Παρασκευή 13 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Απεμπλοκή από το Αφγανιστάν

Εντείνεται η ελληνική στρατιωτική εμπλοκή στην κατοχή του Αφγανιστάν, με την ενίσχυση των εκεί ελληνικών δυνάμεων, στο πλαίσιο της συντονισμένης προσπάθειας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για ένταση του πολέμου. Στο σημερινό ΚΥΣΕΑ αναμένεται να γίνει εξειδίκευση, με βάση και τα χρονοδιαγράμματα του ΝΑΤΟ, από την παρούσα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ της ήδη δρομολογημένης από την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ απόφασης, η οποία, βέβαια, πάτησε στα χνάρια της προγενέστερης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, με βάση πάντα και τον καταμερισμό που κάθε φορά κάνουν τα ΝΑΤΟικά επιτελεία. Να υπενθυμίσουμε ότι η ελληνική εμπλοκή στην κατοχή του Αφγανιστάν ξεκίνησε το 2002 επί κυβέρνησης Κ. Σημίτη και με υπουργό Εξωτερικών τον σημερινό πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου. Εξάλλου, η ελληνική συμμετοχή γενικότερα στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις και η ενεργός συμμετοχή και ενσωμάτωση της Ελλάδα στους νεοταξικούς σχεδιασμούς είναι στο επίκεντρο της στρατηγικής σύμπλευσης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που με κάθε ευκαιρία επιβεβαιώνεται.

Ετσι η ελληνική στρατιωτική δύναμη στο Αφγανιστάν θα αυξηθεί το επόμενο διάστημα, αφού θα σταλούν επιπλέον τουλάχιστον 19 Ελληνες αξιωματικοί, ως πρώτη δόση, από συνολικά 130 που είναι έτοιμοι για αναχώρηση, για να «εκπαιδεύσουν» τον αφγανικό στρατό, ενώ θα αναληφθεί από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία για ένα χρόνο η διοίκηση του αεροδρομίου της αφγανικής πρωτεύουσας. Ολα αυτά, βέβαια, θα συνοδεύονται με γενναία αύξηση της ελληνικής οικονομικής συνδρομής, καθώς θα απαιτηθούν επιπλέον τουλάχιστον 63 εκατ. ευρώ, τα οποία προστίθενται στα 300 εκατ. ευρώ, που είναι, ήδη, το ετήσιο κόστος της ελληνικής συμμετοχής στις ανά τον κόσμο ιμπεριαλιστικές αποστολές.

Η ουσία της όλης υπόθεσης βρίσκεται στο γεγονός ότι η Ελλάδα συμμετέχει στις κατοχικές δυνάμεις του Αφγανιστάν, όπως στήριξε και την εισβολή των ΗΠΑ και των «προθύμων» συμμάχων τους στη χώρα αυτή στα τέλη του 2001. Καμία σημασία δεν έχει, υπό την έννοια ότι δεν αλλάζει η πολιτική ουσία της εμπλοκής, αν οι ελληνικές δυνάμεις βρίσκονται στη μια ή την άλλη περιοχή του Αφγανιστάν, αν φτιάχνουν δρόμους και γέφυρες για να περνάνε τα κατοχικά στρατεύματα, αν στελεχώνουν νοσοκομεία που περιθάλπουν τους τραυματίες εισβολείς ή κι αν ακόμα είναι στην πρώτη γραμμή του πολεμικού πεδίου. Προβάλλουν το ψευτοδίλημμα «ασφαλής Καμπούλ» ή «επικίνδυνη Χεράτ», αναφορικά με το πού θα εδρεύει η ελληνική δύναμη Αφγανιστάν, λες και η Καμπούλ δεν είναι επικίνδυνη ζώνη. Ο,τι και αν προβάλλουν και προπαγανδίζουν, το κύριο είναι ότι πρόκειται για συμμετοχή ελληνικού στρατού σε κατοχικές δυνάμεις.

Η σημερινή κυβέρνηση έχει ήδη δώσει το στίγμα της πολιτικής της, που είναι ο σεβασμός στις «διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας», δηλαδή ο σεβασμός στα ιμπεριαλιστικά δόγματα. Αυτό που απαιτείται είναι άμεση αποχώρηση από τον άδικο - βρώμικο πόλεμο του Αφγανιστάν, απεμπλοκή από όλες τις ιμπεριαλιστικές αποστολές και διακοπή της στήριξης που παρέχεται στους νεοταξικούς σχεδιασμούς. Εξω από το ΝΑΤΟ. Να γυρίσουν όλα τα ελληνικά στρατεύματα που είναι εκτός συνόρων πίσω στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, διακοπή των δρομολογημένων αλλαγών, τόσο σε επίπεδο δόγματος των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, όσο και δομής τους, που εξελίσσονται σε απόλυτα μισθοφορικές δυνάμεις που θα υπάγονται κατευθείαν στους ΝΑΤΟικούς σχηματισμούς. Που έχουν και ως αποστολή τους τον «εσωτερικό εχθρό» στις χώρες - μέλη της βρώμικης συμμαχίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ