Τρίτη 15 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Να τους επιστραφεί η κοροϊδία

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη κοροϊδία για τα λαϊκά στρώματα από αυτήν που διαχρονικά επιχειρούν σε βάρος τους οι δυο εταίροι του δικομματισμού, προκειμένου να επιβάλουν την ταξική πολιτική τους. Σε συνθήκες οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης και με δεδομένη την ανάγκη του κεφαλαίου να προχωρήσουν ταχύτερα εκείνες οι αντιλαϊκές ανατροπές που θα το επαναφέρουν σε τροχιά υπερκερδοφορίας, η επιχείρηση εξαπάτησης και τρομοκράτησης του λαού εντείνεται. Αυτό συμβαίνει και τώρα. Το ΠΑΣΟΚ αναζητά τρόπους και την κατάλληλη εκείνη προπαγάνδα που θα αμβλύνει στις λαϊκές συνειδήσεις την εντεινόμενη δυσαρέσκεια για την πολιτική του, προκειμένου να υλοποιήσει ανεμπόδιστα και στο ακέραιο τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στο κεφάλαιο.

Το ένα σκέλος της αντιδραστικής προπαγάνδας έχει να κάνει με τη δημιουργία κλίματος «έκτακτης ανάγκης», που απαιτεί την «εθνική (βλέπε ταξική) ομοψυχία» για να μη βουλιάξει δήθεν η χώρα. Και όταν - με τη βοήθεια και των κυρίαρχων ΜΜΕ - καρπίσει το κλίμα της τρομοκράτησης, η κυβέρνηση εμφανίζεται να ταλαντεύεται απέναντι στο δίλημμα: «Μέτρα - σοκ» ή «ήπια προσαρμογή»; Εδώ ο εμπαιγμός ξεπερνάει κάθε όριο. Πολύ περισσότερο, που η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει ότι οι δικές της προθέσεις βρίσκονται σε αντιδιαστολή με τις «συστάσεις» των εταίρων της στην ΕΕ, σε βαθμό τέτοιο ώστε ο πρωθυπουργός να δίνει μάχη για να εφαρμόσει τις προεκλογικές του εξαγγελίες, σε πείσμα της ΕΕ που ζητάει πιο αποφασιστικά μέτρα σε βάρος του εισοδήματος, της Ασφάλισης και των εργασιακών σχέσεων!

Λένε ψέματα. Πρώτον, επειδή δεν υπάρχει καμιά διάσταση ανάμεσα στην ΕΕ και την κυβέρνηση, τη σημερινή και την προηγούμενη. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν ψηφίσει όλες τις συνθήκες και όλες τις στρατηγικές κατευθύνσεις της ΕΕ, βάσει των οποίων σήμερα οι εταίροι ζητούν να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα. Δεύτερον, καμιά διαφορά δεν υπάρχει ανάμεσα σ' αυτά που σήμερα προωθεί η κυβέρνηση (στην «ήπια» ή στην «άγρια» εκδοχή τους) και σ' αυτά που συστήνει η ΕΕ, στη βάση των συμφερόντων του κεφαλαίου. Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και να το αντιπαραβάλει με τα ευρωενωσιακά κιτάπια. Τότε θα καταλάβει το παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες του λαού.

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αυξήσει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, να μειώσει τις συντάξεις και να αυξήσει τις ασφαλιστικές εισφορές, επειδή αυτό έγραφε στο πρόγραμμά της και αυτό ψήφισε στα όργανα της ΕΕ. Το ίδιο ισχύει και για την παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, με τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και πάει λέγοντας. Αυτή είναι η στρατηγική της ΕΕ. Αυτήν τη στρατηγική συνδιαμορφώνουν διαχρονικά και προωθούν στη χώρα μας το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Γι' αυτό και σήμερα κλίνουν τη συναίνεση σε όλες τις πτώσεις. Θέλουν το λαό φοβισμένο στη γωνία, επειδή ξέρουν πως αν συνειδητοποιήσει τη δύναμή του θα τους σαρώσει, θα τους γκρεμίσει. Κέρδος για το λαό θα είναι, η προπαγάνδα τους αυτή τη φορά να μην πιάσει τόπο. Να τους επιστραφούν τα τρομοκρατικά επιχειρήματα με πάλη ταξική, ενιαία και πανεργατική, με επιθετικά αιτήματα και στόχους πάλης που θα φτάνουν μέχρι την ανατροπή της εξουσίας τους. Ας διατρανώσουμε τη θέλησή μας να τους κοντράρουμε ώσπου να τους «ανατρέψουμε», στην απεργία του ΠΑΜΕ στις 17 Δεκέμβρη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ