Πέμπτη 22 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Γιατί η επίθεση στο ΚΚΕ

Η πολύμορφη και πολυμέτωπη επίθεση της πλουτοκρατίας και των μηχανισμών της ενάντια στο ΚΚΕ, με ταξικούς όρους, είναι αναμενόμενη: Η πλουτοκρατία, η κυβέρνησή της και τα κόμματά της, έχοντας σκοπό την επιβολή θύελλας αντιλαϊκών μέτρων που θα χειροτερεύσουν περαιτέρω τη ζωή των εργαζομένων, θέλει να εμποδίσει και αν μπορεί να ακυρώσει την ανάπτυξη της λαϊκής πάλης. Πολύ περισσότερο, θέλει να δημιουργήσει ψυχολογία ανοχής ή και ευφορίας ότι κάτι καλό γεννιέται για το λαό με την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, που η πολιτική της είναι αντίθετη με αυτήν της ΝΔ. Χωρίς την παρεμπόδιση της αποκάλυψης της ταξικής αντιλαϊκής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της αντιμετώπισης κάθε εστίας αντίστασης, θα δυσκολεύεται το έργο της κυβέρνησης και της πλουτοκρατίας. Γι' αυτό και ενοχλεί το ΚΚΕ, που ξεκαθαρίζει ότι δεν πρέπει να χαθεί χρόνος στην ανάπτυξη της λαϊκής πάλης, για να μπουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική που προβάλλει τον άλλο δρόμο ανάπτυξης υπέρ των λαϊκών συμφερόντων.

Το ΚΚΕ θεωρεί ότι κριτήριο της ανάπτυξης είναι οι ανάγκες των εργαζομένων, οι ανάγκες του λαού και όχι η κερδοφορία του κεφαλαίου. Αλλωστε, σήμερα υπάρχουν όλες οι επιστημονικές και τεχνικές δυνατότητες, αλλά και οι αναγκαίες πλουτοπαραγωγικές πηγές για να ικανοποιηθούν αυτές οι ανάγκες και να αναπτύσσεται απρόσκοπτα η παραγωγή, χωρίς κρίσεις. Οι εργαζόμενοι παράγουν τον πλούτο. Οι ανάγκες του λαού συγκρούονται με τα συμφέροντα των μονοπωλίων και τη στρατηγική τους. Αυτό είναι το πραγματικό πολιτικό πρόβλημα. Ανάπτυξη για το λαό ή ανάπτυξη για τα μονοπώλια, για το μεγάλο κεφάλαιο. Ενσωμάτωση και υποταγή στο μεγάλο κεφάλαιο, στα αστικά πολιτικά κόμματα ή αντίσταση, ρήξη, ανατροπή για τη λαϊκή εξουσία, τη λαϊκή οικονομία. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση. Στη λύση αυτών των στρατηγικών ζητημάτων πρέπει να στραφούν και να δυναμώσουν οι αγώνες.

Αυτή είναι η πολιτική του ΚΚΕ και μ' αυτήν την πολιτική δρούσε και δρα για την ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος, του ενιαίου μετώπου εργατών, φτωχών αγροτών, αυτοαπασχολούμενων. Οσοι επιτίθενται στο ΚΚΕ, καταλαβαίνουν πολύ καλά τον κίνδυνο που αντιπροσωπεύουν για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, για το σύστημα, οι ιδέες και προτάσεις μας. Αν οι θέσεις του ΚΚΕ ήταν ξεπερασμένες, έξω από την πραγματικότητα, όπως λένε, δε θα ανησυχούσαν και δε θα ξόδευαν τόσες δυνάμεις για να πολεμήσουν το ΚΚΕ και τη γραμμή του. Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη για τα σχέδια της πλουτοκρατίας και των ιμπεριαλιστών απέναντι στο ΚΚΕ, ούτε για τον ειδικό ρόλο της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ απέναντί του. Ανησυχούν και φοβούνται, γιατί καλύτερα από όλους γνωρίζουν ότι δεν μπορούν, δεν έχουν τα δώσουν τίποτα για το λαό που να βελτιώνει και να ανακουφίζει τη θέση του, γνωρίζουν ότι τα περιθώρια αυτά θα στενεύουν όλο και περισσότερο. Και στο ΚΚΕ βλέπουν τη δύναμη, που με συνέπεια, σταθερότητα παλεύει με τη στρατηγική του με αδιαλλαξία απέναντί τους.

Τους το 'χουμε ξαναπεί. Δήλωση μετανοίας στους εκμεταλλευτές του λαού ποτέ δεν κάναμε και δεν πρόκειται να κάνουμε. Το Κόμμα μας είναι έτοιμο, αποφασισμένο και προετοιμασμένο να συμβάλει στη γρήγορη ανασύνταξη του κινήματος και στην ετοιμότητά του να αντιμετωπίσει τη νέα επίθεση που έρχεται. Θα γινόμαστε όλο και πιο επίμονοι να ανταποκρινόμαστε όλο και καλύτερα στον αγώνα για τα ζωτικά προβλήματα των εργαζομένων, του λαού, για το σοσιαλισμό.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ