρασκευή 10 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Τσακίστε τους «προστάτες»

Η προχτεσινή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την «ασφάλεια», που προκάλεσε το ΠΑΣΟΚ, έδωσε την ευκαιρία στην κυβέρνηση, στο όνομα της αντιμετώπισης της ...«εγκληματικότητας», να εξαγγείλει τη λήψη νέων κατασταλτικών μέτρων σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των λαϊκών ελευθεριών. Είναι προφανές ότι ανάμεσα στους εταίρους του δικομματισμού λειτούργησε για πολλοστή φορά το γνωμικό «το ένα χέρι - νίβει τ' άλλο». Το ΠΑΣΟΚ φρόντισε ώστε η ΝΔ να προωθήσει μια σειρά από αντιδραστικά μέτρα εξαπολύοντας μια πολύπλευρη επίθεση στο εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Με πρόφαση την «ενίσχυση της ασφάλειας», ο Κ. Καρμανλής δήλωσε έτοιμος να ενισχύσει παραπέρα τους υφιστάμενους κατασταλτικούς μηχανισμούς διευρύνοντας τη χρήση των καμερών, ενεργοποιώντας το σύστημα παρακολούθησης C4I που έφερε το ΠΑΣΟΚ, προχωρώντας σε άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών, τη στρατιωτικοποίηση της εσωτερικής ασφάλειας, γιατί αυτό θέλει η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ενώ στοχεύει στην κατάργηση του ασύλου. Τις πρωθυπουργικές αντιδραστικές ανακοινώσεις, υποδέχτηκε με ιδιαίτερη θέρμη ο Γ. Παπανδρέου εστιάζοντας όλη την ...κριτική του στην κυβερνητική «ανικανότητα» εφαρμογής τους!

Κανένα από τα μέτρα που προωθούν και στηρίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, υιοθετώντας τις ευρωενωσιακές κατευθύνσεις, δεν έρχονται για να αντιμετωπίσουν, όπως κομπάζουν, αυτό καθ' αυτό το οργανωμένο έγκλημα. Κανένα από τα νομοθετήματα που προωθούν δεν αποσκοπεί να εξαρθρώσει το μεγαλεμπόριο των ναρκωτικών. Να πατάξει την «κατασκοπία» που διενεργείται ανάμεσα στα μονοπώλια και διασυνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα. Αν τολμούσαν να χτυπήσουν εκεί στη «ρίζα», θα έπρεπε να εισέλθουν στα άδυτα των μονοπωλίων.

Αντί αυτού λοιπόν, κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ αναπαράγοντας τη γνωστή «προπαγάνδα» της αστικής τάξης υποστηρίζουν ότι η φτώχεια «γεννάει» την εγκληματικότητα. Προσπαθούν να συνδέσουν τη βία με τη φτώχεια, την ανεργία, τα θύματα της κρίσης, δηλαδή με τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Επιχειρούν να συνδέσουν τη βία με τη φτωχολογιά, για να οδηγήσουν αργότερα συνειρμικά τη λαϊκή συνείδηση στο συμπέρασμα ότι η βία ταυτίζεται με την αντίσταση των φτωχών...

Πάνω ακριβώς σ' αυτό το ιδεολόγημα, προωθούν και τα αντιδραστικά τους νομοθετήματα. Οχι φυσικά για να πατάξουν το παραδοσιακό ποινικό αδίκημα, εξάλλου έχουν ήδη μεγάλο νομικό οπλοστάσιο για να τα αντιμετωπίσουν, αλλά για να στρέψουν τους μηχανισμούς τους απέναντι στο λαϊκό κίνημα. Γνωρίζουν ότι μέσα στην καπιταλιστική κρίση θα μεγαλώσουν οι κοινωνικές αντιδράσεις και θα οξυνθεί η λαϊκή οργή και γι' αυτό θωρακίζουν το σύστημά τους με μέτρα που στρατιωτικοποιούν την εσωτερική ασφάλεια. Η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ σε πλήρη ευθυγράμμιση με τα ιμπεριαλιστικά κέντρα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, είναι έτοιμοι να στρέψουν εναντίον οποιουδήποτε κινητοποιείται και διεκδικεί με μορφές πάλης που το αστικό κράτος δεν ...εγκρίνει, κάθε κατασταλτικό μηχανισμό και μέσο.

Απέναντι στη συντονισμένη επίθεση του κεφαλαίου και των κομμάτων του, οι εργαζόμενοι οφείλουν να προτάξουν τον οργανωμένο, μαζικό και πολιτικό αγώνα τους. Το λαϊκό κίνημα πρέπει να αξιοποιήσει όλες τις μορφές πάλης που θα επιλέξει μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και αποφάσεις προκειμένου να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του από την εργατική και κρατική βία, από τη βία που προκύπτει από το εκμεταλλευτικό σύστημα, έχοντας πάντα γνώμονα ότι δικός του νόμος είναι ο νόμος που υπερασπίζεται τα ταξικά συμφέροντά του. Τσακίζοντας τα κόμματα του κεφαλαίου, την εξουσία του, τους νόμους του.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ