Τετάρτη 30 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Συμφωνία ντροπής

Ενα άκρως επικίνδυνο «δώρο» για το λαϊκό κίνημα θα κουβαλά στα μπαγκάζια του ο Ελληνας υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, άμα τη επιστροφή του από τις ΗΠΑ, τις οποίες επισκέπτεται στις 7 και 8 του Σεπτέμβρη. Σκοπός της εν λόγω επίσκεψης η υπογραφή ελληνοαμερικανικής συμφωνίας - υπό τον παραπλανητικό τίτλο «συμφωνία αστυνομικής συνεργασίας» - η οποία μεθοδεύεται εν κρυπτώ και παραβύστω, με διαδικασίες συνοπτικές και αντιστρόφως ανάλογες της σημασίας της...

Αυτό που επισήμως (κατά την κυβέρνηση) θα λάβει χώρα στις ΗΠΑ, στις 7-8 του Σεπτέμβρη, θα είναι η υπογραφή μιας συμφωνίας, που θα συνεισφέρει στις προσπάθειες καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Αυτό όμως που στην πραγματικότητα θα συμβεί, μέσω της διαβόητης συμφωνίας, είναι να χαλκευτούν νέα δεσμά για το λαϊκό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα της χώρας μας. Αυτό που στην πράξη θα γίνει είναι να παρασχεθεί στις ΗΠΑ η δυνατότητα, και τυπικά πλέον, να τσαλαπατούν το ελληνικό δίκαιο και να αλωνίζουν στη χώρα σαν σε ξέφραγο αμπέλι, υπό το πρόσχημα της πάταξης της τρομοκρατίας. Κάτι τέτοιο άλλωστε καταδεικνύει και το γεγονός ότι η κυβέρνηση «ανέκρουσε πρύμναν» από την αρχική της θέση και αρνείται να προωθήσει τη συμφωνία στη Βουλή, προκειμένου να επικυρωθεί, έστω και τυπικά, από το αστικό Κοινοβούλιο.

Εξάλλου, είναι κοινός τόπος ότι κανενός είδους «συμφωνία» δεν είναι ικανή να πατάξει την τρομοκρατία, όσο δεν κόβονται τα νήματα που την κινούν, η άκρη των οποίων οδηγεί κατευθείαν στα άδυτα μυστικών υπηρεσιών, «ευαγών» ιδρυμάτων, τύπου CIA. Σπλάχνο από τα σπλάχνα της ιμπεριαλιστικής «νέας τάξης πραγμάτων» είναι η τρομοκρατία και υπάρχουν άπειρα παραδείγματα που αυτή αποτέλεσε πρώτης τάξεως άλλοθι για την επιβολή αντιλαϊκών αυταρχικών μέτρων. Κανενός είδους συμφωνία δε θα επιφέρει πλήγμα στην τρομοκρατία, πόσο μάλλον όταν αυτή υπογράφεται από μια χώρα που έχει κερδίσει με το σπαθί της τον τίτλο του «νούμερο ένα» τρομοκράτη και που, εν πάση περιπτώσει, πάει πολύ να προσποιείται πως κόπτεται για την καταπολέμησή της.

Συμφωνίες όπως αυτή, που θα υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση, συμμορφούμενη προς τας υποδείξεις, στρέφονται ευθέως κατά του λαϊκού κινήματος. Και δεν πρόκειται περί κινδυνολογίας. Δεν πρόκειται καν για υποψία. Αλλά για βεβαιότητα. Το λαϊκό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα «βαφτίζουν» οι ΗΠΑ «τρομοκράτη». Φωτογραφίες από αντιΝΑΤΟικές διαδηλώσεις φιγουράρουν στην έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία. Ο ελληνικός λαός καθίσταται «ύποπτος τρομοκρατικών πράξεων», αφού για τη «νέα τάξη πραγμάτων» τρομοκράτης δεν είναι παρά αυτός που αμφισβητεί την κυριαρχία της, αυτός που αγωνίζεται για την ανατροπή της.

Αυτός ο ίδιος λαός, που δεν πρέπει να «μυριστεί» ότι αυτό που «μαγειρεύεται» δεν είναι παρά η αντιδραστικοποίηση της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, η αφαίρεση δημοκρατικών δικαιωμάτων και πολιτικών ελευθεριών του. Και «μαγειρεύεται» καιρό. Μία γεύση έδωσε η ελληνοαμερικανική συμφωνία περί «δικαστικής συνδρομής». Επίκειται αυτή η δεύτερη, ενώ κυοφορείται ο «τρομονόμος»... Ο ελληνικός λαός πρέπει να αγρυπνεί. Η ένταση της πάλης του είναι το μόνο ικανό όπλο να αποτρέψει αυταρχικά ολισθήματα made in USA...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ