Σάββατο 17 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Το ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή

Το ΚΚΕ διακήρυττε προεκλογικά στο λαό ότι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών της 4ης Οκτώβρη, το Κόμμα και η ΚΝΕ θα ρίξουν όλες τους τις δυνάμεις στην οργάνωση της λαϊκής αντίστασης, κόντρα στη προαποφασισμένη θύελλα των αντιλαϊκών μέτρων που θα χτυπήσει με μεγαλύτερη μανία τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργατοϋπαλλήλων, των λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας. Συνεπές στη δέσμευσή του, το ΚΚΕ από την επομένη των εκλογών ξεδιπλώνει πλούσια δραστηριότητα, στο πλευρό των εργαζομένων, μπροστάρης στους δίκαιους αγώνες τους, μπολιάζοντας το εργατικό λαϊκό κίνημα με το ολοκληρωμένο πλαίσιο πάλης και διεκδικήσεων, για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

Δεν πέρασε μια βδομάδα από τις εκλογές και το ΚΚΕ, παράλληλα με τη συζήτηση στις Κομματικές Οργανώσεις, διοργανώνει πλήθος ανοιχτών συγκεντρώσεων - συζητήσεων σε όλη τη χώρα, με φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ, με ανθρώπους του μόχθου ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν, με το αν κατάφεραν να φτάσουν στην κάλπη κρατώντας το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, ή λύγισαν κάτω από το βάρος πιέσεων, εκβιασμών, αυταπατών για την πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Σε αυτές τις συγκεντρώσεις διεξάγεται μια πλούσια συζήτηση, κατατίθενται γνώμες για το αποτέλεσμα των εκλογών και κυρίως για την ανάγκη ανασυγκρότησης του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Για την ανάγκη ανάπτυξης της πάλης σε κατεύθυνση τέτοια που θα βάζει εμπόδια στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων, θα προβάλλει επιθετικές διεκδικήσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργαζομένων, θα συσπειρώνει δυνάμεις σε τροχιά εφ' όλης της ύλης σύγκρουσης με την αντιλαϊκή πολιτική και τους φορείς της.

Παράλληλα, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, δίνουν δυναμικό «παρών» σε κάθε μάχη του εργατικού κινήματος, συμπαραστέκονται και στηρίζουν έμπρακτα τις δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζομένων. Με πρωτοπόρους τους κομμουνιστές συνδικαλιστές σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα, με την ουσιαστική στήριξη του ταξικού κινήματος, με παρεμβάσεις των Κομματικών Οργανώσεων σε κάθε χώρο δουλειάς, με δυναμική παρουσία στελεχών και βουλευτών του στο μετερίζι της δουλειάς και του αγώνα, το ΚΚΕ στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων που αγωνίζονται στο Λιμάνι του Πειραιά, στη Ζώνη του Περάματος, στην Κλωστοϋφαντουργία, στις Τηλεπικοινωνίες, στα Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά κ.α.

Σε αυτό το μετερίζι θα συνεχίσουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ να ρίχνουν όλες τους τις δυνάμεις, πιο αποφασιστικά, πιο αποτελεσματικά. Πίσω από τη βιτρίνα του ΠΑΣΟΚ, κρύβεται μια βαθύτατα αντιλαϊκή πολιτική, που αποκαλύπτεται από τις πρώτες μεθοδεύσεις και τους χειρισμούς της κυβέρνησης, ενώ ολοκληρώνεται και από τις χτεσινές προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού, που κινούνται στη λογική του ευρωενωσιακού σχεδίου ανάκαμψης από την κρίση υπέρ της πλουτοκρατίας. Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις για τη συσπείρωση της εργατικής τάξης και των συμμάχων της ενάντια στα χειρότερα που έρχονται. Για να μπουν στο προσκήνιο οι πραγματικές λαϊκές ανάγκες, κόντρα σε εκείνες των μονοπωλίων. Για την ανάπτυξη ρωμαλέων ταξικών αγώνων, για την ανάδειξη του άλλου δρόμου ανάπτυξης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ