Σάββατο 10 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Αλλοθι τρομοκράτησης του λαού

Οπλέον ανυποψίαστος άνθρωπος, ο πλέον αδαής νους, γνωρίζει ότι η 25χρονη δράση της «17 Νοέμβρη» εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα και σκοπούς. Καθένας από μας που ζει σ' αυτή τη χώρα και που έχει έστω και την ελάχιστη πληροφόρηση γνωρίζει... Η κοινή λογική, λέει, ότι όλα τα χτυπήματα της συγκεκριμένης οργάνωσης, έχουν πραγματοποιηθεί σε χρονικές περιόδους κατά τις οποίες ήδη είχε διαμορφωθεί ένα κλίμα «τρομο - λαγνείας» στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό της χώρας. Καθείς από μας, λοιπόν χωρίς να είναι ειδήμονας και χωρίς να έχει παρακολουθήσει... σεμινάρια αντιτρομοκρατίας, έχει την πεποίθηση ότι πίσω από αυτές τις «τρομοκρατικές» ενέργειες, κρύβονται μυστικές υπηρεσίες. Που δρουν ανενόχλητα στη χώρα μας, φορώντας την «ταμπέλα» της «17 Νοέμβρη». Είναι «ηλίου φαεινότερον», ότι οι μυστικές υπηρεσίες των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων είναι αυτές που κινούν τα νήματα της επονομαζόμενης «τρομοκρατίας», εδώ και δυόμισι δεκαετίες...

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι, χτες, ψέλλισαν κάποια μισόλογα, και έκαναν λόγο για «σκοτεινούς κύκλους σε βάρος της Ελλάδας». Χωρίς, όμως να τολμούν να κατονομάσουν αυτούς τους σκοτεινούς κύκλους. Γιατί άλλωστε; Ασφαλώς γιατί γνωρίζουν, ότι η «τρομοκρατία» αποτελεί πρόσχημα για την επίτευξη άλλων σκοπών με τους οποίους συμφωνούν. Και μάλιστα στημένο πρόσχημα, το οποίο θα αποτελέσει τη «χρυσή» ευκαιρία που επιζητούν οι Αμερικανοί, για να επιτύχουν από την ελληνική κυβέρνηση την πιο αντιδραστική αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου της καταστολής και συγχρόνως τη δυναμικότερη αστυνομική δράση. Αλλωστε ως «τρομοκρατία» σηματοδοτούν το λαϊκό κίνημα. Αυτό είναι ο στόχος. Μια δολοφονική ενέργεια γίνεται το άλλοθι της τρομοκράτησης της αντιιμπεριαλιστικής δράσης. Είναι ένα από τα ζητούμενα.

Ετσι, απ' την άλλη πλευρά του ποταμού, η ελληνική κυβέρνηση βρίσκει το πρόσχημα, αρπάζει την ευκαιρία, για να συμβάλλει σ' αυτό που θέλουν οι Αμερικανοί και συγχρόνως να εξυπηρετήσει τους δικούς της σκοπούς. Η υλοποίηση πλέον της «αστυνομικής συνεργασίας» Ελλάδας και ΗΠΑ, βρίσκεται προ των πυλών. Νομοθετικό πλαίσιο που θα δημιουργήσει νόμους πραγματικού... τρόμου, όχι φυσικά για την εξάρθρωση της «τρομοκρατίας» στην Ελλάδα, αλλά για την «πάταξη» όποιου τολμά να διαδηλώνει εναντίον των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.

Τα μέτρα που θα εφαρμοστούν μέσα από το περιβόητο «αντιτρομοκρατικό» πλαίσιο, μόνο την καταπολέμηση του εγκλήματος και της τρομοκρατίας δε θα υπηρετήσουν. Αυτή η διατύπωση δεν είναι άτοπη, αρκεί κανείς να μελετήσει και να παρακολουθήσει τις δηλώσεις των Αμερικανών αξιωματούχων και κυρίως τις εκθέσεις που κατά καιρούς δίνουν στη δημοσιότητα. Στην πρόσφατη έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και στο κεφάλαιο «Ελλάδα και τρομοκρατία», στην ίδια σελίδα που γίνεται αναφορά για τη δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», δημοσιεύονται φωτογραφίες και σχόλια, για τη δράση του «τρομοκρατικού»... αντιιμπεριαλιστικού κινήματος!

Το σκηνικό λοιπόν έχει στηθεί. Οι πράκτορες της «17 Ν» συνεχίζουν να επιτελούν το «δολοφονικό» τους έργο. Το φαινόμενο «τρομοκρατία» στην Ελλάδα έχει καταγραφεί, μένει μόνο η λήψη μέτρων. Ο πρώην αρχηγός της CIA, έκανε λόγο για συλλήψεις, συλλήψεις που ζητά και η αμερικανική κυβέρνηση. Επόμενο βήμα να δημιουργηθούν οι λίστες των υπόπτων και μια καινούρια σελίδα αυταρχισμού και της πιο άγριας καταστολής αναμένεται ν' ανοίξει στην κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου. Εξάλλου οι εκθέσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπως αναφέραμε, έχουν πλούσιο φωτογραφικό υλικό, με χιλιάδες «τρομοκράτες» διαδηλωτές, έξω από την αμερικανική πρεσβεία...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ