Τετάρτη 28 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Σκάνδαλο η εκμετάλλευση

Η λεγόμενη διερεύνηση του σκανδάλου των «δομημένων ομολόγων» που βρίσκεται στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής εξελίσσεται σε έναν πλήρη αποπροσανατολισμό από τα κόμματα του κεφαλαίου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με στόχο ουσιαστικά τη συγκάλυψη των διαχρονικών ευθυνών των κυβερνήσεων που καταλήστευσαν τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων. Η υπόθεση αυτή όπως από την αρχή - το 2007 - είχε τονίσει το ΚΚΕ, δεν ξεκίνησε με τα λεγόμενα «νέα προϊόντα υψηλού ρίσκου», τα «δομημένα ομόλογα», αλλά εκτείνεται σε όλη τη χρονική περίοδο της πολιτικής των αστικών κυβερνήσεων από τη δεκαετία του '50. Από τότε ληστεύονται τα ταμεία και τα αποθεματικά τους καταλήγουν είτε στο αστικό κράτος είτε στο ιδιωτικό κεφάλαιο, δηλαδή στα σεντούκια της πλουτοκρατίας. Από τη δεκαετία του '90 αυτή η ληστεία αυξάνεται ραγδαία, μπαίνοντας στο «παιχνίδι» ο τζόγος με τους δήθεν επενδυτές και το χρηματιστήριο.

Σε αυτή την εγκληματική πολιτική συνένοχοι δεν είναι μόνο οι αστικές κυβερνήσεις αλλά ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια και οι φιλοκαπιταλιστικές πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και οπορτουνιστικές δυνάμεις που πλάσαραν στους εργαζόμενους τα δήθεν ...έξυπνα εργαλεία της αγοράς ή το δήθεν «ελεγχόμενο και ασφαλές τζογάρισμα», για να αυγατίσουν υποτίθεται τα αποθεματικά των Ταμείων. Το ακριβώς αντίθετο συνέβη και οι εργαζόμενοι βγήκαν πολλαπλά χαμένοι.

Επίσης, όλη αυτή η λεηλασία των εισφορών των εργαζομένων, πάει χέρι - χέρι με τη συνεχιζόμενη και διαχρονική αντιασφαλιστική πολιτική, συνδέεται με τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, την ανεργία, τη μείωση μισθών, τη σχέση των ασφαλιστικών ταμείων για παροχή υπηρεσιών Υγείας-Πρόνοιας με επιχειρήσεις σ' αυτούς τους τομείς, την επιδίωξη να γίνει ακόμα πιο φτηνή η εργατική δύναμη για να μπορούν οι κεφαλαιοκράτες να αυξάνουν τα κέρδη τους. Αυτή είναι η πολιτική των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων με βάση τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, που όλες οι πολιτικές δυνάμεις του ευρωμονόδρομου στήριξαν, με μόνο αντίθετο το ΚΚΕ, και εντάθηκε με τη στρατηγική της Λισαβόνας.

Η σημερινή ψευδεπίγραφη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, η δήθεν διαφάνεια και απόδοση ευθυνών, ακόμα και αν βρεθούν μερικά πρόσωπα που μπορεί να κάτσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, και πρέπει να κάτσουν, σε τίποτε δεν αλλάζει την ουσία. Οτι το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες που σαπίζει, είναι ο υπεύθυνος για τη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων. Γι' αυτό το ΚΚΕ που τίθεται υπέρ της όποιας διερεύνησης των υπαρκτών σκανδάλων ταυτόχρονα καλεί το λαό να μην έχει αυταπάτες. Να δει πρώτα και κύρια το μέγα σκάνδαλο που είναι η ίδια η καπιταλιστική εκμετάλλευση και με την πάλη του να επιβάλει αποκλειστικά δημόσια ασφάλιση για όλους, να επιστραφούν στα Ταμεία οι απώλειες των προηγούμενων δεκαετιών, να σταματήσει η ληστεία των αποθεματικών με το τζογάρισμα. Η πρόταση του ΚΚΕ, που επανειλημμένα έχει καταθέσει και στη Βουλή (για να απορριφθεί πανηγυρικά από τα κόμματα του κεφαλαίου) απαντά στο σύνολο των προβλημάτων σχετικά με τα όρια και το ύψος της συνταξιοδότησης, την υγειονομική περίθαλψη, την Πρόνοια, τις ασφαλιστικές εισφορές που πρέπει να πληρώνουν κράτος και κεφάλαιο. Προπαντός, καλεί τα λαϊκά στρώματα, να πιστέψουν στη δύναμή τους, αποφασιστικά να ανοίξουν το δρόμο της σύγκρουσης με την εξουσία του κεφαλαίου, να απαλλαγούν από τα παράσιτα τους καπιταλιστές και χτίζοντας τη δική τους εξουσία να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ