Τρίτη 2 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Συναγερμός σ' εργοστάσια και γειτονιές

Η κυβέρνηση εξαπολύει νέα επίθεση. Προ των θυρών είναι νέοι φόροι, αύξηση του ΦΠΑ, δραστική μείωση των μισθών, περικοπές στο 14ο μισθό, ολοκληρωτικό πάγωμα των συντάξεων, τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων, ενώ οι ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση παίρνουν την τελική τους μορφή. Η αντεργατική επίθεση - για την οποία προεκλογικά μιλούσε το ΚΚΕ - δεν έχει όριο. Ο εργάτης, ο συνταξιούχος, ο αγρότης και ο φτωχός αυτοαπασχολούμενος έχουν στοχοποιηθεί.

Για να ενοχοποιήσει και να προλάβει κάθε αντίδραση η κυβέρνηση καταφεύγει στην πατριδοκαπηλία. Ξεπερνώντας κάθε όριο, ο ίδιος ο πρωθυπουργός παρουσιάζει τον ελληνικό λαό σαν σφαχτάρι που εθελοντικά πάει στη σφαγή. Αυτός και η κυβέρνησή του πασχίζουν με κάθε μέσο να υποτάξουν το λαό στις απαιτήσεις του κεφαλαίου για τη σωτηρία του από την κρίση. Οι εργαζόμενοι δεν είπαν την τελευταία τους λέξη. Παρά το μπαράζ παραπληροφόρησης, παρά τους ακριβοπληρωμένους κονδυλοφόρους και τα τρομοκρατικά δελτία «ειδήσεων» των ιδιοκτητών των ΜΜΕ, η βαθιά ταξική πολιτική σε όφελος της πλουτοκρατίας δεν μπορεί να μασκαρευτεί. Το πραγματικό πρόβλημα είναι αν θα πτωχεύσει ο ελληνικός λαός και όχι αν θα την «βγάλουν καθαρή» μια χούφτα κεφαλαιοκράτες, μια δράκα από βιομηχάνους, τραπεζίτες και εφοπλιστές. Σε αυτό καλούνται να απαντήσουν οι εργαζόμενοι. Να φωνάξουν: «Ως εδώ και μη παρέκει»! Να πνίξει αυτή η λαϊκή οργή τα σχέδιά τους και αυτούς που τα στηρίζουν. Την πλουτοκρατία, τη ΝΔ και το ΛΑ.Ο.Σ., τους κρυφούς και φανερούς υπηρέτες τους.

Για όλα αυτά πρέπει να σημάνει πανεργατικός - παλλαϊκός ξεσηκωμός σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε λαϊκή γειτονιά. Η μάχη της πλατιάς διαφώτισης των εργαζομένων, μέσα στους τόπους δουλειάς αλλά και στις γειτονιές, αποκτά κρίσιμο χαρακτήρα. Η δράση για απόφαση των ίδιων των εργατών να εντείνουν την πάλη. Μεγαλώνει ακόμα περισσότερο η απαιτητικότητα αλλά και η σημασία της κινητοποίησης και οργάνωσης των εργαζομένων. Η αξιοποίηση των θετικών βημάτων που σημειώθηκαν με τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις του Δεκέμβρη και του Φλεβάρη. Η πλατιά εξόρμηση των πρωτοβάθμιων συνδικάτων, η δραστηριοποίηση και ο πολλαπλασιασμός των Σωματειακών Επιτροπών και των Επιτροπών Αγώνα.

Την ανάγκη αυτή υπηρετούν και τα συλλαλητήρια που διοργανώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο μεθαύριο, Πέμπτη 4 του Μάρτη, σε διάφορες πόλεις της χώρας. Τώρα δε χωρά καμιά αναμονή, καμιά ταλάντευση. Ολοι και όλες στους δρόμους. Ολοι και όλες σε παλλαϊκό ξεσηκωμό. Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε συνοικία, σε πόλεις και χωριά μία πρέπει να είναι η απάντηση: Τα μέτρα δε θα περάσουν! Τέρμα πια στην κοροϊδία, καμιά θυσία για την πλουτοκρατία.

Στις πλάτες των ταξικών συνδικάτων, στους ώμους κάθε συνδικαλιστή που σέβεται το ρόλο του και αυτούς που τον εξέλεξαν, πέφτει αυτές τις στιγμές η ευθύνη για την οργάνωση της πάλης. Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο δείχνει το δρόμο. Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, πρωτοβάθμια Σωματεία πρέπει να σηκωθούν στο ύψος των αναγκών. Με σχέδιο και αποφασιστικότητα να δοθεί η μάχη της ενημέρωσης και της οργάνωσης της πάλης. Να πάρουν φωτιά τα πόδια μας. Εργοστάσια, γραφεία, επιχειρήσεις, καφενεία, συνοικίες, να γίνουν τα μικρά ρυάκια που θα φουσκώσει το ποτάμι της αντίστασης. Τώρα, όλοι στη μάχη για να μην περάσουν τα μέτρα. Με σημαία το δίκιο μας. Εχουμε τη δύναμη, μπορούμε να τους σταματήσουμε.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ