Σάββατο 3 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Γιατί ψήφο στο ΚΚΕ

Το εκλογικό αποτέλεσμα που θα ταρακουνήσει, θα δυσκολέψει την πλουτοκρατία, το αστικό πολιτικό σύστημα είναι: Αδύνατη κυβέρνηση, κάτω ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και δυνατό ΚΚΕ σε ψήφους και ποσοστά. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που η πολιτική και οι προβλέψεις του επαληθεύονται. Προειδοποίησε έγκαιρα για το Μάαστριχτ, την ΟΝΕ, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για τις αρνητικές συνέπειες για τους εργαζόμενους από τις ιδιωτικοποιήσεις, την καπιταλιστική κρίση. Αποκάλυψε τις αιτίες των προβλημάτων εναντιώθηκε σ' αυτά, σταθερά και αταλάντευτα.

Το ΚΚΕ δεν έλειψε από κανένα δίκαιο αγώνα του λαού μας. Εδωσε και δίνει όλες τις δυνάμεις του δίπλα στην εργατική τάξη, τη μικρομεσαία αγροτιά που τη διώχνουν από τη γη της, τάχθηκε καθαρά κατά της ΚΑΠ. Είναι στο πλευρό των αυτοαπασχολούμενων και της νεολαίας, στο πλευρό των ανέργων και των απολυμένων, των συνταξιούχων. Μόνο το ΚΚΕ πιστεύει στη δύναμη του λαού και αγωνίζεται να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Είναι το μόνο κόμμα που δείχνει το δρόμο για το πώς θα χτυπηθεί οριστικά η ανεργία, η φτώχεια, η ανασφάλεια, η καταστροφή του περιβάλλοντος, η εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Παιδείας, για να μαθαίνουν γράμματα τα παιδιά των εργαζομένων.

Προτείνει στο λαό τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, το δρόμο της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας, όπου θα είναι λαϊκή περιουσία τα μεγάλα και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, θα υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός και προγραμματισμός. Δε σκορπίζει αυταπάτες ότι αυτό το πολιτικό σύστημα είναι δυνατό να γίνει φιλολαϊκό. Λέει καθαρά στο λαό ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζουν, μόνο χειρότεροι θα γίνονται. Είτε είναι στην κυβέρνηση ένας από τους δύο, είτε υπάρξουν κυβερνήσεις της κεντροαριστεράς ή της κεντροδεξιάς, οι μεγαλοκαρχαρίες θα πανηγυρίζουν, ο λαός θα υποφέρει.

Το ΚΚΕ δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι. Γι' αυτό και εξαπολύουν συκοφαντίες και προβοκάτσιες εναντίον του, με πρωταγωνιστές το ΠΑΣΟΚ και τον ΛΑ.Ο.Σ. Ενα κόμμα που με λύσσα το πολεμά η άρχουσα τάξη, δεν μπορεί παρά να είναι το κόμμα που βρίσκεται με το δίκιο του λαού. Φέρνουν θύελλα αντιλαϊκών μέτρων, είτε γίνει κυβέρνηση η ΝΔ είτε το ΠΑΣΟΚ. Και χρειάζονται οι εργαζόμενοι απαντοχή, για να αποκρούσουν την επίθεση, για να την ανατρέψουν. Το ΚΚΕ είναι κόμμα έμπειρο, δοκιμασμένο στις θύελλες. Γνώρισμά του η αυτοθυσία και η διαχρονική του απόφαση να μη σκύψει το κεφάλι ό,τι κι αν γίνει. Με ισχυρό ΚΚΕ θα φυσήξει άλλος άνεμος την επομένη των εκλογών, γιατί θα ενισχυθεί η οργάνωση των εργαζομένων, η συσπείρωση, η μαχητικότητα και η συλλογική δράση για ένα καλύτερο αύριο. Θα πνεύσει αισιοδοξία. Η υποταγή και η μοιρολατρία ζημίωσαν το λαό.

Είναι καιρός να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Ψηφίζουμε, λοιπόν, ΚΚΕ, έστω κι αν δε συμφωνούμε σε όλα μαζί του. Το ΠΑΣΟΚ μάς πρόδωσε, η ΝΔ μάς εξαπάτησε, ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι ρατσιστικό και λαϊκιστικό, εφεδρεία της πλουτοκρατίας και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι αφερέγγυος, συμπλήρωμα του πολιτικού συστήματος, όπως και οι Οικολόγοι. Σε τελευταία ανάλυση, είμαστε εργάτες, βιοπαλαιστές, άνεργοι. Δεν έχουμε κανένα συμφέρον να ψηφίζουμε τα ίδια κόμματα που ψηφίζουν ο ΣΕΒ, οι εφοπλιστές, οι μεγαλέμποροι και οι τραπεζίτες.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΚΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ